|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Herbatki na przeziębienie?
Witam,moja córka często łapie przeziębienie,co za tym idzie gorączkę.
Czy dajecie im herbatki np.ziołowe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Herbatki na przeziębienie?
Super pytanie ale ciężko odpowiedzieć w kilku słowach
![]() Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2015-02-23 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zależy w jakim wieku dziecko. Mój ma 4,5 ale od 3 r.ż gdy w przedszkolu co chwilę coś łapał zaczęłam stawiać na naturalne rzeczy żeby leczyć. (bo jeszcze rok wcześniej też dużo w przedszkolu chorował ale wtedy jeszcze nie znałam naturalnych sposobów i niestety był co chwilę faszerowany syropami z apteki i antybiotykami które niewiele pomagały)
I tym oto sposobem mam takie 3 rzeczy które u nas działają 1. Sok z czarnego bzu (zbiera się z drzewa czarne kulki bzu) gotuje się z cukrem, odsądza sok i do słoika. Dodaję po 1 lub 2 łyżki soku z czarnego bzu do herbatki i dzięki temu pewnej zimy póki był sok to nawet katarku nie złapał 2. Syrop z cebuli- cebulę kroi się w plasterki i warstwowo układa w słoiczku na przemian z cukrem lub miodem (plasterek cebuli, miód/ cukier, cebula, cukier) można wstawić słoik do wrzącej wody wtedy po ok 2 godz puszcza fajnie sok i daję dziecku jak syrop (w smaku słodki) 3. Herbatka majerankowa- normalnie kupuję majeranek, zaparzam i robię normalnie herbatę (np do zaparzonego majeranku dolewam wody i soku do rozcieńczania żeby miał dobry smak) Fajnie działają na przeziębienia i kaszel- przynajmniej u nas ![]() Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2015-02-22 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
moja siostra jak miala lekkie przeziebienie to stosowala sobie syropek z prenalenu. W sam raz na przeziebienie; malina, czosnek, wit C itp. A o herbatkach nie wiedzialam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez tokarskim82 Czas edycji: 2015-04-23 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja daję zwykłą czarną herbatę, ale koniecznie z miodem.
Miód ma bardzo dużo właściwości które pomagają zwalczyć choróbska ![]() Akurat na przeziębienie najlepszy będzie lipowy ![]() Na foto mój ulubiony miodek, bo ze sprawdzonej pasieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja w okresie przeziębieniowym do herbaty dodaje syrop z pigwowca japońskiego. Jest super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.