|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Marznace i dretwiejace kończyny
Witam serdecznie. Mam 21 lat i od dłuższego czasu borykam się z problemem marznacych i dretwiejacych konczyn dolnych i gornych. Staje się to coraz bardziej uciążliwe i chciałabym dowiedzieć się jakie mogą być przyczyny takiego stanu i jak walczyć z tymi objawami? Czy jest to objaw poważnego problemu z przepływem krwi? Do jakiego lekarza powinnam się udać? Czy jest to coś poważnego? Objawy nasilają się najczęściej wieczorem. Dodam też ze staram się o dziecko i nie wiem czy może mieć to wpływ na moje zdrowie bądź maluszka? Proszę o porady..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Marznace i dretwiejace kończyny
samo marznięcie rąk i nóg nie jest zazwyczaj objawem jakiejś choroby, ale jeśli chodzi o drętwienie kończyn to przyczyny szuka się w kręgosłupie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Panaroja
|
Mogą to być problemy naczyniowe , najpierw idź do internisty , on w razie potrzeby pokieruje dalej .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
W przypadku zimnych dłoni i nóg problemem może być słabe krążenie, jeśli drętwieją może to być sprawka kręgosłupa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.