Czy mój związek ma szansę przetrwać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-18, 10:24   #1
karma96
Przyczajenie

Czy mój związek ma szansę przetrwać?

Witam
Mam 19 lat i mojego 'ukochanego'(lat 20),będę go nazywała 'TŻ', poznałam mając niecałe 13. Od początku coś między nami zaiskrzyło, jednakże wtedy byłam w moim pierwszym związku z innym i nie chciałam go kończyć. Jednakże cały czas spotykałam się z TŻem. Nie spodobał się moim rodzicom, więc ukrywaliśmy naszą przyjaźń.Po ponad roku pierwszy raz się pocałowaliśmy i od tego czasu co jakiś czas się spotykaliśmy już nie po przyjacielsku, pomimo trwania w innych związkach. Niestety z powodu wielu przyczyn osobistych mój TŻ musiał się wyprowadzić do miasta oddalonego 60 km od mojego. Cały czas utrzymywaliśmy ze sobą kontakt i jak przyjeżdżał to zawsze się widywaliśmy. Rok temu (po 5 latach przyjaźni)gdy skończył liceum zaprosił mnie na swoje urodziny mówiąc, że musimy poważnie porozmawiać. Wyznał mi wtedy, że mnie kocha od samego początku i nie wyobraża sobie życia beze mnie. Ja mimo wielu wątpliwości w końcu zgodziłam się z nim spróbować takiego oficjalnego związku. Wątpliwości, ponieważ ja też go strasznie kocham od samego początku, jednakże bałam się tej odległości, jak to wszystko miałoby wyglądać. No i tak już jesteśmy ze sobą rok. Widujemy się średnio co dwa tygodnie, ponieważ TŻ ma bardzo dużo rzeczy na głowie. Pracuje, studiuje, jest w straży, gra w piłkę nożną i do tego jest coraz bardziej znanym raperem, który praktycznie co weekend ma koncerty w różnych częściach Polski, do tego wydawanie nowych kawałków, klipów, płyt. Niedaleko mnie mieszka jego babcia u której się zatrzymuje i wtedy spędzamy czas we dwójkę lub z naszymi przyjaciółmi wspólnie. Wiadomo, że raz jest lepiej raz gorzej. Gdy myślałam, że jestem w ciąży, on się zachował bardzo odpowiedzialnie, powiedział, że bez problemu damy sobie radę z tym dzieckiem,nie wściekał się,nie zostawił. Parę mscy temu miałam kryzys i uznałam, że pomimo ogromnej miłości, nie jestem w stanie tego ciągnąć na odległość i zerwałam z nim. Po niecałych dwóch tygodniach mój TŻ przyjechał do mnie prosząc, żebyśmy do siebie wrócili, że nie można tego tak zakończyć, że to jest coś poważnego, nie obyło się bez płaczu, ale znowu w to weszłam, bo jest miłością mojego życia. Mam nadzieję, że on czuje do mnie to samo, że nie są to tylko puste słowa. Moja mama go w końcu zaakceptowała i cieszy się z tego, że jestem dzięki niemu szczęśliwa. Ja właśnie skończyłam liceum i staram się dostać na studia oddalone jakoś 20 min od miejsca jego zamieszkania. Planujemy też wspólne wakacje z jego przyjaciółmi.
I teraz proszę o Waszą opinię, czy mój związek ma szansę przetrwać? Czy pomimo młodego wieku ten związek ma szansę być już tym jedynym na całe życie?
karma96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-18, 11:11   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Czy mój związek ma szansę przetrwać?

Cytat:
Napisane przez karma96 Pokaż wiadomość
Witam
Mam 19 lat i mojego 'ukochanego'(lat 20),będę go nazywała 'TŻ', poznałam mając niecałe 13. Od początku coś między nami zaiskrzyło, jednakże wtedy byłam w moim pierwszym związku z innym i nie chciałam go kończyć. Jednakże cały czas spotykałam się z TŻem. Nie spodobał się moim rodzicom, więc ukrywaliśmy naszą przyjaźń.Po ponad roku pierwszy raz się pocałowaliśmy i od tego czasu co jakiś czas się spotykaliśmy już nie po przyjacielsku, pomimo trwania w innych związkach. Niestety z powodu wielu przyczyn osobistych mój TŻ musiał się wyprowadzić do miasta oddalonego 60 km od mojego. Cały czas utrzymywaliśmy ze sobą kontakt i jak przyjeżdżał to zawsze się widywaliśmy. Rok temu (po 5 latach przyjaźni)gdy skończył liceum zaprosił mnie na swoje urodziny mówiąc, że musimy poważnie porozmawiać. Wyznał mi wtedy, że mnie kocha od samego początku i nie wyobraża sobie życia beze mnie. Ja mimo wielu wątpliwości w końcu zgodziłam się z nim spróbować takiego oficjalnego związku. Wątpliwości, ponieważ ja też go strasznie kocham od samego początku, jednakże bałam się tej odległości, jak to wszystko miałoby wyglądać. No i tak już jesteśmy ze sobą rok. Widujemy się średnio co dwa tygodnie, ponieważ TŻ ma bardzo dużo rzeczy na głowie. Pracuje, studiuje, jest w straży, gra w piłkę nożną i do tego jest coraz bardziej znanym raperem, który praktycznie co weekend ma koncerty w różnych częściach Polski, do tego wydawanie nowych kawałków, klipów, płyt. Niedaleko mnie mieszka jego babcia u której się zatrzymuje i wtedy spędzamy czas we dwójkę lub z naszymi przyjaciółmi wspólnie. Wiadomo, że raz jest lepiej raz gorzej. Gdy myślałam, że jestem w ciąży, on się zachował bardzo odpowiedzialnie, powiedział, że bez problemu damy sobie radę z tym dzieckiem,nie wściekał się,nie zostawił. Parę mscy temu miałam kryzys i uznałam, że pomimo ogromnej miłości, nie jestem w stanie tego ciągnąć na odległość i zerwałam z nim. Po niecałych dwóch tygodniach mój TŻ przyjechał do mnie prosząc, żebyśmy do siebie wrócili, że nie można tego tak zakończyć, że to jest coś poważnego, nie obyło się bez płaczu, ale znowu w to weszłam, bo jest miłością mojego życia. Mam nadzieję, że on czuje do mnie to samo, że nie są to tylko puste słowa. Moja mama go w końcu zaakceptowała i cieszy się z tego, że jestem dzięki niemu szczęśliwa. Ja właśnie skończyłam liceum i staram się dostać na studia oddalone jakoś 20 min od miejsca jego zamieszkania. Planujemy też wspólne wakacje z jego przyjaciółmi.
I teraz proszę o Waszą opinię, czy mój związek ma szansę przetrwać? Czy pomimo młodego wieku ten związek ma szansę być już tym jedynym na całe życie?
Lada chwila jedziecie razem na wakacje i również właściwie lada chwila będziesz mieszkała 20 minut od niego. Dziwi mnie zatem, że teraz zadajesz takie pytanie. Zamiast więc przekonać się, czy związek wypali (gdy w końcu stanie się bardziej stacjonarnym związkiem) i zastanowić się nad tym np. za rok od teraz. Czyżbyś po cichu jednak żałowała, że zgodziłaś się na zejście się z nim?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-18, 12:47   #3
karma96
Przyczajenie

właśnie niestety nie wiem czy będę mogła tam zamieszkać, czy będę dojeżdżała na studia, ponieważ moja mama zostałaby wtedy sama ze wszystkim w moim mieście. Nie żałuję, że się z nim zeszłam, ponieważ nie wyobrażam sobie życia bez niego, te dwa tygodnie kiedy nie byliśmy razem były dla mnie koszmarem. Aczkolwiek boję się tego, że ja już jestem kompletnie zatracona w nim, a mój chłopak za jakiś czas uzna, ze to nie to, że wolałby mieć kobietę na miejscu, a nie dojazdem.
Stary 2015-05-18, 13:01   #4
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
właśnie niestety nie wiem czy będę mogła tam zamieszkać, czy będę dojeżdżała na studia, ponieważ moja mama zostałaby wtedy sama ze wszystkim w moim mieście. Nie żałuję, że się z nim zeszłam, ponieważ nie wyobrażam sobie życia bez niego, te dwa tygodnie kiedy nie byliśmy razem były dla mnie koszmarem. Aczkolwiek boję się tego, że ja już jestem kompletnie zatracona w nim, a mój chłopak za jakiś czas uzna, ze to nie to, że wolałby mieć kobietę na miejscu, a nie dojazdem.
Tylko zdajesz sobie sprawę, że im dłużej to jest związek na odległość, tym bardziej to nie ma sensu? Bo potem trudno się będzie odnaleźć w częstszym widywaniu się i życiu "ściślej" ze sobą. Wtedy najszybciej się przekonasz czy to ma sens. Bo jasne, bujać się możecie i kolejne 5 lat na odległość, tylko że wtedy trudniej wyczuć, czy to (jeszcze) ma sens, czy już nie.

Musisz się w końcu na coś zdecydować, iść konkretnie w którąś ze stron. Czemu mama by sobie miała nie poradzić? Przecież kiedyś i tak wyjdziesz z domu, prawda?
Stary 2015-05-18, 13:14   #5
karma96
Przyczajenie

Może i masz rację Doris1981, najwyższy czas dorosnąć. W sumie kiedyś poruszaliśmy już pomysł wspólnego zamieszkania jak będę studiowała. Zobaczę jak nam się będzie układało na tych wakacjach, tydzień bez przerwy, 24h na dobę i może wtedy powrócę do tej rozmowy z nim. Chociaż wspólne mieszkanie w takim wieku też ma wiele minusów.
Stary 2015-05-18, 13:19   #6
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Może i masz rację Doris1981, najwyższy czas dorosnąć. W sumie kiedyś poruszaliśmy już pomysł wspólnego zamieszkania jak będę studiowała. Zobaczę jak nam się będzie układało na tych wakacjach, tydzień bez przerwy, 24h na dobę i może wtedy powrócę do tej rozmowy z nim. Chociaż wspólne mieszkanie w takim wieku też ma wiele minusów.
Ale bycie bliżej musi od razu równać się mieszkaniu ze sobą? Możecie to jakoś inaczej poukładać. Nie rób czegoś na co nie jesteś gotowa, to oczywiste. Ale wcześniej pisałaś, że mieszkałabyś bliżej w sensie tych 20 minut drogi od siebie (chyba, że ja coś źle zrozumiałam), a nie w sensie, że od razu razem.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2015-05-18 o 13:26
Stary 2015-05-18, 17:34   #7
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Czemu mama miałaby sobie nie poradzić? Stajesz się dorosła, zwykle dorosłe dzieci się wyprowadzają z domów w jakimś momencie.

A co do związku, to moim zdaniem szanse oczywiście są, ale nikt Ci nie da żadnej gwarancji, to loteria. Często się wydaje, że związek będzie tym ostatnim, a później jednak się rozpada.
Dziwne, że o tym rozmyślasz teraz. Może nie jesteś tego związku pewna i stąd takie myśli.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-18, 19:24   #8
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Czemu mama miałaby sobie nie poradzić? Stajesz się dorosła, zwykle dorosłe dzieci się wyprowadzają z domów w jakimś momencie.

A co do związku, to moim zdaniem szanse oczywiście są, ale nikt Ci nie da żadnej gwarancji, to loteria. Często się wydaje, że związek będzie tym ostatnim, a później jednak się rozpada.
Dziwne, że o tym rozmyślasz teraz. Może nie jesteś tego związku pewna i stąd takie myśli.
Odnoszę podobne wrażenie.
Stary 2015-05-18, 19:32   #9
karma96
Przyczajenie

To nie tak, że nie jestem pewna. Po prostu mam dość niską samoocenę, a do tego mój poprzedni facet mnie zdradzał i przez to jestem uprzedzona do związków. Ciężko mi uwierzyć, że taki facet jak mój mógłby pokochać kogoś takiego jak ja. Uważam, że nie jestem jego warta.
Stary 2015-05-18, 23:21   #10
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Uważam, że nie jestem jego warta.
O matko Najgorsze co może być. Jak chcesz tworzyć związek z kimś, jeśli tak go wywyższasz że jest taki cudowny i wspaniały a Ty taka niegodna takiej wspaniałej osobistości? Polub najpierw siebie i przestań się kreować na beznadziejną i niegodną, bo to strasznie niezdrowe podejście !

Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Czas edycji: 2015-05-18 o 23:23
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-19, 08:46   #11
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
To nie tak, że nie jestem pewna. Po prostu mam dość niską samoocenę, a do tego mój poprzedni facet mnie zdradzał i przez to jestem uprzedzona do związków. Ciężko mi uwierzyć, że taki facet jak mój mógłby pokochać kogoś takiego jak ja. Uważam, że nie jestem jego warta.
Ale przecież rok jesteście razem, a niedługo macie być niedaleko od siebie. Poza tym jak mógłby nie pokochać, skoro to Ty z nim zrywałaś, a on przyjechał i prosił, przekonywał Cię. No i sam widocznie nawet w odległości problemu nie widzi, jeździ regularnie do tej babci żeby tylko Cię zobaczyć. Wydaje mi się, że albo masz wątpliwości wynikające z innych aspektów niż odległość, albo ewentualnie Twoja niska samoocena zaburza Ci obraz rzeczywistości na takim poziomie, który nadaje się na wizytę u specjalisty.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 23:40   #12
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Uważam, że nie jestem jego warta.
Nie stawiaj faceta na piedestale. Macie być równorzędnymi partnerami a nie bóstwem i jego wyznawczynią.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 15:26   #13
karma96
Przyczajenie

Nie traktuję Go jak boga, nie jestem na każde Jego zawołanie, potrafię się mu przeciwstawić, traktuję Go całkiem normalnie. Aczkolwiek z racji tego, że jest całkiem popularny, fanki walą do Niego drzwiami i oknami, ciężko mi zrozumieć dlaczego wybrał właśnie mnie. O to mi chodziło we wcześniejszej wypowiedzi, bo wiem, że mógłby mieć każdą, a wybrał zwykłą przeciętną dziewczynę
Stary 2015-05-21, 18:53   #14
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Nie traktuję Go jak boga, nie jestem na każde Jego zawołanie, potrafię się mu przeciwstawić, traktuję Go całkiem normalnie. Aczkolwiek z racji tego, że jest całkiem popularny, fanki walą do Niego drzwiami i oknami, ciężko mi zrozumieć dlaczego wybrał właśnie mnie. O to mi chodziło we wcześniejszej wypowiedzi, bo wiem, że mógłby mieć każdą, a wybrał zwykłą przeciętną dziewczynę
Go. Jego. Niego. W takim razie nie wiem co gorsze - jednak balwochwalczy stosunek do chłopaka, czy braki w podstawowych zasadach ortografii u 19 latki.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 18:57   #15
karma96
Przyczajenie

Niby jakie braki zauważasz? To, że szanuję swojego faceta i staram się pisać z wielkiej litery wyrazy Jego określające? Zwykły szacunek tego nakazuje
Stary 2015-05-21, 19:05   #16
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Niby jakie braki zauważasz? To, że szanuję swojego faceta i staram się pisać z wielkiej litery wyrazy Jego określające? Zwykły szacunek tego nakazuje
Język polski nakazuje Ci jednak coś innego. Szacunek tak okazywany, spoko, ale kiedy zwracasz się do kogoś bezpośrednio, nie wymyślaj swoich własnych zasad. Na wizażu nie można takich rzeczy zauważać, przepraszam, ale sama tworzysz jakieś mongolskie teorie xd

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2015-05-21 o 19:09
Stary 2015-05-21, 19:08   #17
201609102148
Konto usunięte

Cytat:

NIE.

To jest wyłącznie nieznajomość ojczystego języka, koło szacunku to nawet nie stało. Matura dobrze Ci poszła?

Wielką literą rozpoczyna się zaimki w drugiej osobie, kiedy są to bezpośrednie zwroty (np. listy czy rozmowa w smsach, przez komunikatory), czyli Ty, Tobie, Wam. Wyjątkiem są określenia bóstwa.

Także albo nie znasz podstaw ortografii, albo masz swojego faceta za boga. Nie wiem, co gorsze.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 19:11   #18
karma96
Przyczajenie

Jednak forum rządzi się innymi zasadami niż jakieś oficjalne przemówienia czy listy, istnieje coś takiego jak netykieta. Poza tym wątek odnosi się do zupełnie innego tematu, a nie mojej pisowni.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

100% z każdej matury podstawowej pozdrawia ;*
Stary 2015-05-21, 19:11   #19
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Jednak forum rządzi się innymi zasadami niż jakieś oficjalne przemówienia czy listy, istnieje coś takiego jak netykieta. Poza tym wątek odnosi się do zupełnie innego tematu, a nie mojej pisowni.
Nie. Na forum też piszemy ładnie xd. Netykieta też Ci to powie.
A obawy masz dziwne. 20 minut drogi, sam początek, tylko się cieszyć, a nie pisać oh bosz ja taka szara myszka, co on we mnie widzi : (.

Oh ironiczny buziak po wyniku z podstawy ;D. Szkoda tylko, że wynikow to Ty jeszcze nawet nie masz. No i sama chciałaś powrotu do tematu.

Czas edycji: 2015-05-21 o 19:19
Stary 2015-05-21, 19:21   #20
201609102148
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

100% z każdej matury podstawowej pozdrawia ;*

Wyników jeszcze nie bylo, nie fantazjuj.

A w necie obowiązują te same zasady pisowni, co wszędzie.

To, ze piszesz "Go" zamiast "go" świadczy poniekąd o Twoim poczuciu niskiej wartości i nadmiernym uwielbieniu dla misiaczka...
Stary 2015-05-21, 19:24   #21
karma96
Przyczajenie

Można sobie jednak spokojnie sprawdzić odpowiedzi na internecie, XXI wiek wita, poza tym np z ustnych matur jednak wyniki już są. Do tego zwracasz uwagę na moją błędną pisownię, a pozwalając sobie sprawdzić Twoje wypowiedzi na tym forum w niejednym poście znalazłam 'coś tam SE zrobię...'
A co do Twojego komentarza odnośnie tematu. 20 min dopiero będzie, jeśli się wszystko dobrze potoczy, na tę chwilę jest ponad godzina. I nie robię z siebie żadnej szarej myszki.
Stary 2015-05-21, 19:27   #22
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Można sobie jednak spokojnie sprawdzić odpowiedzi na internecie, XXI wiek wita, poza tym np z ustnych matur jednak wyniki już są. Do tego zwracasz uwagę na moją błędną pisownię, a pozwalając sobie sprawdzić Twoje wypowiedzi na tym forum w niejednym poście znalazłam 'coś tam SE zrobię...'
A co do Twojego komentarza odnośnie tematu. 20 min dopiero będzie, jeśli się wszystko dobrze potoczy, na tę chwilę jest ponad godzina. I nie robię z siebie żadnej szarej myszki.
Stalkuj posty, nauczysz się slangu i ironii, bo netykiete znasz w teorii. Na ustnym ciężko żeby Ci pisownię sprawdzili, a wyniki zostaw jednak CKE, bo się tylko niemile zaskoczysz. Z resztą z kim i o czym ja gadam XD.

Robisz. Ja na niego nie zasługuję. Ja taka zwykła pospolita dziewczyna. Nie wiem czy przetrwa. Dziwna faza, serio. I to w Tobie jest problem.

Czas edycji: 2015-05-21 o 19:29
Stary 2015-05-21, 19:28   #23
201609102148
Konto usunięte

Cytat:

Harley, debilko. Widzisz, nie umiesz w polski. Piszę do dziekana, nie zasługujesz żeby studiować prawo
Stary 2015-05-21, 19:28   #24
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość

Harley, debilko. Widzisz, nie umiesz w polski. Piszę do dziekana, nie zasługujesz żeby studiować prawo
I filologie lolz. Pisz do drugiego tyż.
Stary 2015-05-21, 19:31   #25
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
I filologie lolz. Pisz do drugiego tyż.

Faktycznie. D:

Przyznaj się, komu posmarowałaś żeby Cię przyjęli?

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

I najważniejsze pytanie: Ile miałaś z ustnej?
Stary 2015-05-21, 19:32   #26
201604130936
Konto usunięte

Dobra nie offujemy, niegodnem xd
Stary 2015-05-22, 19:34   #27
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Pisanie Jego Niego o kimś to jest epatowanie czyjąś wielkością, nie ma nic wspólnego z żadną netykietą ani zasadami języka polskiego. Ale nie chcemy Cię uczyć zasad poprawnej pisowni, tylko chcemy żebyś zdała sobie sprawę, że masz złe podejście. Niezdrowe jest takie uwielbianie jakiejś osoby, nieważne czy to chłopak czy koleżanka czy ktokolwiek. Jeśli wielbisz go jaki to on jest super, a Ty taka be i niegodna i niewarta jego uwagi, to jest to bardzo niezdrowe i związek może iść w złym kierunku.

Tak jak ktoś wyżej napisał, w związku obie osoby są równorzędne, nawzajem powinny o siebie dbać i podobać się, lubić... Jeśli będziesz taki mieć stosunek do kolesia, to jeśli to pójdzie dalej to skończy się na przerzucaniu swoich potrzeb na dalszy plan, niedocenianiu siebie samej, niską samooceną, zazdrością i kto wie czym jeszcze.

A wyniki matur z internetu skąd wzięłaś? Zapłaciłaś za jakiegoś smska premium 39,90 i przysłali Ci, że masz 100% ze wszystkiego? Jeśli tak, to jesteś naiwna.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 19:47   #28
madana
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=816152

Tu trochę więcej spojrzenia, kim jest ten "On, Jego, Go".
Gdy do tego dziewczyna pisze, że ma niską samoocenę i mając zaledwie 19 lat, już przeszła zdradę faceta, a ten nowy "On, Jego, Go" był jej doskokiem, gdy raczył zdradzać "wiele swoich kobiet" (chłopczyk ma lat... 20)- wszystko to zaczyna brzmieć straszno-śmieszno.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości