|
|||||||
| Notka |
|
| Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Burza mózgów ;)
Cześć wszystkim, dopiero zarejestrowałam się na forum. Mogłybyście poradzić mi w jaki sposób mogłabym najkorzystniej odświeżyć fryzurę ew. zmienić coś w ubiorze/makijażu? Widziałam na forum, że potraficie cuda
![]() Mam 28 lat, wyglądam przy tym bardzo młodo i jestem reprezentantką tzw. małych kobietek... A poniżej odpowiedzi na niezbędne pytania: 1. Opalam się rzadko, chyba ciężko, głównie od monitora przy pracy kolor opalenizny żółtawy2. Oczy ciemnobrązowe (jaśniejsze niż włosy) z ciemną obwódką naokoło tęczówki, na tęczówce żółtawe plamki, oprawa oczu - chyba średnio-ciemna, oceńcie same... 3. Piegów brak, 4. Cera jasna (nawet bardzo, wraz z poprawą zdrowia ma się nieco zmienić) 5. Włosy ciemnobrązowe (w słońcu jaśniejsze z ciepłym odcieniem, złote refleksy), falowane, ciężkie do ogarnięcia... Mam trochę krzywy nos, więc unikam "prostych" cięć typu grzywka, im skośniej tym wydaje mi się lepiej ![]() 6. Usta chyba blado różowe. 7. Najlepiej mi w ciepłych kolorach, które dają trochę "życia": bordo, ceglasta czerwień, miód, ciepły jagodowy kolor, i (chyba wyjątek) indygo. W kolorach zimnych, pastelowych i jaskrawych (czystych) wyglądam jak zombie ... A z zamiłowania noszę często beże i brązy, chociaż to średnio podkreśla urodę czas na zmiany. Dziewczyny, będę bardzo, bardzo wdzięczna za pomoc w ustaleniu chociażby typu kolorystycznego (tak to się nazywa?) i fajnego koloru włosów |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Burza mózgów ;)
Hej!
Na zdjęciach Twoja cera nie wydaje się aż tak bardzo blada jak mówisz. Jesteś bardzo ładna i naprawdę niewiele potrzeba , aby Cię upiększyć. Postaw na makijaż w ciepłej tonacji, na przykład: 1__74_ksiega_makeup_4_page69_image2_1350479098.jpg IMG_7197.jpg Co do włosów - wydaje mi się, że najkorzystniej wyglądasz w długich, a więc zapuszczaj. Kolor także masz bardzo ładny, jeśli chciałabyś go zmienić to proponuję kasztan lub złoty brąz. Nie wiem co Ci doradzić odnośnie stylu ubioru, ponieważ nie umieściłaś zdjęcia sylwetki i tego w czym obecnie chodzisz na co dzień, jaką modę preferujesz? |
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Ja bym jeszcze radziła upinać włosy. Myślę, że Twój kształt twarzy będzie korzystniej wyglądał, gdybyś upinała włosy w kok, albo kucyk
Masz piękne gęste włosy
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
ssdziuniass dobrze prawi. Związuj włosy w tzw. "messy bun" (wygoogluj sobie jak to wygląda) - z tak gęstych włosów będzie to wyglądało super i odsłonisz śliczną mordkę.
![]() Jak dla mnie jesteś typem Jesieni. Głównie to popracowałabym coś nad Twoimi brwiami. Są ciut za cienkie i mają dziwny kształt... Dałabyś radę je trochę "zapuścić"? Można by je podrasować makijażem, tylko dyskretnie, żeby im dodać trochę objętości, a broń boże, przyciemniać. Ogólnie to masz taki typ urody i jesteś na tyle ładna, że bez makijażu wyglądasz mega korzystnie. ![]() Tylko właśnie te brwi! No i umalowane rzęsy też będą na plus.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, wielkie dzięki za rady (i za parę ciepłych słów o moich zniszczonych włosach
)Anonimka1988, zapuszczam włosy uparcie cały czas - zastanawiam się właśnie nad farbowaniem, nie jestem tylko pewna, czy trochę rozjaśniać...i czy iść w odcień złoty czy czerwony... Mam świadomość, że tymi słowami skazuję się najprawdopodobniej na wieczne potępienie na tym forum, ale noszę co popadnie, głównie rurki+t-shirt, ew. tuniki+legginsy. Wychowałam się w purytańskim pod względem estetyki domu, gdzie "moda" = zło ssdziuniass, WildThing - uwielbiam messy updos, warkocze itp., muszę tylko wygospodarować czas, żeby opanować sztukę stabilnego upinania i plecenia tych różnych cudów. A brwi.. to długa historia. Kiedyś wyglądały tak (http://i0.wp.com /www.themenshealthtoolbox. com/wp-content/uploads/ 2014/11/thufir.gif?resize=320%2C2 40), serio. Staram się odżywiać je witaminami i olejkami, podobnie jak rzęsy. WildThing masz może jakiś kształt na myśli? Łuku z tego nie zrobię... |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Masz bardzo ładny kolor włosów, nie zmieniaj go
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

kolor opalenizny żółtawy
... A z zamiłowania noszę często beże i brązy, chociaż to średnio podkreśla urodę 

Masz piękne gęste włosy