Worki, cienie czy sińce pod oczami? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 20:39   #1
Skimona
BAN stały

Worki, cienie czy sińce pod oczami?

Dotychczas myślałam że sińce i worki pod oczami to nazwy tego samego przypadku.
Ale okazuję się że nie do końca http://www.nazdrowiesposob.com/worki-pod-oczami/

Jaka jest różnica między niby jeśli chodzi o wygląd? (szukałam w googlach ale te same zdjęcia mi wychodziły i do sińców i do worków)

Np. na zdjęciu poniżej to sińce, worki czy cienie czy opuchnięcia?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0878.jpg (24,1 KB, 56 załadowań)
Skimona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 00:43   #2
anastaska18
Raczkowanie

Dot.: Worki, cienie czy sińce pod oczami?

ja bym powiedziała ze to delikatne since
anastaska18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 12:30   #3
Skimona
BAN stały

Dołączam zdjęcie większej części twarzy-myślę że widać obszar zasinienia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg eeeeeeeee.jpg (9,4 KB, 42 załadowań)
Stary 2013-01-03, 14:38   #4
patus12
Raczkowanie

Tak, delikatne since. Mam o wiele gorsze
patus12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 16:26   #5
armana
Raczkowanie

worki są wypukłe i zazwyczaj są tego samego odcienia co skóra, a sińce to jak sama nazwa wskazuje zasinione miejsca w okół oczu, które u ciebie jeszcze nie są takie złe, ja mam o wiele gorsze
armana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 18:59   #6
Skimona
BAN stały

Dziękuje wszystkim
Stary 2013-01-03, 19:29   #7
blackdresses
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Skimona Pokaż wiadomość
Dołączam zdjęcie większej części twarzy-myślę że widać obszar zasinienia.
wydaje mi się, że sińce
Stary 2013-09-04, 13:22   #8
lenia29
Raczkowanie

Dziewczyny, boje się że na mnie nakrzyczycie, ale ja ostatnio testuje pod oczy krem na hemorojdy ....
Pytałam mojej p. kosmetyczki, czy to nie zaszkodzi, ona powiedziała, że wyciąg z kasztanowca jest okej, i żeby się nie bać i stosować.

Słyszałyście o tym pomyśle?
lenia29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 13:35   #9
natula123
Przyczajenie

ja też mam podobny problem z sińcami pod oczami. Moja kosmetyczka powiedziała, że to wina tego, że mam naczynka bardzo płytko pod skórą i że niestety żadne kremy ani kosmetyki naturalne nie są w stanie tego zniwelować. W moim przypadku pomocne może być tylko wstrzyknięcie kwasu hialuronowego... a ja właśnie się zastanawiam czy to faktycznie prawda czy tylko naciąganie przez nią na dodatkowy dobrze płatny zabieg, który oczywiście można zrobić u niej... jak myślicie?

Edytowane przez natula123
Czas edycji: 2013-09-04 o 13:37
natula123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 15:38   #10
Fuxia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natula123 Pokaż wiadomość
ja też mam podobny problem z sińcami pod oczami. Moja kosmetyczka powiedziała, że to wina tego, że mam naczynka bardzo płytko pod skórą i że niestety żadne kremy ani kosmetyki naturalne nie są w stanie tego zniwelować. W moim przypadku pomocne może być tylko wstrzyknięcie kwasu hialuronowego... a ja właśnie się zastanawiam czy to faktycznie prawda czy tylko naciąganie przez nią na dodatkowy dobrze płatny zabieg, który oczywiście można zrobić u niej... jak myślicie?
Ja mam okropne since pod oczami. Tragedia
Mialam robiona mezoterapie i poprosilam kosmetyczke o zabieg pod oczy przy okazji i wstrzyknela mi kofeine - nie moglam sie poznac w lusterku, efekt cudowny!!! ale kosztowne to jest poza tym po zabiegu nie moglam pol nocy spac bo sporo mialam tej kofeiny w sobie i efekt krotkotrwaly bo tylko jakies 2 tygodnie wiec dla mnie to bez sensu. Podobno moza sobie samemu aplikowac kofeine pod oczy, sa te rollery z garniera mozna samemu zrobic zabieg derma rollerem i na to ten roller z kofeina, wtedy koffeina wnika pod skore, myslalam zeby sama sobie zrobic wyciag z kawy i wsmarowac to w skore na to jakas folia i tak z pare godzin posiedziec
tez mi sie wydaje ze kremy nie pomoga, tez sporo ich uzywalam i moim zdaniem to pieniadze wyrzucone w bloto
mezoterapia jest droga i bolesna
slyszalam ze maseczka z miodu i kurkumy (turmeric) ma swietne dzialanie na cienie pod oczami. ja dopiero od dwoch dni robie i nie widze jeszcze zadnych rezultatow
Stary 2013-09-04, 19:21   #11
AniaKowal1982
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Fuxia83 Pokaż wiadomość
slyszalam ze maseczka z miodu i kurkumy (turmeric) ma swietne dzialanie na cienie pod oczami. ja dopiero od dwoch dni robie i nie widze jeszcze zadnych rezultatow
Moja koleżanka stosowała i efekty podobno po około 2 tygodniach a nie dwóch dniach - także nie poddawaj się!
AniaKowal1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 00:39   #12
Ishani
Zadomowienie

Odp: Worki, cienie czy sińce pod oczami?

Heja, ja właśnie naczytałam się o genialnych rozjasniajacych właściwościach kurkumy, także potestuję i zdam relacje
A sińce mam przeokropne, jeśli będą efekty, to wstawię zdjęcia przed i po *-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ishani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-05, 16:12   #13
Fuxia83
Zadomowienie

Ja wlasnie zrobilam sobie masezke z kawy i miodu - zamierzalam sie do zrobienia czegos z kofeina od dluzszego czasu - zmieszalam miod z duza iloscia kawy mielonej zrobilam z tego bardzo gesta papke i pod oczy - zostawilam to na godzine, musialam sie powstrzymywac zeby nie zjesc
i efekt od razu widoczny skora pieknie odzywiona i rozjasniona, nie wiem na jak dlugo to starcza ale jak ktos chce sprobowac to polecam

dzieki za porade odnosnie kurkumy - tez wlasnie slyszalam ze trzeba dlugo czekac na rezultaty ale to mi akurat nie przeszkadza, chce sie pozbyc problemu raz na zawsze nie na chwile.

Poza tym odnosnie kurkumy to barwi ona lekko na zolto a kolor zolty swietnie maskuje kolor fioletowy ... i z tego wlasnie powodu ta maseczka nie jest taka zla, moze nie daje efektu od zaraz ale lekko zolty kolor skory w przypadku sincow jest akurat plusem
Stary 2013-09-06, 06:49   #14
lenia29
Raczkowanie

ja w swoim życiu przetestowałam wiele. Kwas hialuronowy - zrobiłam. Efekt średni, opuchnięte oczy miałam prze 2 tyg!!!!! nie polecam, nie będe powtarzała zabiegu.

Kolejny zabieg mezoterapia igłowa jakims specyfikiem light eye - rewelacja - efekt nieziemski, opuchlizna po zabiegu trzymała sie tylko 24 h. rezultat - krótkotrwały - kilka dni. ;( ale warto było widziec siebie bez worków. Po konsultacji z moją kosmetyczką dowiedziałam się, że takich zabiegów light eye trzeba zrobic kilka - ok 5. Na razie nie mam kasy, ale kiedyś zrobię na pewno.
lenia29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-21, 13:11   #15
krykagata
Przyczajenie

dziewyczyny a jak ja mam całe podkrązone oczy? moje powieki mają kolor fioletowy- brazowy, bez pomalowania się wygladam jak narkomanka. Ma ktoras z was tez tak? jak to zastopowac, poniewaz jest coraz gorzej.. nie mogę sie pokazac bez makijazu, a nawet jak to zamaluje to to widac, niektórzy mysla, ze codziennie maluje powieki brazowymi cieniami ;/
krykagata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-21, 13:46   #16
RenaaB
BAN stały

U mnie takie woreczki pod oczami były normą już od czasów liceum. Teraz jednak odkąd stosuję krem elixir by nature, zauważyłam, że nawet kiedy się nie wysypiam, nie są one aż tak bardzo widoczne. Przy tym krem świetnie oczyszcza i nawilża twarz , a do tego ma piękny, ziołowy zapach.
RenaaB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-22, 09:29   #17
v_violet_v
Raczkowanie

a jakich kosmetyków z kolorówki stosujecie na te okolice? jakies korektory , podkłady ...
v_violet_v jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-22, 14:19   #18
krzysiekk4
Przyczajenie

Widzę podobny temat, to spytam też. Krem z kurkumą i miodem któraś próbowała ? Podobno warto by spróbować .. hm ? I co polecacie, nałożyć tylko pod oczy czy od razu na całą twarz ?

Edytowane przez krzysiekk4
Czas edycji: 2016-11-22 o 14:33
krzysiekk4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości