Duża zmiana małym kosztem - jak odmienić mój pokój? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-19, 08:16   #1
biscuitMonster
Przyczajenie

Duża zmiana małym kosztem - jak odmienić mój pokój?

Drogie wizażanki , przychodzę po radę
Chcę odmienić mój pokój. Meble kupione po pierwszej komunii były dla mnie wtedy idealne a teraz... niebieskie lozko, niebieskie fronty mebli, niebieski dywan.. a ja lubię ten kolor ,no ale nie w takim natężeniu. Zaczęło się od tego że w wakacje dostane w prezencie łóżko - białe, z metalową ramą, chyba wiecie o co chodzi. Cieszyłam się jak głupia bo od dawna mi się takie cos podoba. Tylko, cholera , w tym kolorowym pokoju? No to przypomnialam sobie ze w piwnicy leży kremowo biała wykładzina dywanowa (na panele na razie nie mam planów ), która nie jest w domu potrzeba. Do tego malowanie ścian , bo to też nie jest ogromny wydatek a jakieś tam pieniądze mam oodlozone na bliżej nieokreślony cel. I tu pojawił się problem. Meble. Takie.http://pytanieomieszkanie.pl/kolory-...bli-brw-spido/ Mam szafę, komode, ten regał z półkami i szufladami i taką szafkę jakby polowka szafy. Myślę nad tym, czy skoro są one dosyć proste , fajnego efektu nie dało by gdyby je przemalowac na biało? Wiem czym, wiem jak, mam pomoc TŻ,a , ale czy to ma sens? Idąc tym tropem zamiast biurka z tych mebli na którym wiecznie brakuje miejsca stary stół, po babci, też na bialo. Mam od wujka kufer, jego też machne na bialo. Co o tym myślicie? Z góry dziękuję; )
'Nie kupuję koncepcji z drugą połówką jabłka - jestem całym soczystym jabłkiem i nikt nie musi mnie uzupełniać, ale jak spotkam jakiegoś fajnego banana, melona czy kokosa chętnie zrobię z nim sałatkę i to będzie całkiem nowa jakość. '

Zapuszczamy włosy
40cm - 42cm- 45cm[/B]
biscuitMonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 19:07   #2
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Duża zmiana małym kosztem - jak odmienić mój pokój?

Ja bym na pewno malowała Na biało, plus jasnoszare ściany i jakiś kolor w dodatkach. Myślę, że będą dobrze wyglądać po tym zabiegu, a samo malowanie jest raczej proste.

Ale nad stołem po babci się zastanów, bo jeśli to np. prawdziwe drewno, ma swój charakter, to szkoda malować na biało. Takie meble fajnie wyglądają we własnym kolorze
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 08:48   #3
Grazia31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ja bym na pewno malowała Na biało, plus jasnoszare ściany i jakiś kolor w dodatkach. Myślę, że będą dobrze wyglądać po tym zabiegu, a samo malowanie jest raczej proste.

Ale nad stołem po babci się zastanów, bo jeśli to np. prawdziwe drewno, ma swój charakter, to szkoda malować na biało. Takie meble fajnie wyglądają we własnym kolorze
Zgadzam się z przedmówczynią biel w połączeniu z szarościami bardzo dobrze się prezentuje
Grazia31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-24, 21:16   #4
kratka95
BAN stały

Też bym pomalowała na biało A jeśli skrzynia i stół to jasne drewno to zostawiłabym naturalne, ewentualnie lekko bielone. Ściany na szaro i masz piękny pokój w stylu skandynawskim
kratka95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-30, 07:19   #5
biscuitMonster
Przyczajenie

Skrzynia w zamierzchłych czasach była może drewniana ale teraz czarna i musze ją pomalować. A że stołem się zastanowię; )
'Nie kupuję koncepcji z drugą połówką jabłka - jestem całym soczystym jabłkiem i nikt nie musi mnie uzupełniać, ale jak spotkam jakiegoś fajnego banana, melona czy kokosa chętnie zrobię z nim sałatkę i to będzie całkiem nowa jakość. '

Zapuszczamy włosy
40cm - 42cm- 45cm[/B]
biscuitMonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości