Dodatki sukni ślubnej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-09, 19:39   #1
kaszka2010
Przyczajenie

Dodatki sukni ślubnej

Witam!
Często czytam opinie na forum, ale nigdy nie odważyłam się sama napisać.Chcę jednak doradzić się Was odnośnie mojej sukni ślubnej (w załączniku). Sukienka będzie miała pas ozdobny, myśle, że powinien być dość szeroki. Jaka biżuteria i coś do okrycia ramion Waszym zdaniem pasuję do tej sukienki? Czy może lepiej by wyglądała bez ramiączek? Przeglądałam mnóstwo stron jednak nie potrafię sama niczego dobrać.
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (37,2 KB, 164 załadowań)
kaszka2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-09, 21:23   #2
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Dodatki sukni ślubnej

hej
wg mnie pas ozdobny powienien byc na max pol szerokości tego odciecia pod biustem i na srodku niego
a moze jakas apkikacja a nie pas ozdobny? cos co tylko z przodu bedzie sie swiecic

osobiscie z ramiączek bym zrezygnowała, wg mnie tworza masywniejsza sylwetkę i jako tako odbierają możliwosc biżu bo juz łańcuszek mi tam nie pasuje z ramiaczkami..
co do ozdoby na reke cyz tez kolczykow to pelna dowolnosc. (jak zostawisz ramiaczka to kolczyki przy uchu)

a tu ozdoby na pas ktore mialam na mysli (czyli nie "cekinki" dookoła tylko na srodku)

https://www.etsy.com/listing/2035729...w_type=gallery

albo w ogole pas troche ponizej tego pasa zeby ten co juz masz troche wydłużyć w dół...(czy tam juz masz biodra?) bo jest coraz szerzej od pasa i nie wiem czy to kwestia bioder czy moze po prostu pas Cie wyszczupla a zdjecie otwiera sie dosc duże i przesuwając gora dol nie umiem stwierdzic
Stary 2015-04-11, 12:51   #3
aga99792
Zakorzenienie

sQ zgadzam się z Tobą
wg mnie pas jest za szeroki . ramiączka bym odpieła , chyba ze dla sowjej wygody je chcesz to jakieś inne delikatniejsze. te po prostu mi się nie podobają i nie pasują do tej zwiewnej sukienki

bizuteria delikatna z troche dłuższymi kolczykami.
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-12, 11:04   #4
anavi
Raczkowanie

Jesli Ci się podobają te ramiączka i chcesz je zostawić ze względu na wygodę, to ja bym proponowała wyszyć ten pas co już jest podobną aplikacją. Tylko delikatnie, żeby nie przesadzić. I wtedy już bardzo delikatna biżuteria.
anavi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 13:39   #5
Kokoroko1
Raczkowanie

Podobnie jak dziewczyny uważam, że ramiączka jakoś deformują sylwetkę, na temat pasa ozdobnego mam dokładnie to samo zdanie co sQuaara.

Nie zgadzam się jedynie co do biżuterii, sukienka jest delikatna i prosta dlatego można poszaleć z dodatkami, gdybyś usunęła ramiączka to na pewno ja założyłabym duży naszyjnik, teraz jest właściwie moda na wszystko, zarówno te minimalistyczne zawieszki jak i duże błyszczące naszyjniki. Jeśli duży naszyjnik to małe kolczyki, jeśli naszyjnik / wisiorek delikatne to można założyć długie piękne kolczyki i bransoletkę. Ja jestem sroka i lubię jak się błyszczy, ale wiadomo jeden dominujący element reszta to dodatki do kompletu

Jeśli chodzi o jakąś "narzute" na ramiona, to teraz często szyją bolerka do sukni, mi osobiście takie rozwiązanie najbardziej się podoba, a fotki poniżej trochę przypominają Twoją sukienke, choć materiał jest inny i dół bardziej rozkloszowany

Nie wiem czy zdjęcia, które wstawiłam będą widoczne, ale właśnie żona Kuby Wesołowskiego tak miała, bolerko do kościoła a później zdjęła i suknia uzyskała całkiem nowy charakter
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6e07781f93a29669af1394cf220a17bd32191484.jpg (41,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6433151-slub-kuby-wesolowskiego-i-agnieszki-599-900 (1).jpg (71,2 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez Kokoroko1
Czas edycji: 2015-04-13 o 13:44
Kokoroko1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 19:12   #6
kaszka2010
Przyczajenie

Dziękuję pięknie za komentarze
Jak najbardziej się z nimi zgadzam- myślałam o usunięciu ramiączek, aczkolwiek nie byłam co do tego pewna. Ogólnie sukienka na tym zdjęciu trochę mi odstaje w pasie, gdyż mam założone spodnie, poza tym będzie na małym jednym kole. Jeszcze raz dziękuje za podpowiedzi.
Pozdrawiam.
kaszka2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 11:20   #7
karolinka_cc
Przyczajenie

Proszę o poradę jakie nakrycie do Kościoła dobrać do tej sukienki:
http://www.morilee.com/bridals/voyage/6787

Klasyczne bolerka odpadają bo sukienka jest mocno wycięta na plecach. Ślub jest w czerwcu więc nakrycie powinno być raczej lekkie. Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi

Pozdrawiam
karolinka_cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości