|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
No więc mam 2 problemy z moją cerą
1 jest taki że na policzkach mam czerwone rumieńce . Nie wiem co to ale wydaje mi się że to naczynka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez natalia_0909 Czas edycji: 2015-05-17 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: No więc mam 2 problemy z moją cerą
masz dopiero 14 lat... zmarszczki ? moze śpisz z twarzą wgniecioną na poduszce ? a jesli chodzi o rumience to uważaj na skoki temperatur i nie szoruj jej ręcznikiem i nie płucz w gorącej wodzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Pokazałabyś te rumieńce? Też mam i nie są to naczynka, a objaw atopii, mam je od dziecka i nie zniknęły z wiekiem.
Zmarszczki pod oczami to pewnie mimiczne są (innej opcji nie widzę w tym wieku), nie ma co się przejmować - dużo się uśmiechasz, to widać tego efekty ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o podkłady to zdecydowanie poleciłabym Ci minerały z Amilie (www.amilie.pl) + dobre nawilżenie i/lub filtr przed aplikacją. Minerały mają dobroczynny wpływ na cerę i nie powodują jej przedwczesnego starzenia się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A widać pajączki na twarzy czy tylko rumieńce? Myj buzię czymś łagodnym np. ziaja med fizjoderm - fajnie łagodzi podrażnienia, nie ściąga skóry. Jeśli używasz peelingów to wybieraj te enzymatyczne. Kremy do twarzy wybieraj te o działaniu łagodzącym-jeśli to rumieńce i miewasz uczucie gorących policzków. Jeśli masz pajączki możesz stosować kremy do cery naczynkowej.
I nie przyglądaj się sobie tyle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Po przeczytaniu waszych odpowiedzi juz nie wiem co z tymi policzkami bo raczej suchej skóry nie mam właśnie mam mieszaną bo nie do końca tłustą
![]() poradźcie mi coś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.