|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie o pewną melodię www.ungaro.com
Od dłuzszego czasu poszukuję pewnej pięknej melodii, której to autora ani tytułu nie znam. Wiem, że to jest melodia, która pojawiała się gdzieś w filmach, ale też nie pamiętam w jakich, jeśli się nie mylę, to była ona również w jakiejś reklamie kiedyś, (kojarzy mi się z reklamą jakiegoś samochodu, też nie wiem jakiego
)W związku z tym nie wiem jak szukać, bo tam nawet nie ma słów, które by można wpisać w wyszukiwarkę. Ale do rzeczy. Otóż niedawno przypadkiem znalazłam w internecie jej fragment. Weszłam na stronę www.ungaro.com . Trzeba wybrać wersję angielskojęzyczną lub francuskojęzyczną, obojętnie. I tam będzie ta melodia, ale tylko jej fragment. Moja prośba jest następująca: jeśli ktoś kojarzy tytuł, autora, film w którym leciała ta melodia, cokolwiek, to proszę napiszcie |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o pewną melodię www.ungaro.com
Pamiętam, że kiedy pierwszy raz weszłam na stronę Ungaro to też bardzo spodobała mi się ta melodia
Mam nadzieję, że któraś Wizażanka będzie wiedziała co to za utwór...
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Zanuciłam melodię koleżance i ją oświeciło, że być może ta melodia pojawiła się w filmie "Gusta i guściki" ("Le gout des autres"). Czy to możliwe? Czy ktoś oglądał ten film i słyszał tam tę melodię?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Variniu, dzięki za informację
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Czy to przypadkiem nie jest aria Let Us Wander, Not Unseen z opery The Indian Queen Henry'ego Purcella. Ona faktycznie była wykorzystana w filmie "Gusta i guściki", a fragment-tylko w jakimś innym wykonaniu-można przesłuchać tutaj:
http://http://www.amazon.com/gp/prod...=5174&v=glance Mam nadzieję, że trochę pomogłam, i że to jest to, czego szukasz
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Chyba źle mi się wkleił link
. Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze http://www.amazon.com/gp/product/B00...=5174&v=glance
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Toulouse, weszłam na tą stronę [drugi link], ale nie mogę znaleźć opcji przesłuchiwania fragmentów.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
To się nazywa złośliwość rzeczy martwych, albo niesamowicie pechowy zbieg okoliczności
. No chyba, że obsługa amazon.com mnie śledzi i robi sobie głupie żarty, bo jeszcze wczoraj można było narmalnie przesłuchać sample wszystkich utworów z płytyNie daje mi to spokoju, więc trochę poszperałam i można ewentualnie w wyszukiwarce amazonu wpisać tytuł tej płyty, czyli: Kathleen Ferrier - Mahler ~ Kindertotenlieder & Gluck ~ Greene ~ Handel ~ Mendelssohn ~ Purcell / Baillie, Moore, B. Walter Ten sposób (jak narazie ) działa. Ciekawe jak długo
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Ojejku Toulouse, dzięki za podpowiedź i za twój trud w poszukiwaniach
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Toulouse, rzeczywiście w ten sposób działa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

)W związku z tym nie wiem jak szukać, bo tam nawet nie ma słów, które by można wpisać w wyszukiwarkę. Ale do rzeczy. Otóż niedawno przypadkiem znalazłam w internecie jej fragment. Weszłam na stronę 

. Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze
. No chyba, że obsługa amazon.com mnie śledzi i robi sobie głupie żarty, bo jeszcze wczoraj można było narmalnie przesłuchać sample wszystkich utworów z płyty
) działa. Ciekawe jak długo