![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Z naszymi dziećmi nudy nie mamy, bo z nocnikami za nimi biegamy! Styczeń/Luty 2011r.![]() ![]() LISTA MAM STYCZNIOWYCH: Anga84 - ur. 01.01.2011r.CC Oskar (3360g, 56cm) magda-lenka* - ur. 02.01.2011r. SN Rozalia (3860g, 57cm) karolinaP103 - ur. 03.01.2011r. CC Kacperek (3230g,...cm) Ewelinka86_7 - ur. 04.01.2011r. CC Aleksander (3900g, 57cm) marlena_19_19 - ur. 05.01.2011r. SN Igor (3500g, 60cm) sura2 - ur. 06.01.2011r. ... Grzesiu (3010g, 53cm) gosiaczek071 - ur. 08.01.2011r. CC Kuba (3450g, 54cm) katz - ur. 08.01.2011r. SN Natalka (3210g, 56 cm) ma_rose -ur. 10.01.2011r. SN Filip (3750g, 56cm) Miszi - ur. 12.01.2011r. SN Tomasz (3375g, 51 cm) agnieszka0087 - ur. 15.01.2011r. SN Maik (4160g, 57cm) katey - ur. 16.01.2011r. CC Lena Katarzyna (3740g, 55cm) konczyna - ur. 16.01.2011r. SN Nikodem (3200g, 52cm) jaasia88 - ur. 18.01.2011r. SN Karol (3800g, 57cm) negra27 - ur. 18.01.2011r. CC Krysia (3000g, 52cm) majka2089 - ur. 20.01.2011r. CC Emilka (2900g, 54cm) Simia - ur. 19.01.2011r. SN Florian (3190g, ...cm) O La La - ur. 24.01.2011r. CC Igor (4020g, 58cm) Karola82 - ur.25.01.2011r. SN Julia Wiktoria (3090g, 57cm) asiuk - ur. 26.01.2011r. CC Ewa Julia (3230g, 52cm) edka86 - ur.26.01.2011r. SN Mikołaj (3200g, 56cm) nenia6 - ur. 27.01.2011r. SN Marcel (3400g, 53cm) metkaa - ur. 29.01.2011r. SN Szymon (3630g, 55cm) gabiG4 - ur.30.01.2011r. CC Kamila (3300g, 54cm) stalowamagnolia - ur. 31.01.2011r. SN Marcel (4110g, 59cm) LISTA MAM LUTOWYCH: maaadi - ur. 03.02.2011r. SN Adam (3900g, 58cm) Alishia19 -ur. 04.02.2011r. SN Filipek (3005g, ...cm) palinka0489 - 06.02.2011r. SN Kubuś (3680g, 53cm) kasiapop - ur. 07.02.2011r. SN Aleksander Jan (3530g, 53cm) szizuho - ur. 14.02.2011r. CC Zuzia (3660g, 53cm) agape - ur. 18.02.2011r. ... Szymek (3120g, 52cm) la'Mbria -ur. 20.02.2011r. CC Leon (3000g, 54cm) zoffka - ur. 20.02.2011r. SN Zosia (3100g, 54cm) monis 1 - ur. 23.02.2011r. SN Kubuś (3450g, 54cm) Justine1988 - ur. 24.02.2011r. CC Nadia (4500g, 62cm) kopikos - ur. 26.02.2011r. SN Ola (3320g, 56cm) Patrilla - ur. 28.02.2011r. CC Bruno Jan (4680g, ...cm) Urodziłyśmy: 12 dziewczynek ![]() 25 chłopców ![]() Dziewczyny, których nie ma na liście, a chcą do nas dołączyć proszę o przesłanie mi danych na pw. Lista nie jest zamknięta!
![]() Link do poprzedniego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=560813
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2013-04-07 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z naszymi dziećmi nudy nie mamy, bo z nocnikami za nimi biegamy! Styczeń/Luty 2
cześć
jak miło że kolejna część nastała ![]() stalowa co do pytania o wózek, to tak częsci przyśle na firma gdzie kupowaliśmy wózek i musimy za to zapłacić, na szczęscie to niedłuży koszt, byliśmy u tesciow na obiedzie, ale dzis ładnie
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z naszymi dziećmi nudy nie mamy, bo z nocnikami za nimi biegamy! Styczeń/Luty 2
Ooo hello! A czemu nowy wątek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Gosiu, bo stuknęło nam 5 tyś postow
![]() Melduje sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Heja!
A co z tytułem? Może być? ![]() ![]() Kurcze dziewczyny, mam problem z doborem odpowiedniego ubioru dla Marcela na takie dni jak dziś, bo niby ciepło, ale jak zawieje robi się dość nieprzyjemnie. Czy przy 5 stopniach na plusie można zamienić zimową czapkę na wiosenną? A co z kurtką, zostajecie jeszcze przy zimowych? Bosh, zawsze mam problem z przestawieniem się na inną temperaturę ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Może w końcu zawita wiosna ![]() Tytuł oczywiście, że może być (jeżeli chodzi o mnie). Ubranie... Jeżeli pogoda się utrzyma to czapeczkę zmieniam na lżejszą, bo mam wrażenie, że główka już mu się poci. Z kurtką poczekam aż pogoda się trochę ustabilizuje. Mam nadzieję, że niedługo stopnieje cały śnieg, bo chciałabym zmienić buciki na adidaski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Stalowa ja zakładam teraz czapkę wiosenno-jesienna na polarku albo taka zwykła bez uszek. Zimowa daje Kubie jak śnieg pada. A np wczoraj (było niby ciepło ale tylko jak słońce było jak zaszło to bardzo chłodno było) dałam mu koszulkę, buzke bawelniana, rajtuzy, ocieplane bawelna jeansy, kurtkę ta co w zimie nosił, ale ona nie jest jakaś super ciepła, nie jest puchowa, a buty to zamszowe pumki do kostek, z wysciolka z barana i na szyje chustke.
Byliśmy dawkę godzinę na placu zabaw i nie zmarzl. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]()
tytuł ok choć tamten byl minimalistyczny i mnie sie bardzo podobal (przyzwyczaiłam się)
u nas tez spodnie jeansy zamiast ocieplanych czapka polarowa i zamiast komina (taki golf na szyje z h&m) chustka buty nadal zimowe u nas sporo resztek sniegu kurtka zimow pod nią ciut mniej ![]() milego poniedziałku ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! My też już chodzimy w nieco cieńszej czapce i kurtce. Tylko wkurza mnie, że zaraz z zimy zrobi się od razu lato, a my mamy chyba ze 3 naprawdę fajne kurtki wiosenne i chciałam, żeby Mały trochę w nich pochodził. Sama sobie też kupiłam ładny trencz ciążowy, czuję, że założę go może 3 razy
![]() Od 3 nocy Mały budzi się ok. 5 rano i "maaaaaaaaaaama, mamuuuunia!" Tata nie, tylko mama ma przyjść i kłaść się do niego. A jest na tyle wybudzony, że nie da się go pogłaskać po głowie i zaśnie. Muszę się kłaść i leżeć z 15-20 minut zanim mocno zaśnie. Oczywiście sama mam potem problem z zaśnięciem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Stalowa ja bym tylko zmieniła styczeń luty 2 na styczeń luty 2011 cześć II
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
cześć
to my jeszcze chodzimy w zimowej czapce, sama tez jeszcze nosze wiec jakos nie wyobrazam sobie mlodego cieniej ubrac, Cytat:
![]() u nas podobnie jest tzn mlody spi z nami w pokoju ale wstaje po 5, dzis 5,40 i niestety juz nie spimy
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
witam się w nowym wątku
![]() Leon dziś sam na własnych stópkach przeszedł całą drogę do żłobka- to jest ok.2,5 km u nas piękne słońce i 6 stopni więc chyba w końcu będzie wiosna ![]() Wczoraj z TŻem zrobiliśmy sobie spacerek- 7,5 km ![]() Co do ubioru- Leon jeszcze w zimowym płaszczyku chodzi, do tego nadal nosi swoją okropną za małą czapkę (ma dwie inne ale nie ma siły, żeby go przekonać do założenia innej niż ta za mała) szaliczek nadal pod szyjką zawiązuję, rajstopki i spodnie dresowe/jeansy ( w każdym razie nie zimówki). Na dniach chcę go zacząć ubierać w lżejszą kurteczkę no i jakoś przekonać do innej czapki ![]() Szukam bucików na wiosnę- w sklepach na razie nędza aż piszczy ![]() ![]() Stalowa jak twoja dietka? Ja się trzymam ostro, wczoraj oprócz spacerku 7,5 km, przejechałam jeszcze na orbitreku 20 km, dziś wyciągam rower bo mnie aż nosi...wiosna chyba idzie ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
la'Mbria, masz rację chyba w końcu idzie wiosna!
![]() Co do dietki na Święta zrobiłam sobie przerywnik, ale cały czas ją kontynuuje. Zbliżające się wielkimi krokami ciepełko za oknem jeszcze bardziej mnie napędza. My też wczoraj zrobiliśmy sobie dłuuugi spacerek, taka dawka świeżego powietrza świetnie robi. Stwierdziłam, że te dwa dni ćwiczeń w tygodniu to za mało i chcę jeszcze zacząć biegać ![]() ![]() A Ty stosujesz tą dietkę ode mnie? Dziś chyba pobiłam rekord - próbowałam założył pampersa młodemu 45 minut, nie dawał za wygraną skubany ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Odpieluchowanie -ja się cieszę, że zużywamy mniej pieluch, zawsze to jakaś oszczędność dla środowiska. np zakładam tylko na spacer i do spania, chyba, że mamy więcej spraw do załatwienia w ciągu dnia.
Ubrania - u nas (na południu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Stalowa, co do dietki to ja stosuję swój wymysł na razie- zobaczymy co z tego wyjdzie. Kiedyś żyłam 3 miesiące na tej diecie, pięknie schudłam wtedy coś ok.12 kg, dieta była ułożona przez znajomego, ktory sam z grubasa zmienił się w Adonisa
![]() Tak jak wcześniej pisałam- ja muszę mieć mega monotonną dietę, tylko wtedy wtrwam (wiem, ze dziwnie brzmi, ale nie lubię wymyślać i stać w kuchni). Mój jadłospis na ten tydzień (jem codziennie to samo): 1 śniadanie: 3 kromki razowca+ 100g (kostka) twarogu chudego+ pomidor i koperek, kawa z mlekiem i słodzikiem. 2 śniadanie: koktajl: zblendowany banan+ szklanka maślanki/kefiru/jogurtu naturalnego+ pół łyżeczki kakao i szczypta cynamonu, do tego- jabłko lub 3 mandarynki i jakieś 10 orzechów włoskich/migdałów/nerkowców. obiad: pół woreczka (50 g) kaszy gryczanej/ryżu brązowego/kaszy jęczmiennej+ 350g warzyw duszonych (warzywa na patelnię ale nie smażone, tylko duszone)+ 150g pieczonej piersi z kurczaka/indyka podwieczorek: jabłko, sałatka (mix sałat, pomidor/ogórek i oliwki) z mozarellą i łyżeczką oliwy z oliwek i ziołami prowansalskimi. Kolacja: pieczona lub gotowana pierś z kurczaka/indyka + twarożek wiejski light+ 2 rzodkiewki ( jeśli mnie dopadnie potrzeba chleba, to do tego daję jeszcze kromkę razowca, ale staram się jak mogę nie dodawać, wolę orzeszki pochrupać) do tego 2 butelki 1,5 litrowe wody ![]() na przyszły tydzień wymyślę coś innego, pewnie jakieś rybki i jajka/placki z otrębami wjadą ![]() Lubię za to wszystko z mięsem jeść, nawet twaróg ![]() ![]() Stalowa, ja kocham biegać, to daje kopa na cały dzień (bieganie z rana oczywiście), podobnie jak basen o 6 rano...coś pięknego ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Hej
Mi podoba sie tytuł wątku ![]() Jezeli chodzi o ubranie, to ja nie zakladam sweyerka pod kurtke ,(nadal zimowa), zmienilam buty, bo zimowe sa juz za male. Mamy za kostke z Rembut. Czapke zmienie jak bedzie blizej 10 stopni, a obecna zimowa nie jest specjalnie gruba. la'Mbria, brawa dla małego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
la'Mbria, podoba mi się Twoja dietka, wszystko brzmi bardzo smakowicie mimo, że jest dietetyczne (niektórzy twierdzą, że to co dietetyczne jest po prostu niesmaczne)
![]() Paskudny jest teraz okres na dietę, jak odchudzałam się w lecie mój jadłospis był bardziej bogaty w różnego rodzaju warzywa i owoce. Mamy ogródek przy domu i działkę niedaleko, więc jak miałam ochotę ma wypasione kanapki szłam do ogródka po sałatę, rzodkiewkę, ogórka czy pomidory, a na deser zajadałam gruszki, śliwki, morele itp. Te kupione w markecie nie umywają się do tych wyhodowanych samemu, nie jestem nauczona kupowania warzyw i owoców, ale póki co nie mam wyjścia. Ubolewam nad tym strasznie. Co do biegania, to ja aż się boje, że wyjdę z domu z zamiarem biegania, przebiegnę kilka metrów i wrócę skruszona ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- magda-lenka, chociaż Tobie jednej tytuł się podoba, dzięki Ci ![]() ![]() Aaa, zapomniałabym, brawa dla Rozalki, że załatwia się na nocnik! Chyba jest jedną z nielicznych na wątku ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja na chwilkę, widzę, że druga część nastała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Stalowa mi tez sie podoba, moja sugestia dotyczyła tylko roku
![]() Co do biegania. Pobierają najpierw sama gdzieś, w parku, lesie, z muzyka. Sama ze sobą, sprawdzisz jakie tempo ci odpowiada, czy potrzebne ci sa przerwy. Pamiętaj o dobrej rozgrzewce dynamicznej przed-ok 10 minut, rób pajace, biegaj w miejscu, rób wymachy nogami, ale tez rekami. Zataczaj koła zlaczonymi kolanach, rozruszaj kostki Po bieganiu rozciaganie, wiesz jakie czy ci napisać? Musisz biegać w takim tempie, żebyś mogła swobodnie oddychać, (niektorzy pisza, ze swobodnie rozmawiac ale ciezko bedzie gadac samej do siebie )bez zadyszki, jak cię złapie kolka to idź szybko (marszobieg) i ustabilizuj oddech, wciągaj brzuch i kolka powinna minąć. Kup porządne buty z amortyzacja, pobiefpgaj tak ze 2 tyg i moze ni będziesz sie juz wstydzila iść na stadion bo będziesz wiedziała, na co sobie pozwolić. Poza tym co ciebie inni obchodzą, myśle ze innym biegaczom to zwisa co robią inni, pewnie sa pograzeni w swoich myślach i nie patrzą na nikogo wokół. A nie-biegaczom pokaz jezyk jak coś |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek, aaa o to Ci chodziło, kurka miało być 2011r. widocznie się nie zmieściło i nie zapisało :/ Napiszę do moderatora z prośbą o zmianę, chyba jest to możliwe.
Dzięki wielkie za podpowiedzi odnośnie biegania ![]() ![]() ![]() Chyba masz rację, z tym, że każdy jest skupiony na sobie i nie zwraca uwagi co dzieje się wokół. Tak samo jest na ćwiczeniach, na które chodzę - nikt na nikogo nie patrzy ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ale tu cisza...pewnie wszystkie się fitnessują ostro
![]() mnie dziś dopadła chęć na owoce (szok!) i dlatego na drugie śniadanie wjechała mi sałatka owocowa z naturalnym jogurtem i...napojem sojowym. Ja chciałam dwa słowa o tym napoju- w biedronce można kupić, w dwóch smakach: waniliowy i czekoladowy. Właśnie chłepcę szklaneczkę czekoladowego- jest booooski ![]() Tak w ogóle to dostałam takiego powera na odchudzanie i dietę, że aż mnie nosi (efektem czego wczoraj na orbitreku trenowałam 1,5 godziny i kolejną godzinę robiłam ćwiczenia z Tiffany Rothe- polecam wam dziewczyny, fajne te ćwiczonka, niby takie proste nic...a na następny dzień wszystko boli ![]() Stalowa co do biegania-> gorąco polecam ci tą stronkę http://www.bieganie.pl/?cat=19&id=547&show=1 a konkretnie rozpoczęcie biegania z planem pumy- jest naprawdę dobry i pomaga szczególnie początkującym. Ja też zamierzam się zabrać za bieganie (od nowa), więc wystartuję z tym planem). /nie wiem tylko czy uda mi się jeszcze w tym tygodniu czy dopiero od następnego. Ja planuję biegać rano, więc musze się trochę przystosować do wstawania o godzinę wcześniej.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
stalowa ja sie po prostu przyzwyczaiłam do tamtego krótki, prosty, łatwo było znaleźć
![]() a ja coraz grubsza jestem nadal siedzimy w domu z powodu kaszlu Bruna ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
cześć
Patrilla zdrówka dla Bruna, czy w przyszłym tygodniu uda się w końcu zrzucić kozaczyska?
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ha mam nadzieję że już w weekend zdejmiemy kozaki
![]() ![]() ![]() ![]()
Bruno dołączył do nas 28.02.2011' Edytowane przez Patrilla Czas edycji: 2013-04-11 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leon mnie zszokował- 26 musimy mu kupić ![]() ![]() Tak w ogóle, to Leon ma 94 cm wzrostu i nosi ubrania na 98/104 na razie większość jeszcze na 98...czasem nawet wciskam go w 86/92 np. jakieś spodnie. Waży ok.15 kg (między 14,6 a 15 kg) i wiecie co? Ostatnio jakiś idiota (bo nie inaczej) powiedział mi, ze powinnam zmusić dziecko do większego ruchu, bo jest OTYŁE! tak...młody siedział w wózku (w tramwaju to najbezpieczniejsza opcja, bo jest zapięty pasami i nie ucieka) i jadł suchą kajzerkę, a tu stary dziadzisko do mnie z tekstem, ze mam grube dziecko i powinnam go zmusić do większej ilości chodzenia a nie wozić w wózku, bo potem będzie miał problem w dorosłym życiu ![]() Druga sprawa- jak się młody nie odzywa, to ludzie dają mu "na oko" 3,5-4 lata ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Patrilla bardzo fajne butki, moze sama je zakupie
![]() la'Mbria już ja bym temu panu odpowiedziala, co do wagi to szymek waży ok 13,5kg a wzrostu nie pamietam ile ma, chociaz powiedzialabym, że jest niższy od Twojego Leona
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
La Mibra, metka za tą cenęte buty bardzo OK
![]() za małe pieniądze bardzo fajne te:buciki ccc 59 zł bardzo elastyczne i ładniejsze niż na tej fotce ![]() Bruno nosi 23/24 ma ok 14 cm dł stopę wzrostu ma też ok 92 waży niecałe 12 kg - chudziak z niego, ale już nie taki jak w czasie chorób choć genialnie to on nie je ![]() ![]() biorą go za starszego i najczęściej to mnie dziwi ... daję mu 3 latka chyba dlatego, że tak ładnie mówi i jest rozgarnięty ogólnie ![]() ![]() La Mibra jak ja uwielbiam takich "ludzi dobra rada", jakoś mnie to nie rusza i ignoruję takie komentarze, tym bardziej iż Leon ma po kim być wysoki, a je zdrowo z tego co opisujesz ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Witam,
Mój Filip waży 11,5 kg i ma trochę ponad 90 cm. Ubrania 92 są dobre, ale coraz częściej ubieramy 98. Wczoraj byłam na wizycie u mojej gin.,jest beznadziejna...otwarcie powiedziała, że nie mam już do niej przychodzić tylko w terminie porodu (22kwietnia) iść do szpitala w którym chcę rodzić i poprosić o ktg, później już mam się tam dowiadywać co dalej. Dobrze, że tydzień temu byłam u ginekologa, który prowadził mi ciążę Filipa...jak zobaczył moja kartę ciąży to się załamał, że tak mało miałam badań (zlecił nowe) i zrobił mi USG, którego nie chciała mi zrobić moja lekarka. Niestety nie stwierdził ostatecznie, czy chłopak czy dziewczynka (sam był zaskoczony, ale nie chciał wprowadzać w błąd). Powiedział też, że w jakimś rozporządzeniu czy ustawie wyraźnie jest napisane, że po terminie porodu lekarz prowadzący ciążę musi "oglądać" pacjentkę co2 dni. Coraz częściej mam bóle na podobie menstruacyjnych, co podobno są skurczami przepowiadającymi, dzisiaj nie mogłam przez nie spać. Mam nadzieję, że znaczne rodzić w dzień a nie w nocy, bo nie wiem co zrobić z małym. Miłego dnia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.