|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czerwone, suche, swędzące plamy
Witam, zdecydowałam podzielić sie moim problemem, otóz chodzi o plamy widoczne na zdjęciu które zamieściłam. Lekarz nie postawił konkretnej diagonozy.. tylko jakieś przypuszczenia. Kolejna wizytę mam na 4 lipca a niestety sprawa z dnia na dzien robi się coraz to gorsza. Liczę na to że może znajdą sie tu osoby o podobnych dolegliwościach które bedą mogły powiedziec co to jest. Niepokoje sie bardzo gdyż te zmiany na skorze robią sie na szyji. Dodam że nie mam na nic uczulenia. Stosuję maść Pirolam ale to nic nie daje. Z góry dziekuje za wszelka pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
lokalna gwiazda
|
Dot.: Czerwone, suche, swędzące plamy
Może to łupież pstry?
Kup w aptece saszetkę szamponu z ketokonazolem i smaruj to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
No właśnie jedną z teorii lekarza był łupież albo zakażenie grzybiczne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
albo jakiś liszaj? chociaz może to własnie łuszczyca....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jeśli to łupież to pirolam powinien pomóc, może nie od razu ale po jakiś 2 tygodniach powinnaś zauważyć różnicę. Natomiast jeśli to łuszczyca to pirolam nie pomoże - bo wtedy trzeba zmiany natłuszczać. Lepiej wstrzymaj się z eksperymentami do wizyty u dermatologa - to tylko 2 tygodnie.
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Miałam to w zeszłym roku. Jeden derm podejrzewał łupież Gilberta i nie zapisał mi nic - miało samo przejść (słynny konował toruński). Poszłam do innej lekarki i ta stwierdziła reakcję alergiczną i przepisała maść sterydową Advantan. Pomogła w zasadzie od razu. Też długo czekałąm na termin, z tego co pamiętam 2 miesiące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Mam dokładnie to samo, dostałam maść robioną w aptece i dzisiaj po nią idę. Na szyji już mam taki masakryczny place, robi się suchy a potem takie płatki odchodzą i na nowo robi się suchy. Mam plamki czerwone na ciele, dużo na dekolcie i brzuchu i w nocy najbardziej swędzą.
Dermatolog powiedziała, że może to być coś wirusowego...eh ale w sumie to nie do końca chyba była pewna tej diagnozy..już to długo mam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.