|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem z doborem podkladu/korektora
Witajcie.
Mój problem to stale zaczerwienione policzki. Marzę o tym by być blada, lub mieć żółtawą cerę na twarzy, absolutnie nie różową. Próbowałam i kupowałam już wiele podkładów i żaden do mnie nie pasuje. Np. --podkład z l'oreal, wydaje się żółtawy, mówię o kolorze Golden Beige W3, ale po nałożeniu na MOJE policzki i odczekaniu paru minut robi sie ciemniejszy i bardziej różowy, bo moja czerwień go przebija i kolor jest zupelnie inny niz u dziewczyny z normalną cerą. --podkład Maybelline Light Sandbeige 03- jest dosyć blady dlatego go kupiłam, ale niestety po nałożeniu na moje policzki robi się odcień różowawy, inaczej jest u osób, które nie maja takiego problemu testowałam kilka innych, ale efekt zawsze taki sam! --w Końcu uzyłam korektora Z Rimmela Ivory w sztyfcie- wysmarowałam go tylko na policzkach i zacierałam granice by nie dało się poznać różnicy. Jest strasznie blady i zakrywa moją czerwień ale świecę sie jak choinka bo nakładam go na krem (mam cere suchą), wyglądam jakbym miala brudna twarz, korektor zaraz schodzi, a kiedy się np. z kims przytulam- korektor zostaje na ubraniach owych ludzi i jest mi za siebie wstyd. Poza tym, z tego co wiem, to korektor stosuje się tylko z podkładem, raczej nie nakłada się tylko korektora. Walczę z tym problemem już baardzo długo, stosuję krem zielony z apteki do twarzy, przemywam twarz letnią wodą, ale nic nie pomaga. Przez te wszystkie zakupy w drogeriach pozbęde się wszystkich pieniędzy. Chcę dalej testować kosmetyki, nie wiem czy opłaca się dalej wypróbowywać i co- podkład czy korektor? słyszałam że sa dostępne zielone korektory, ale to też w towarzystwie z podkładem (a nie moge stosować tych 2 kosmetyków, bo wyglądam jak lalka) i nie wiem czy są dostępne we wszystkich drogeriach. Błagam, pomóżcie mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: problem z doborem podkladu/korektora
hmm.... to, że używasz krem do cery suchej jest bardzo dobrym wyjściem. jeśli chodzi o Twój problem to zacznij używać korektora w kolorze zielonym np. firmy Inglota cena ok10zł lub kamuflarz ale to już jest droższe. co do podkładu to ja również stosuję podkład firmy Meybelline 03
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
niestety próbowałam nakładać korektor i puder ale w niczym mi to nie pomogło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
EL DW albo Revlon ColorStay w odpowiednim odcieniu - podejrzewam, ze rozwiaza problem. Tylko zanim kupisz (szczegolnie EL DW) popros o probke, zeby uniknac rozczarowan i wtopionych pieniedzy. Jak na moj gust ten podklad przykryje wszystko. Tylko trzeba porzadnie nawilzyc twarz, bo jest ciezki i moze wysuszac/podkreslac skorki
![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
możesz również spróbować podkładu kryjącego ale to już kosmetyk z górnej półki i dość drogi.. np. firmy Kryolan.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.