|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
SILIKONOWA pielęgnacja włosów:)
domyślam się ze wiele włoszczowianek własnie przeszły ciarki czytając tytuł wątku
sama uwielbiam silikony i uważam ze stosowane z rozsądkiem są błogosławieństwem dla włosów porowatych jak moje mam włosy ekstremalnie zdrowe ale zawsze byl problem z mechanicznymi zniszczeniami i uchodzeniem wilgoci z powodu rozwartych łusek włosa silikony dla mnie są idealnym rozwiązaniem stosuje je tylko z maskach i odzywkach dla mnie fantastycznie zabezpieczają przed urazami , utratą wilgoci, gorącem i słoną wodą dlatego poszukuje wszelkich masek i odzywek napakowanych silikonami![]() osobiście znam tylko kilka game fructis odzywki i maski panteen pro v maski i odzywki olejki syoss ( chyba wycofane ale różowy był fantastyczny )stapiz repair &shine słyszałam tez o stapiz vital masce. macie jakieś swoje ulubione produkty? bo ja cały czas szukam ideałów
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: SILIKONOWA pielęgnacja włosów:)
jedwab green pharmacy,jedwab chi oraz z tej serii coś pamietam że były też odżywki silikonowe różne,ale to w hurtowniach/sklepach fryzjerskich
![]() wydaje mi sie (tak na 95%)ze drogeryjne olejki do włosów typu elseve są napakowane silikonami . |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
"osobiście znam tylko kilka" właściwie właśnie to mogłabym powiedzieć o produktach bez silikonu
ze znanych mi, jak wyżej, serum green pharmacy do końcówek, z tego produktu jestem bardzo zadowolona.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Napakowane Silikonami są sera do włosów Matrix, krem termoochronny Matrix. Serum do włosów Delia i Marion. Szampon Schauma do farbowanych, szampony Syoss i odżywki. Te produkty stosuję jak chcę włosy dociążyć, gdy mam zbyt lekkie i puchate. I wiele innych, już pamięć zawodzi, chyba też niektóre z szamponów Venity mają coś silikonów i Elseve jak tu już pisali, to już dla mnie za ciężkie szampony są, kilka godzin i przyklap. Timotei też włosy dociążały, te lubiłam, bo tak pośrednio, niezbyt mocno.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
a dove
oni chyba dużo silikonów pakują do swoich kosmetyków
Edytowane przez FleurDeCerisier Czas edycji: 2015-03-25 o 23:38 |
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Tak jest, mam szampon i maskę z olejami i naprawdę pomagają: włosy od połowy mam rozjasniane, zniszczone, przesuszone, ale szampon pięknie oczyszcza skórę głowy, nie obciąża, włosy są śliskie i miękkie, a maska dobrze dociąża.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz, zaraz, co to dla Was znaczy "napakowane silikonami"?
Sleek Repair&Shine wymieniony przez Olkie miał w starej wersji dwa silikony na 5. i 7. miejscu, w nowej wersji ma je n 7. i 8. miejscu? Dove ma w swoich produktach jeden, dwa silikony. To jest to napakowanie? Olejki, które też są wymieniane, to są produkty typowo silikonowe, więc to standard, że ich bazą są silikony i tutaj rzeczywiście można powiedzieć o napakowaniu. Nie wiem, z czego wynika to przekonanie o tym, że drogeryjne produkty są "napakowane silikonami". Owszem, większość je ma, ale to nie są produkty typowo silikonowe. Więc trzeba by sprecyzować, czy chodzi o obecność jakiegokolwiek silikonu, czy tylko tych nielotnych, czy im więcej tym lepiej itd. Bo same produkty z jednym, dwoma silikonami jest bardzo łatwo znaleźć. Dla mnie najbardziej "silikonowym" produktem okazał się szampon wygładzający Artego, który ma 3 silikony i zrobił mi przychlast stulecia. |
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choć nie powiem że nie mam ochoty znowu na ten szampon, tak pięknie pachnie, super sie pieni a włosy są tak fajnie śliskie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
A który to szampon dokładnie?
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to obojętne czy szampon ma silikony czy oleje, ani tego ani tego nie kupię ze względu na tłustą skórę głowy. Zaś w odżywkach nie widzę w ogóle przewagi olejów nad silikonami, dla mnie to wszystko tylko kondycjonuje włosy i można powiedzieć, że działa "złudnie". Doszłam do takiego etapu, że każda odżywka działa na moje włosy tak samo, niezależnie od składu. Chociaż mam jakąś taką słabość do parafiny , w Dove akurat trochę jej jest. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Ten taki z odżywką 2 w 1, dokładnie ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...oo-2-in-1.html
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ma oceny, kupuję!
A powiedz mi, używasz po nim dodatkowo odżywki? Albo serum czy sprayu, czy też solo się fajnie sprawdza? Muszę wytępić puch na głowie, bo już nie mogę...Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odżywek wtedy nie używałam ale maskę biovax przed myciem choć na chwilkę teraz pewnie używałabym odżywki mimo wszystko i mgiełki glisskur i serum na końcówki
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Mój ostatni ideał- Elseve Total Repair Extreme
i maska i odżywka. Ale ja nakładam tylko na końcówki i spisuje się super ![]() tzn. odżywkę stosowałam jak tylko wyszła i była ekstra, dzisiaj dokupiłam maskę i już zdążyłam użyć i cały czas teraz macam końce
Edytowane przez Trivedi Czas edycji: 2015-04-20 o 08:22 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że maska Elseve Total Repair Extreme nie jest w ogóle silikonowa. W bardzo malutkiej ilości zawiera pochodną silikonu modyfikowaną pegiem czyli rozpuszczalną (PEG/PG-18/18 Methicone). Odżywka zawiera także rozpuszczalny w wodzie amodimethicone i to też gdzieś pod koniec składu. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jeszcze jakieś mocno silikonowe propozycje? Odżywki głównie szukam.
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Moje kochają silikony w rozsądnych ilościach. Trzeba tylko pamiętać żeby nie nadbudowały się za bardzo. Moja wielka miłość to szampon Wella Enrich (fryzjerski)
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Koniec wątku ? Nikt nie zainteresowany ?
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Swojego czasu owładnięta szałem pielęgnacji włosów przeszłam na bezsilikonowa dietę dla włosów i moje włosy bardzo się pogorszyły. Teraz używam silikony w odżywkach. A jeśli nakładam maskę czy odżywkę bez silikonu nakładam po myciu coś silikonowego.Po silikonach nie niszczą się tak szybko i ładniej wyglądają.
Na rynku jest pełno silikonowych kosmetyków, w zasadzie w większości. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

sama uwielbiam silikony i uważam ze stosowane z rozsądkiem są błogosławieństwem dla włosów porowatych jak moje

oni chyba dużo silikonów pakują do swoich kosmetyków 
choć nie powiem że nie mam ochoty znowu na ten szampon, tak pięknie pachnie, super sie pieni a włosy są tak fajnie śliskie 

Za efekt wygładzenia odpowiada tam raczej kwas mlekowy (Lactic Acid).