|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Panie Doktorze czy doczekam się ?Tabletki hormonalme i menopauza
Panie Doktorze mam takie pytanie, które nurtuje mnie od jakiegoś czasu.Jestem po czterdziestce i wiem, że nieuchronnie zbliża się okres menopauzy. Narazie nie mam w związku z tym żadnych objawów i dolegliwości bo miesiączkuję regularnie. Jednak obawy moje dotyczą tego czy jeżeli zaistnieje potrzeba przyjmowania tabletek hormonalnych czy będe mogła je przyjmować. Otóż na jednej nodze mam żylaka, który powstał w okresie pierwszej ciąży a dwie kolejne go pogłębiły. Umiejscowiony jest powyżej kolana i nie on zbyt duży ale jednak jest. Moje dwie siostry przyjmują takie tabletki i jak twierdzą nie mogły by się bez nich obyć. Powiedziały mi, że nie wyobrażają sobie jak ja sobie poradzę z tym problemem bo lekarz nie przepisze mi hormonów. Obydwie siostry miały bardzo przykre dolegliwości i dla nich jedynym ratunkiem są tabletki. Jeżeli w mojej sytuacji nie będe mogła przyjmować tabletek to czy są jakieś inne metody?Wiem , że może martwię się na zapas ale jeżeli moje obydwie siostry przechodziły takie koszmary mam podstawę sądzić, że i mnie to spotka a co wtedy?
![]() Z góry dziękuję za odpowiedz Panie Doktorze ale jest to dla mnie istotne pytanie. Panie Doktorze jeszcze raz proszę chociaż i zwięzłą odpowiedz. ![]() ![]() Edytowane przez mirkadluga Czas edycji: 2005-11-14 o 17:24 Powód: Brak odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki hormonalme i menopauza
A może drogie wizażanki miałyby co na ten temat do powiedzenia?
![]() Była bym wdzięczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.