|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kilka wizyt u stomatologa na NFZ
Hej,
mam pytanie czy orientujecie się czy można spodziewać się jakichś negatywnych konsekwencji będąc umówionym na wizyty w kilku placówkach NFZ do stomatologa i lecząc się u kilku lekarzy jednocześnie? Mam umówione 3 wizyty, każda w innej placówce, zależy mi żeby szybko wyleczyć zęby i zastanawiam się czy jedna placówka może wiedzieć, że jestem umówiona też gdzieś indziej i czy są z tego powodu jakieś problemy? Może to głupie ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: kilka wizyt u stomatologa na NFZ
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Bardziej martwiłabym się o to, że na NFZ stomatolog dużo nie zrobi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
Niestety praktycznie za wszystko się płaci u dentysty, także tego na nfz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tutaj się zgodzę, nie płaci się tylko za wizyte, ewentualnie za lekarstwo do zęba, ale wszelkie plomby czy kanałowe płatne. Tzn. można dostać bezpłatną plombe, ale ja dziękuje, Pani mi ostatnio powiedziała że od czwórki plomby są koloru srebrnego - serio, myślałam naprawdę że już tego nie ma! Wiedziałam, że są gorsze jakościowo, ale białe, a tu taki zonk. Do każdej lepszej plomby ja dopłacam w granicach 70-100zł. Tak więc dentysta na NFZ to bzdura!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
No niestety nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja powiedziałam, oni mają mi zapewnić na nfz wszystko, czego potrzebuję. Rozumiem, że za niektóre rzeczy się płaci ale jak mam latać do wszystkich prywatnie to niech ze mnie nie ściągają składek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chodzę do dentysty na NFZ, mimo, że mam nerwy, bo w tym momencie wole dopłacić do NFZ niż płacić za wszystko prywatnie. Nie zmienia to jesdnak faktu, że nasza stomatologia na ubezpieczenie staneła kilkanascie lat temu w miejscu i niestety nie idzie do przodu. Plomby koloru zęba powinny być standardem i chyba każdy się ze mną zgodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
I jak Ty chcesz mieć standardowo lepsze plomby, co by już nikt nie dopłacał? Dopłaca się w tym kraju do wszystkiego. Nawet do badań potwierdzających lub nie raka. Także serio, pierdzielisz takie farmazony co Ty byś nie chciała. A dobrze wiemy, że tego w tym kraju nie dostaniesz choćbyś na kolanach prosiła. btw. nie powiedziałam, że nie dają srebrnych plomb tylko, że też dają inne. Nie wiem od czego to zależy, TŻ dostał kremową na fundusz, ot tyle. A na dwójce i trójce ma plomby na fundusz normalne białe, nie widać ich wcale na zębie a są. I on nie dopłaca do dentysty nic, po za leczeniem kanałowym i pantomografem, ja tak samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.