|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
chora sytuacja..
Witajcie!!
Po kilku miesiącach od porodu, "była " mojego faceta stwierdziła, że on jest ojcem, co potwierdziły badania DNA, czy warto trwać w takim związku czy odpuścić? Nie zdradził mnie, nie byliśmy wtedy razem. Okłamywała go kilka miesięcy, po czym stwierdziła, że dziecko nie jest jego, raz mówiła że jego, zaraz potem, że jednak nie i tak przez 9 miesięcy. Po kilku miesiącach ciszy zmieniła zdanie, wszyscy zostali poddani badaniom DNA.Ale badanie wykluczyło ojcostwo innych podanych przez nią potencjalnych ojców, a potwierdziło ojcostwo mojego partnera. On jest załamany, nie chce z nią być. Stwierdził, że zniszczył sobie życie. Czy warto tkwić w tym związku? Czy dać sobie spokój? Jakie życie mnie czeka gdybym zdecydowała się zostać? Edytowane przez 123frazesy123 Czas edycji: 2015-05-13 o 11:06 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: chora sytuacja..
Cytat:
Ale powiem ci jedno- mężczyznę poznaje się po podejściu do ojcostwa. Ten lament o zniszczonym życiu bardzo mi się nie podoba. Pewne rzeczy trzeba wziąć na klatę i się z nimi zmierzyć. Nie dziwię mu się, że nie skacze z radości, ale uprawiając seks z tą panią (podejrzewam, że bez zabezpieczenia), musiał się z tym liczyć. Obserwując teraz jego podejście do dziecka, możesz się o nim bardzo wiele dowiedzieć. To na pewno będzie trudna sytuacja. Jeśli będzie chciał być obecny w życiu dziecka, to będzie musiał dzielić swój czas miedzy ciebie i dziecko. A jeśli nie będzie chciał, to pozbądź się go bez sentymentów. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez 123frazesy123 Czas edycji: 2015-05-13 o 11:37 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Partner zataił przed Tobą bardzo ważną sprawę - nad tym radzę się zastanowić. Co do brania udziału w życiu dziecka, to powinnaś omówić z partnerem jak on to widzi i w jaki sposób dogadał się z matką dziecka. Czy oprócz płacenia alimentów planuje brać czynny udział w wychowaniu dziecka i jak to ma wyglądać.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Az tak zdesperowana jestes?
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Inaczej sprawa by wyglądała, gdyby na samym początku zaznaczył: "Moja była jest w ciąży, możliwe, że to moje dziecko". Kawa na ławę. I wtedy byś zadecydowała, czy chcesz z nim być mimo to, czy nie. A tak? Zostałaś postawiona pod ścianą i jeszcze słyszysz pretensje, że go nie wspierasz? Czy on się z choinki urwał?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
coz ja bym nie chciala.
1 dlatego ze nie powiedzial od poczatku o mozliwej ciazy |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Jeżeli dziewczyna jest chora psychicznie - czy myśli o przejęciu władzy rodzicielskiej nad dzieckiem? To byłoby dobre rozwiązanie dla dziecka.
Co o tym myślisz? |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw zataił przed tobą ważne informacje, a teraz rzuca głupimi tekstami, że jedyne co mu pozostało, to ze sobą skończyć. Facet tobą manipuluje. Przy tym jest nieodpowiedzialny- dzieckiem trzeba się zająć, a nie gadać głupoty. Tamta kobieta go nie zgwałciła, uprawiał z nią seks dobrowolnie, a skoro byli kiedyś razem, to znał jej charakter. Uważaj, żeby z nim nie zajść w ciążę, bo zamiast wsparcia otrzymasz zbiór żalów o zniszczonym życiu, a otoczenie pozna wszystkie twoje wady, łącznie z tym, że leczyłaś się psychiatrycznie. Nie leczyłaś się? To udowodnij.
Chciałabym zauważyć, że ten temat znasz wyłącznie z jego opowiadań i w zasadzie to nie wiesz jak było. Skoro ukrywał przed tobą ten fakt, to ja bym nie wierzyła w jego prawdomówność, wcale nie musi być tak, jak on to przedstawia. Ludzie szczęśliwi, kochający się, szczerzy wobec siebie przetrwaliby coś takiego, choć oczywiście nie skakaliby z radości. Ale te trzy pierwsze cechy w ogóle nie opisują waszego związku. Nie marnuj sobie życia z kima takim. Tu nie chodzi o to dziecko, ale o jego podejście do sprawy. Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2015-05-13 o 13:34 |
|
|
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najłatwiej jest kogoś niewygodnego oskarżyć o to, że jest psychicznie chory. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Kobieta z klasą
|
Cytat:
A jaką masz pewność, że gdy będzie odwiedzał dziecko, to znowu nie ulegnie byłej? Nie komplikuj sobie życia dziewczyno.
|
|
|
#12 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Koleś wykorzystał seksualnie kobietę z problemami psychicznymi (o czym wiedział!), zrobił jej dziecko (bo się nie zabezpieczył!)i teraz JĄ obwinia o zmarnowanie sobie życia?
Koleś jest mega niepoważny.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Facet twierdzi, że ona ma problemy psychiczne. A nawet jeżeli, to przecież choroba psychiczna nie równa się upośledzeniu umysłowemu, więc mówienie o wykorzystaniu kogoś seksualnie jest chyba trochę na wyrost.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moim prywatnym zdaniem jej problemy są wymysłem chłopaka, który wpadł i oczernia swoją byłą na wszelkie możliwe sposoby. Dla takich typów kobieta zawsze jest zła, psychiczna i chce ciągnąć od nich kasę. Możliwe też, że ta pani chodziła do psychologa na terapię, albo leczyła jakąś fobię itp. Chłopak zachowuje się jak baran, więc najprawdopodobniej w ogóle nie ogarnia świata. W końcu osoby z poważnymi zaburzeniami z reguły nie biegają po imprezach i nie piją na nich alkoholu (alkohol plus leki to niebezpieczna mieszanka), w końcu mają jakieś rodziny, które się o nich troszczą, a nawet jak się nie troszczą, to pilnują, żeby nie mieć kłopotów. To samo dotyczy ilości partnerów seksualnych. Coś nie chce mi się wierzyć, że przebadali tam pół okolicy i dopiero potem trafili na właściwego. Przypominam, że te badania nie odbywają się na koszt podatników. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za liczne odpowiedzi. Niestety wiem, że macie rację ze wszystkim. Dziewczyna leczyła się psychiatrycznie to niestety prawda. Prawdą jest również to, że sama nie wiedziała kto dokładnie jest ojcem jej dziecka, więc przebadano nie tylko mojego partnera na potencjalne ojcostwo. Jak przypuszczam, chodzi jej o alimenty. Ma prawo ich żądać. Próbowała być z poprzednim "niby ojcem" ale nie wyszło. Gdy urodziła zaprzeczała, że mój partner jest ojcem, oprzytomniała po kilku miesiącach i zaczęła jakiegoś szukać. Stad kolejny zawrót głowy, bo widać nieźle się przy tym kobieta bawi. O wiele prościej by było gdyby od razu przyznała się szukała jakiegoś rozwiązania, a nie po takim czasie stwierdzać, że jednak on ojcem może być, kiedy wcześniej otwarcie mówiła, że nie jest.
Wszelkie kłamstwa w tej sprawie mój facet tłumaczy strachem przed tym, że go opuszczę. A jak twierdzi kocha mnie. Zgadzam się z Wami, na pewno gdybym została poinformowana wcześniej o całej sytuacji, o tym jaką kobietą ona jest, zapewne patrzyłabym na to inaczej. I wtedy wspierałabym go z całych sił. Ale on wolał kłamać i jak to swierdził: dziecko to nie koniec świata, jakoś życie sobie ułożę. Dlatego nie rozumiem jakiego wsparcia ode mnie oczekuje. I tak jak piszecie miałabym duże wątpliwości co do tego czy gdy spotykając się z nią do niczego by nie dochodziło. I nie za jego sprawą, ale za jej. Powiedział, że nigdy z nią nie będzie, nic do niej nie czuje, żałuje tego co zrobił itp. Sam sie we wszystkim pogubił. |
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mniej zastanawiaj się nad ex dziewczyną swojego faceta a bardziej nad nim. Uprawiał seks bez zabezpieczenia, nie widzi winy w sobie: że się nie zabezpieczył, że uprawiał seks z sumie przypadkową dziewczyną, że zataił przed Tobą ważną informację.... Ty przerzucasz odpowiedzialność za tę cała sytuację na dziewczynę i obawiasz się że zgwałci Twojego faceta a on nie będzie się specjalnie bronił.... Weź też pod uwagę że alimenty na to dziecko zawsze będą obciążały wasz domowy budżet, że będziesz chciała z nim spędzić czas a on będzie jechał do dziecka, a jak jego matka będzie na leczeniu w szpitalu to opiekę przejmie właśnie on. I jeżeli matka jest zaburzona - to on powinien przejąć odpowiedzialność za to dziecko.... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem jak sprawa się zakończy, jak na razie, on atakuje mnie, że nie myślę o nim, tylko o sobie, jak on się w tej sytuacji czuje, że tyle czasu był okłamywany przez nią, nie wiedział, że był ojcem, że zabawiła się nim. ?
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Całą ciąże, 9 miesięcy, twierdziła że dziecko jest jego, ale po jakimś czasie powiedziała, że nie, po miesiącu znowu, że jego, a zaraz potem że jednak nie. I tak w kółko przez 9 miesięcy. Tyle miesięcy naszych nerwów. W końcu stwierdziła, że jednak jest inny tatuś. Było spokojnie przez 6 miesięcy, aż zdecydowała się wnieść o alimenty. Z tego co wiem przebadano na ojcostwo 2, 3 facetów bo tylu podała jako potencjalnych ojców. I tak uważam, że się nim zabawiła i niestety złapała.
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak samo on ZABAWIŁ SIĘ z nią. Są kwita. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Ty myślisz, że jak ktoś się leczy psychiatrycznie, to znaczy, że jest "ostrym czubkiem"? Po pomoc psychiatryczną sięgają tylko "wariatki", że Cię to tak zszokowało? Psychiatrycznie leczą się osoby z depresją, nerwicą, osoby, które miały ciężkie dzieciństwo (dzieci alkoholików, bite, poniżane, które dotknęła przemoc psychiczna). Serio, watro poszerzyć horyzonty i nie żyć w zaścianku.
A faceta zostaw. Jakaś porażkowa partia. |
|
|
|
|
#23 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym dziwne, że leczenie psychiatryczne z jednej strony jest argumentem przeciwko tej dziewczynie, a z drugiej, gdy chodzi o kwestię ojcostwa, nie jest pod uwagę brane to, że może właśnie przez swój stan psychiczny kilka razy zmieniała zdanie. To z jednej strony "wariatka", a drugiej powinna być rozsądna i wszystko wiedzieć, zdania nie zmieniać? Sorry, zdecydujcie się z chłopakiem. Jak już wywlekacie wątek jej leczenia psychiatrycznego, to też zrozumcie że z tym się może wiązać właśnie pozbawione (wg Was) logiki zachowanie, zmienność. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie oceniaj dziewczyny. Zastawów się nad facetem. Widzisz jaki jest. Czy będzie dobrym ojcem, czy będzie się "migał" czy będzie odpowiedzialny. Jakim on jest człowiekiem. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Poszerzyłam horyzonty już dawno temu. Nie nazywam nikogo ostrym czubkiem, więc nie wiem skąd u ciebie to poruszenie. Możliwe, że miała tylko depresje. Nie mówię, że leczy się do dziś, mówię, że leczyła się wtedy i tak dla mnie stwierdzenie, spałem z dziewczyną z zakładu psychiatrycznego jest szokujące. Leczyła się wtedy, nie dziś. Dziś rozwala mi życie i plany na przyszłość.
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
plum plum
|
Cytat:
Po drugie - wybacz, ale Twój facet jest tak samo winny pojawienia się dzieciaka na świecie. Zataił fakt, że może zostać ojcem. Nie wyjaśnił sprawy, nie zmusił jej np sam do zrobienia testów. Skoro uważa ją za wariatkę, to powinien bardziej dopilnować. Miał świadomość, że dziecko może być jego. Nie jestem facetem, na progu mi nigdy nie stanie żaden dzieciak i nie powie do mnie: "Tata, chcę Cię poznać", ale myślę, że jako facet, gdybym miała świadomość, że gdzieś tam może żyć mój potomek, to wyjaśniłabym sprawę jak najszybciej. Dla własnego i innych dobra. Możesz sobie mydlić oczy tą laską, zwalać na nią winę, ale Twój misio-krętacz dużo lepszy nie jest.
Edytowane przez zlotniczanka Czas edycji: 2015-05-13 o 18:28 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie napiszę nic odkrywczego, wszystko wizażanki już powiedziały.
Po pierwsze- mocno obrzydziłby mnie facet do siebie który bzyka co popadnie i NIE zabezpiecza się nawet (a dziewczyna z którą miał kontakt jak widać boginią czystości też nie jest- boję się paskudnych chorób), dwa- lamenty i miganie się od dziecka które tak się przydarzyło że spłodził, oskarżanie i oczernianie tamtej dziewczyny, że mu życie zniszczyła- trzeba było nie być puszczalskim - albo chociaż zadbać o antykoncepcję! dzieci z nieba nie spadają. Konsekwencje trzeba ponieść. W życiu nie chciałabym mieć takiego partnera.
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby chodziło tylko o dziecko z inną i facet kategorycznie by się od tego dziecka odciął, tylko płacił alimenty, to bym rozważyła dalszy związek. Biorąc jednak pod uwagę, kłamstwa i manipulacje to nadaje się on tylko do odstrzału.
|
|
#30 | |
|
plum plum
|
Cytat:
Ale prawdą jest, że dla Autorki ta sytuacja to świetny sprawdzian potencjału partnera, który okazuje się zerowy, jeśli nie ujemny.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

Czy on się z choinki urwał?