Muzyka relaksująca w gabinecie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2002-03-06, 14:00   #1
guest
Zakorzenienie

Muzyka relaksująca w gabinecie

Hej,
Własnie przeczytałam sobie post Beatki z listopada o poszukiwaniu CD z taką muzyką do gabinetu.
Jestem ciekawa jaka muzyka by się Wam podobała w gabinecie? Ja wiem z własnego doświadczenia, że bardziej odpoczywam przy moich ulubionych płytach (tych spokojniejszych, choć to zależy od nastroju), których chyba nikt jeszcze tak nie określił jak w temacie postu, niż przy nagranym trzygodzinnym śpiewie ptaków i szumie lasu, który, tak na marginesie, uwielbiam, i którego potrzebuję do życia, a który nagrany po dłuższym czasie mnie męczy, choć początek zazwyczaj jest obiecujący.
guest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-03-06, 14:00   #2
guest
Zakorzenienie

Muzyka relaksująca w gabinecie

Hej,
Własnie przeczytałam sobie post Beatki z listopada o poszukiwaniu CD z taką muzyką do gabinetu.
Jestem ciekawa jaka muzyka by się Wam podobała w gabinecie? Ja wiem z własnego doświadczenia, że bardziej odpoczywam przy moich ulubionych płytach (tych spokojniejszych, choć to zależy od nastroju), których chyba nikt jeszcze tak nie określił jak w temacie postu, niż przy nagranym trzygodzinnym śpiewie ptaków i szumie lasu, który, tak na marginesie, uwielbiam, i którego potrzebuję do życia, a który nagrany po dłuższym czasie mnie męczy, choć początek zazwyczaj jest obiecujący.
Stary 2002-03-08, 16:39   #3
Beata
Przyjaciółka Wizażu

Re: Muzyka relaksująca w gabinecie

A ja przyłączam się do postu Wiolety. Napiszcie prosze jakiej muzyki chciałybyście słuchac w czasie zabiegów kosmetycznych w gabinecie. Mówiąc muzyka relaksacyjna nie miałam na myśli tylko treli ptaszków. Ja uwielbiam muzykę instrumentalną , bardzo spokojną np." Horyzont" Arnda Steina , albo płyta Gentle Rain. Rytm tej muzyki to rytm bicia serca , spokojnego oddechu - można odpłynąć - gdy w takim rymie kosmetyczka robi masaż twarzy, szyi i dekoltu.
Piszcie proszę jaką muzykę chciałybyście słyszeć w gabinetach kosmetycznych.

www.ocean-urody.pl
Zapraszamy na kursy i szkolenia:kosmetyka,
fryzjerstwo,masaż,makijaż ,
paznokcie w Szczecinie
Beata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-03-08, 16:39   #4
Beata
Przyjaciółka Wizażu

A ja przyłączam się do postu Wiolety. Napiszcie prosze jakiej muzyki chciałybyście słuchac w czasie zabiegów kosmetycznych w gabinecie. Mówiąc muzyka relaksacyjna nie miałam na myśli tylko treli ptaszków. Ja uwielbiam muzykę instrumentalną , bardzo spokojną np." Horyzont" Arnda Steina , albo płyta Gentle Rain. Rytm tej muzyki to rytm bicia serca , spokojnego oddechu - można odpłynąć - gdy w takim rymie kosmetyczka robi masaż twarzy, szyi i dekoltu.
Piszcie proszę jaką muzykę chciałybyście słyszeć w gabinetach kosmetycznych.

www.ocean-urody.pl
Zapraszamy na kursy i szkolenia:kosmetyka,
fryzjerstwo,masaż,makijaż ,
paznokcie w Szczecinie
Beata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-03-12, 11:33   #5
guest
Zakorzenienie

Hej Beatko,
Jak widać dziewczynom jest obojętne czego by chciały słuchać w gabinecie. Taka muzyka instrumentalna to dobry pomysł.
Ja bym np. była zadowolona z Golden Heart Marka Knopflera lub takiego cudnego jazzu jak Ballads lub My favourite thing Johna Coltrane'a.
A np. moja pani stomatolog uwielbia Pendereckiego i potrafi się tak "wyłączyć" przy nim w krótkim czasie, że wydaje się to niemal niemożliwe. Minuta, a jej już "nie ma".
Najlepiej pewnie by było mieć w gabinecie dostęp do internetu i z niego odtwarzać co dusza klientek lub Twoja zapragnie [img]icons/icon7.gif[/img]
Pozdrowienia,
Wiola
Stary 2002-03-12, 11:33   #6
guest
Zakorzenienie

Hej Beatko,
Jak widać dziewczynom jest obojętne czego by chciały słuchać w gabinecie. Taka muzyka instrumentalna to dobry pomysł.
Ja bym np. była zadowolona z Golden Heart Marka Knopflera lub takiego cudnego jazzu jak Ballads lub My favourite thing Johna Coltrane'a.
A np. moja pani stomatolog uwielbia Pendereckiego i potrafi się tak "wyłączyć" przy nim w krótkim czasie, że wydaje się to niemal niemożliwe. Minuta, a jej już "nie ma".
Najlepiej pewnie by było mieć w gabinecie dostęp do internetu i z niego odtwarzać co dusza klientek lub Twoja zapragnie [img]icons/icon7.gif[/img]
Pozdrowienia,
Wiola
Stary 2005-12-31, 16:37   #7
Ame
SPAMER
Nieopłacona reklama

Dot.: Muzyka relaksująca w gabinecie

Jestem dzisiaj po raz pierwszy na tym forum więc witam wszystkich!
Jeśli chodzi o muzykę w gabinecie to myślę, że przede wszystkim nie powinna "rzucać się w uszy" Najlepiej jeśli jest to muzyka skomponowana przez profesjonalistę do tego konkretnego celu. Brzmienia, melodyka, harmonia powinny być odpowiednio dobrane aby osiągnąć efekt rozluźnienia i wyciszenia. Ma to być muzyka, którą się słyszy ale której się nie słucha. Przy okazji zapraszam do serwisu Muzyczna Strona Zdrowia - można tu znaleźć muzykę do intensywnego treningu oraz właśnie muzykę relaksacyjną. Oto adres: http://www.zdrowamuzyka.pl/
Pozdrawiam
Ame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości