|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zus, świadczenie rehabiliacyjne, renta i problem
Witam
proszę dziewczyny o pomoc jeśli któraś z Was się na tym zna ![]() Zatem mój tata jest obecnie na świadczeniu rehabilitacyjnym,które kończy mu się 24 lipca. W czerwcu zostały złożone dokumenty odnośnie przyznania renty z tytułu niezdolności do pracy. Cały czas pozostaje w stosunku pracy z pracodawcą (jest kierowcą zawodowym i ma umowę na czas nieokreślony) i stąd moje pytanie bo wiem, że powinien iść do lekarza medycyny pracy w tym lub następnym tyg czy przyznają mu zdolność do pracy- jeśli tak to wraca, pracuje i stara się o rentę (jedno nie wyklucza drugiego-byle by przychód nie przekroczył 2900 z groszami), ale wiem, że tata nie wróci do pracy bo praktycznie na jedno oko nic nie widzi a na drugie słabo. I co w przypadku gdy nie przyznają mu tej zdolności do pracy? Pracodawca ma prawo go zwolnić i musi czekać na komisję lekarską odnośnie tej renty? Rozumiem, że ekwiwalent za urlop tacie będzie się należał, jeżeli za poprzednie 2 lata ma niewykorzystany? i urlop za ten rok proporcjonalnie do lipca będzie też mu się należał? Dziewczyny proszę o pomoc bo z tymi zusowymi sprawami można oszaleć a nie bardzo mam kogo zapytać...
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zus, świadczenie rehabiliacyjne, renta i problem
Najlepiej udać się do ZUSu i tam o wszystko zapytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zus, świadczenie rehabiliacyjne, renta i problem
Treść usunięta
Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2016-07-14 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.