|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dodatki sukni ślubnej
Witam!
Często czytam opinie na forum, ale nigdy nie odważyłam się sama napisać.Chcę jednak doradzić się Was odnośnie mojej sukni ślubnej (w załączniku). Sukienka będzie miała pas ozdobny, myśle, że powinien być dość szeroki. Jaka biżuteria i coś do okrycia ramion Waszym zdaniem pasuję do tej sukienki? Czy może lepiej by wyglądała bez ramiączek? Przeglądałam mnóstwo stron jednak nie potrafię sama niczego dobrać. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dodatki sukni ślubnej
hej
![]() wg mnie pas ozdobny powienien byc na max pol szerokości tego odciecia pod biustem i na srodku niego ![]() a moze jakas apkikacja a nie pas ozdobny? cos co tylko z przodu bedzie sie swiecic osobiscie z ramiączek bym zrezygnowała, wg mnie tworza masywniejsza sylwetkę i jako tako odbierają możliwosc biżu ![]() co do ozdoby na reke cyz tez kolczykow to pelna dowolnosc. (jak zostawisz ramiaczka to kolczyki przy uchu) a tu ozdoby na pas ktore mialam na mysli (czyli nie "cekinki" dookoła tylko na srodku ![]() https://www.etsy.com/listing/2035729...w_type=gallery albo w ogole pas troche ponizej tego pasa zeby ten co juz masz troche wydłużyć w dół...(czy tam juz masz biodra?) bo jest coraz szerzej od pasa i nie wiem czy to kwestia bioder czy moze po prostu pas Cie wyszczupla ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
sQ zgadzam się z Tobą
![]() wg mnie pas jest za szeroki . ramiączka bym odpieła , chyba ze dla sowjej wygody je chcesz to jakieś inne delikatniejsze. te po prostu mi się nie podobają i nie pasują do tej zwiewnej sukienki ![]() bizuteria delikatna z troche dłuższymi kolczykami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jesli Ci się podobają te ramiączka i chcesz je zostawić ze względu na wygodę, to ja bym proponowała wyszyć ten pas co już jest podobną aplikacją. Tylko delikatnie, żeby nie przesadzić. I wtedy już bardzo delikatna biżuteria.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Podobnie jak dziewczyny uważam, że ramiączka jakoś deformują sylwetkę, na temat pasa ozdobnego mam dokładnie to samo zdanie co sQuaara.
Nie zgadzam się jedynie co do biżuterii, sukienka jest delikatna i prosta dlatego można poszaleć z dodatkami, gdybyś usunęła ramiączka to na pewno ja założyłabym duży naszyjnik, teraz jest właściwie moda na wszystko, zarówno te minimalistyczne zawieszki jak i duże błyszczące naszyjniki. Jeśli duży naszyjnik to małe kolczyki, jeśli naszyjnik / wisiorek delikatne to można założyć długie piękne kolczyki i bransoletkę. Ja jestem sroka i lubię jak się błyszczy, ale wiadomo jeden dominujący element reszta to dodatki do kompletu ![]() Jeśli chodzi o jakąś "narzute" na ramiona, to teraz często szyją bolerka do sukni, mi osobiście takie rozwiązanie najbardziej się podoba, a fotki poniżej trochę przypominają Twoją sukienke, choć materiał jest inny i dół bardziej rozkloszowany ![]() Nie wiem czy zdjęcia, które wstawiłam będą widoczne, ale właśnie żona Kuby Wesołowskiego tak miała, bolerko do kościoła a później zdjęła i suknia uzyskała całkiem nowy charakter ![]() Edytowane przez Kokoroko1 Czas edycji: 2015-04-13 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziękuję pięknie za komentarze
![]() Jak najbardziej się z nimi zgadzam- myślałam o usunięciu ramiączek, aczkolwiek nie byłam co do tego pewna. Ogólnie sukienka na tym zdjęciu trochę mi odstaje w pasie, gdyż mam założone spodnie, poza tym będzie na małym jednym kole. Jeszcze raz dziękuje za podpowiedzi. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Proszę o poradę jakie nakrycie do Kościoła dobrać do tej sukienki:
http://www.morilee.com/bridals/voyage/6787 Klasyczne bolerka odpadają bo sukienka jest mocno wycięta na plecach. Ślub jest w czerwcu więc nakrycie powinno być raczej lekkie. Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.