Wieczór panieński:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-16, 12:56   #1
panna_zagadka
Przyczajenie

Wieczór panieński:)

Witam
Tym razem chciałabym się poradzić Was dziewczyny odnośnie wieczoru panieńskiego. Jestem starszą druhną i myślałam żeby zoorganizować przyjaciółce taki o to wieczór.
Na wieczorze będzie około 10-15 dziewczyn,na początek imprezka będzie w domu,każda z nas coś tam przygotuje,będzie składka na różne gadżety jak i na prezent dla młodej i teraz tak w tej grupie dziewczyn będzie dziewczyna która ma 16 lat (jest to siostra młodej) a jak wiadomo zawsze po takiej domówce jedzie się do klubu,i tu się zaczynają schody,młoda koniecznie chce aby siostra była obecna też w klubie,no ale jak wiadomo wieczór będzie organizowany w piątek lub sobotę,i teraz pytanie czy wpuszczą mi tą 16stkę do klubu jak powiem że to wieczór panieński jej siostry? Wiem że są różne klubu,selekcja,zależy też od ochroniarza,jak było u Was? Może miałyście podobną sytuację. Pasuję mi to wiedzieć wcześniej(już się trochę orientuję pytając znajomych) żeby się nie okazało na miejscu że wszystkie inne wejdziemy a siostra młodej nie,tego chcemy uniknąć.Z góry dziękuję wizażystki za pomoc
panna_zagadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-17, 07:11   #2
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dot.: Wieczór panieński:)

Może jak już zdecydujesz jaki klub, to po prostu pojedź tam i pogadaj z obsługą czy będzie taka możliwość?
Stary 2015-04-17, 08:07   #3
panna_zagadka
Przyczajenie

Lilly Greace dobry pomysł,ale niestety mam daleko do klubu ,więc chyba pozostaje zadzwonić.To już mam właściwie przemyślane,ale chciałam się dowiedzieć może któraś z Was dziewczyny już taką sytuacje miała
Stary 2015-04-17, 14:27   #4
cleopadra
Wtajemniczenie

Jezeli zrobicie w klubie rezerwacje ,to raczej nie powinno byc problemow
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 15:20   #5
limonka_90
Przyczajenie

Co to znaczy, że jesteś starszą druhną? To druhny dzieli się na młodsze i starsze? Zresztą myślałam, że u nas to raczej jest świadkowa. Nie zrozum mnie źle, po prostu zaciekawiło mnie to.
limonka_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 09:14   #6
anavi
Raczkowanie

Nie wiem skąd jesteś, może się to różnic w zależności od miasta, ale z tego co kojarze u mnie (większe miasto na Śląsku) tylko w niektórych klubach jest napisane, ze wpuszczają od jakiegoś wieku. Wtedy najcześciej jest to 21 lat i faktycznie jest selekcja (również pod względem ubioru).

Natomiast w zdecydowanej większości nie ma rzadnych ograniczeń i jedynie przy kuponie alkoholu mógłby być problem. Ja równiez miałam 16 lat jak zaczynałam po klubach biegać i nigdy nie miałam problemy z wejściem

Choć mogło się to pozmieniać, wszak trochę lat minęło.... :P
anavi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 10:36   #7
panna_zagadka
Przyczajenie

limonka_90
Spoko rozumiem,po prostu w mojej okolicy mówi się ''starsza druhna'' jeśli chodzi o ślub kościelny,młodsze druhny też są m.in. rodzeństwo,przyjaciele. A jeśli chodzi o świadka to u mnie się mówi jak ktoś bierze ślub cywilny. Nie wiem czemu tak jest,ale w moim regionie się tak przyjęło
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

anavi
Mam około 45km do Krakowa,a wieczór chciałabym zoorganizować właśnie na Śląsku.Do Katowic mam około 75km a nawet trochę więcej,chcemy coś dalej zoorganizować,żeby w okolicy jak to się zdarza ludzie nie gadali co te dziewczyny robiły w klubie... Myślałam bardziej o Spiżu lub Pomarańczy. Bo w Energy2000 wiem że wpuszczają o 16 lat w piątki ale z doświadczenia wiem że ten klub nie jest jakiś super klubem,mimo że jest dobrze promowany. A lat mam 22 i już bywałam tam jako fanka energy już w gimnazjum. Trochę się zmieniło no ale,człowiek się też zmienia z wiekiem

Edytowane przez panna_zagadka
Czas edycji: 2015-04-26 o 10:38

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-27, 09:08   #8
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez panna_zagadka Pokaż wiadomość
Mam około 45km do Krakowa,a wieczór chciałabym zoorganizować właśnie na Śląsku.Do Katowic mam około 75km a nawet trochę więcej,chcemy coś dalej zoorganizować,żeby w okolicy jak to się zdarza ludzie nie gadali co te dziewczyny robiły w klubie... Myślałam bardziej o Spiżu lub Pomarańczy. Bo w Energy2000 wiem że wpuszczają o 16 lat w piątki ale z doświadczenia wiem że ten klub nie jest jakiś super klubem,mimo że jest dobrze promowany. A lat mam 22 i już bywałam tam jako fanka energy już w gimnazjum. Trochę się zmieniło no ale,człowiek się też zmienia z wiekiem
Hej Powiem z doświadczenia bo w Spiżu i Pomarańczu bywam Do Spiża wpuszczają od 18 roku życia(sprawdzają dowody) chyba, że akurat jest impreza od 16 r.ż. Pomarańcza też jest od 18 r.ż. i jak ja tam byłam to dowody sprawdzali.
Jednak ile razy jestem w Spiżu to spotykam jakieś młode laski, niewiele ale jednak. Nawet jak jest +18 chyba, że tak młodo wyglądają
Stary 2015-04-27, 11:32   #9
panna_zagadka
Przyczajenie

Tak myślałam ,czyli nie mam co liczyć na te dwa kluby,może któraś z Was poleci jeszcze fajny klub na Śląsku,co by spełniał warunki od 16l wstęp ?
Stary 2015-04-27, 12:48   #10
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez panna_zagadka Pokaż wiadomość
Tak myślałam ,czyli nie mam co liczyć na te dwa kluby,może któraś z Was poleci jeszcze fajny klub na Śląsku,co by spełniał warunki od 16l wstęp ?
Możesz w sumie tam zadzwonić, może akurat na panieński ja wpuszcza albo będzie akurat impreza od 16 r.z
Do Energy raczej ja wpuszcza, byłam tam raz i mu się nie podobało bo właśnie bardzo młode dziewczyny tam wpuszczali. Nie wiem czy tak jest dalej
Stary 2015-04-27, 20:34   #11
panna_zagadka
Przyczajenie

taedio dziękuję za info no właśnie energy,już ostatecznie mogłoby być. Jeszcze mam do omówienia pare kwestii,bo zawsze coś wypadnie,i robią się sztuczne problemy,już troszkę zorientowałam. Dzięki dziewczyny za pomoc !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-01, 00:14   #12
kolendra10
Przyczajenie

Myślę że rezerwacja dla Was załatwi wszystko ; ) swoją drogą myślałam że pytasz o pomysł i t p a tu pytanie o 16stkę : P

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości