![]() |
#1 |
BAN stały
|
Kobieta 30 letnia
Dziewczyny co z tymi kobietami w okolicy 30-stki dlaczego sądzą ,że są przez młodszych mężczyzn i nie tylko uważane za "starsze panie" przeciez to taki młody wiek normalnie kilka lat po studiach. Sam mam 21 lat i spotkałem sie z kilkoma przypadkami dziewczyn w okolicy 30-stki z którymi normalnie rozmawialem jak rówieśnik ,a jednak czasem mówily o sobie jak o starszej pani...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kobieta 30 letnia
Bo sa o polowe starsze
Dlatego Nie wiem co cie szokuje i co w tym odkryqczego ze to mlode osoby 40 latek to tez mloda osoba ale dla mnie za stara |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
No to odkrywczego ,że marudzą że są satare chyba same dla siebie, mówie w kontekscie ogólnym a nie zwiazku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
W wieku 30+ wszystkie kobiety marudzą, że są stare.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
no własnie ale dlaczego skoro nie są?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
moim zdaniem trzeba cos z tym zrobic to postarza sztucznie nasze spoleczenstwo
Moim zdaniem takie panie trzeba postawic koło 20 latek i uswiadomic im ze np ich ciało niczym nie rozni sie od ciała 20 latki, a intelektem je przewyzszaja Edytowane przez StarFighter Czas edycji: 2015-03-17 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
bo sa juz po studiach i pracuja, a 21letni chlopcy zwykle nie, dlatego mowia o sobie jak o osobach na innym etapie zycia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
No dobra, nie wszystkie, ale większość
![]() Cytat:
![]() Generalnie masz rację, Polki wiecznie marudzą, że są stare. Tak to już jest w biednych społeczeństwach, jedź dalej na wschód Europy, tam jest jeszcze gorzej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5069019 1]No dobra, nie wszystkie, ale większość
![]() [/QUOTE] No nie wiem, ja wśród moich koleżanek kompletnie czegoś takiego nie zauważyłam. Wiadomo, że czasem się pomarudzi 'o znowu zmarszczka/siwy włos', ale żeby uważać się za jakąś wiekową matronę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Naczelna Wizażanka:)
|
To w takim razie, dziś się okazało, że nie jestem kobietą
![]()
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5069030 8]Fajnie. Ale to niestety nie jest norma. Raczej
![]() Jakieś dowody? Statystyki? Cokolwiek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
zmarszczki to sam mam na koncach oczu, gdyby kobiety patrzyły na siebie przez pryzmat mężczyzn w ich wieku to bylyby o wiele szczesliwsze poniewaz nie przejmowalyby sie jedna zmarszczką
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Mega temat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Nie kaguya, tylko padłaś ofiarą niektórych rówieśniczek zapewne ładnych kobiet, które przejmują się kilkoma nieistotnymi zmianami na swoim ciele nazywając to starością, mężczyźni w wieku 30 lat to masakra w wielu przypadkach niestety ,tak dla porównania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Co tylko chcesz
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- True, a mają na swój temat zupełnie inne mniemanie niż ich rówieśnice. Bez porównania lepsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
No a od strony psychicznej, że tak powiem to jak jest ? Właściwie to przynajmniej psychika kobiety 30 letniej nie jest ukształtowana do końca np. moja siostra chociaz po studiach i pracujaca zupełnie nie jest w stanie sobie poradzić w samodzielnym życiu chocby w kontekscie dbania o dom a zawsze była poukładana, ja mieszkam 3 lata sam i nie mam kompletnie takich problemów chociaż studiuje znajduje czas na sprzatanie czy gotowanie. Moim zdaniem 30 letnia kobieta moze byc niedojrzała psychicznie a co dopiero mówić o starosci ,trzeba karać !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam bardzo blisko 30,nie czuje sie jak stara prukfa,czuje sie dojrzala i piekna,z mezczyznami mlodszymi o 10 lat potrafie rozmawiac i dobrze sie bawic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja mam dokładnie 31 i powiem Wam, że to żadna starość;p Nigdy nie czułam się lepiej, młodziej, pewniej. To jest taki wiek środka. Ja się czuję młodo i też młodo wyglądam i żadna z moich koleżanek które są w tym samym wieku nie narzeka ,że są stare. Jasne, ze jest coś takiego ,że człowiek jak ma 20 lat to się nie zastanawia nad upływającym czasem aż tak bardzo. A jak ma się trzydzieści to już widzisz,że Twoje dzieci ( jeśli je masz) szybko rosną, że od studiów minęło już tyle lat a wydaje się jakby to było wczoraj itp. Ale wcale nie świadczy to o starości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Autorze, za dużo generalizowania ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
haha, ostatnio spotkałam się z dobrym kolegą i palnął mi tekst iż był ostatnio na imprezie a tam "większość kobiet to singielki w przedziale wiekowym 25-26 lat"..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
No to jaki werdykt w końcu?
W sumie badania na forum wykazały, że zdania są podzielone, trzeba wymyślić wzór matematyczny na obliczanie procentu kobiet niezadowolonych ze swojego wieku, a poźniej przeprowadzić dyskuje na temat "jak podnieść radość dziewczyn niezadowolonych z "postępujących" zmian jakie niesie za sobą szeroko pojęta starość" a wykładowcami byłyby kobiety które nie widzą problemu w swoim wieku ![]() Edytowane przez StarFighter Czas edycji: 2015-03-17 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Marszałkini II RP
|
Jak miałam kilkanaście lat to ktoś w wieku 30 lat wydawał mi się dość stary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Mówiąc bardzo ogólnie- 30 latka powinna zajmować się mężem, dziećmi, ogarniać dom a w życiu zawodowym odcinać jedynie kupony od tego co udało się osiągnąć w wieku dwudziestu kilku lat. Tak mówią ludzie.
![]() Powiedz, że masz 30 lat i nie robisz kariery/ nie masz męża/ nie masz dzieci a usłyszysz na pewno od kogoś życzliwego: "Uuuuu kochana, to w tym wieku już ci będzie ciężko". No i chodzi właśnie "o ten wiek". Swoja drogą ktoś widuje 30 letnie kobiety w jakiejś zbiorowości (poza przedszkolami ![]() ![]()
Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo) Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu. ![]() Edytowane przez BioIvO Czas edycji: 2015-03-17 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
BioIvo chyba masz racje, poza niewielkim odsetkiem "zwariowany bab"
![]() Czasem ogarnia mnie strach jak widzę zadbaną kobietę z nie dbającym o siebie mężem, pomimo to taka kobieta zostaje z nim, dziś jest mi żal, ale obawiam się że takie uczucie w juz w swiązku małżenskim przemija i mezczyzna przestaje o siebie dbac nie zwazając na swoją drugą połówke ze to jest takze jej wizytówka. Znałem wlasnie takie malzenstwo sekretarki i woźnego w szkole podstawowej, ona elegancka wysoka kobieta, ale nigdy usmiechnieta , a on alkoholik i dalej są razem. Mam nadzieje ze mnie sie to nie przytrafi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Kobiecy punkt widzenia z nutą kpiny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Spojrzenie z mojej perspektywy - trzydziechy, która nie żyje (jak większość z nas) w sposób trzydziestolatek sprzed epoki: często (cholernie często!) trafiam na kogucików lat 20-25, którzy mają poczucie misji. Przybajerować i wytłumaczyć, że "ej, lalka, mogłabyś mieć takiego młodzika, wcale nie jest z tobą tak najgorzej". I bardzo prawdopodobne, że padasz, Autorze, ofiarą swojej własnej misyjności, a chęć zaliczenia trzydziestolatki przez kogucika jest widoczna bardziej niż wyraźnie
![]() Tak, odpowiadam wtedy, że jestem już za stara na takie gierki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.