Jak przekonac....modelka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-08, 15:46   #1
missbarbie
Raczkowanie

Unhappy

Jak przekonac....modelka

Od dziecinstwa marze by byc modelka....,jest to moje najwieksze marzenie...Umieszczam czasem swoje fotki na stronach wysyłam o agencji,niekotre sa zainteresowane a fotografów naparwde duzo juz poznaniałam i sa zainteresowani wspołpraca...na modelke sie nie nadaje poniewaz mam 166cm wzorostu ale kocham sie fotografowac...
Moja mama gdy np cos niby przypadkiem wspomne o sesjach mowi ze wiekszosc to oszuści i jacys pedofile hehe ze by sie bała mnie puscic itp choc nie przyznałam jej sie ze marze o takich sesjach bardzo chciała bym wwystapic na miss ale nie wiem jak ja przekonac...problem jets jeszcze w tym ,ze uwaza mnie za osobe nieodpowiedzialna..., bylo kilka ku temu powodów ale uwazam ze juz wydorosnałam...mam 17lat w w marcu koncze18...
Sama nie wie dlaczego wyysłam te fotki choc wiem ze i tak jak bym powiedziała to by mnie nie pusciła chyba Chciała bym tez zarobic miec cos swoich pieniedzya nie wciaz brak od mamy na ******ły.... macie moze jakies ray? w szczegolnosci moze sa tutaj jakies modelki ktore powiedza mi jak one przekonały swoje mamy.Pozdrawiam

Edytowane przez missbarbie
Czas edycji: 2012-04-10 o 11:22
missbarbie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-08, 17:30   #2
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek
Dot.: Jak przekonac....modelka

jezeli tak bardzo chcesz byc modelką to może zrób cos w tym kierunku. Może twoje marzenia beda tylko marzeniami skoro narazie tylko polegasz na zdaniu mamy. podejmij cos sama. daj sobie szanse i wystap w wyborach miss w twoim miescie , jezeli cos w sobie masz i bedziesz miala odrobine szczescia to napewno cie zauważa. Chyba nie musze cie przekonywac do twoich marzen.
Stary 2005-10-08, 18:02   #3
Brand New Star
Raczkowanie

moze sie wypowiem bo jestem modelka juz jakis czas,zwlaszcza za granica,ale zdazylam poznac polski rynek tez.
coz ,moze pare rad:
1.konkursy miss nie maja wiele wspolnego z prawdziwym modellingiem i kazdy w tej branzy to wie.moja bookerka zawsze mi to odradzala.typ urody preferowany na takich imprezach jest inny od tego czego szukaja agencje i fotograficy z prawdziwego zdarzenia.tam dziewczyna ma byc ladna w raczej banalny sposob,natomiast moda szuka twarzy ciekawych.
2 nie dziw sie mamie bo ten biznes to straszne bagno.tzreba byc odpowiedzialnym i dojrzalym[nie mowie o wieku]zeby sie nie dac wmanewrowac w jakies klopoty.
3 nie wiem jak wygladasz,jestes rzeczywiscie niska i nie mysle zebys urosla do 176cm )ale jesli masz proporcjonalne cialo ,wlosy,cere,cos w twarzy co przykuwa uwage[oczy,rysy]to probuj
4 nie wiem skad jestes ale radzilabym -albo isc sama z jakimis fotkami na ktorych cie widac [buzie,cialo-np stroj kapielowy]do warszawskiej agencji[pamietaj ze najlepeij bez makijazu,stroj luzny ale ukazujacy figure,w zadnym razie suknia i makijaz rodem z sylwestra bo cie pognaja do umywalki na wstepie],moze to byc Orange,Model Plus,Eastern Models.
jesli jestes spoza Wawy to wyslij zdjecia.nie sililabym sie na "sesje zdjeciowe",wrecz przeciwnie naturalnosc wygrywa
5 jesli o tym marzysz-zrob to-w koncu bedziesz dorosla -ale pamietaj ze to nie jest lukrowany swiat
Stary 2005-10-08, 22:54   #4
Gonia1
Zakorzenienie

Ja od jakiegoś czasu pozuję do zdjęć. Kiedyś, tak jak Ty, wysyłałam fotki do różnych agencji. Najczęsciej dostawałam odpowiedź, że szukają wyższych dziewczyn (to w tych poważnych agencjach typu Orange, Mango czy Eastern Models); bywało i tak, że byli mną zainteresowani, ale szukali dziewczyn z Warszawy, a ja mieszkam ok. 200 km od W-wy.
Ja też jestem niska (165 cm), więc nigdy nie ciągnęło mnie do zawodu modelki. Ale z takim wzrostem można próbować sił w fotomodelingu.
Najważniejsze: zrób sobie profesjonalną sesję zdjęciową, najlepiej z wizażystą, fryzjerem, itp. Jeśli nawet na amatorskich fotkach wychodzisz dobrze, to uwierz mi, że na tych profesjonalnych zachwycisz się sobą tak, że amatorskie fotki pójdą w zapomnienie. Dobry fotograf zrobi takie zdjęcia, że wyeksponuje cechy charakterystyczne i zalety Twojej twarzy czy figury. Amatorska fotka z imienin nie pokazuje w pełni Twojego piękna.
Co do tej sesji, często fotografowie ogłaszają, że zrobią darmowe portfoilo za pozowanie. Poszperaj na forach o modelingu, może znajdziesz jakieś oferty. Tylko oczywiście sprawdź najpierw jak najdokładniej, co to za osoba, bo nie wszyscy są uczciwi...
Jeśli jesteś fotogeniczna, masz w sobie to "coś" i spodoba Ci się pozowanie do zdjęć, to przy odrobinie (a może duuuużej odrobinie ) szczęścia powinno wszystko pójść z górki.
Życzę powodzenia!
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-08, 23:02   #5
Brand New Star
Raczkowanie

jesli chodzi o Eastern to pracuja tam dziewczyny ponizej 170cm tez- naprawde ladne i oryginalne.takze nie zrazaj sie ze mozesz byc dla "powaznych"agencji za niska.
jesli chodzi o zdjecia-radze ci jednak nie robic nadetych,tzw profesjonalnych sesji -wazne jak wygladasz naprawde a nie wymalowana i wystylizowana.jesli beda toba zainteresowani,sami zadbaja o taka sesje.
Stary 2005-10-08, 23:21   #6
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brand New Star
jesli chodzi o Eastern to pracuja tam dziewczyny ponizej 170cm tez- naprawde ladne i oryginalne.takze nie zrazaj sie ze mozesz byc dla "powaznych"agencji za niska.
Ja już nie pamiętam, czy to akurat z Eastern napisali mi, że szukają wyższych modelek, podałam tylko kilka nazw agencji, które zazwyczaj przyjmują tylko wysokie.
Ale wiadomo, że zrażać się nie można bo to, co jednej agencji się nie podoba, podoba się innej. I np. teraz ktoś może szukać wysokiej, chudej dziewczyny z pozornie nieciekawą twarzą, a za pół roku dziewczyny o buźce Barbie. Wymagania się zmieniają, bo np. firma produkująca batoniki szuka dziewczyny o ładnej twarzy, a firma produkująca telefony dziewczyny wysokiej, niekoniecznie z bardzo piękną buzią.

Cytat:
Napisane przez Brand New Star
jesli chodzi o zdjecia-radze ci jednak nie robic nadetych,tzw profesjonalnych sesji -wazne jak wygladasz naprawde a nie wymalowana i wystylizowana.jesli beda toba zainteresowani,sami zadbaja o taka sesje.
Sesja profesjonalna nie musi być z gatunku "nadętych". Poza tym jeśli ktoś wysyła swoje fotki przez net, to wg mnie powinien wysłać fotki dobrze wykonane. Źle wykonane zdjęcie może zaprzepaścić szanse nawet dobrze zapowiadającej się modelki czy fotomodelki. Dowodem na to jest fakt, że często ładna, zgrabna dziewczyna nie zostaje wybrana, bo zdjęcie nie pokazywało w pełni jej zalet; natomiast dziewczyna niezbyt ładna, upiększona przez foto, zostaje zauważona.

Jeśli masz możliwość osobistego pokazania się w agencji, to wtedy niekoniecznie musisz starać się o sesję. Natomiast jeśli agencja może zobaczyć tylko Twoje fotki, to raczej postarałabym się o coś porządnego. Takie jest moje zdanie.
Stary 2005-10-08, 23:50   #7
aleksandra999
Wtajemniczenie

--------------------------------------------------------------------------------

ja juz niedlugo dolacze do grona emigrantow[chociaz zawsze bylam tak kosmopolitycznie chowana bo rodzinki wiecej w swiecie niz Polsce] .jade do Londynu do agencji modelek na kontrakt oraz do szkoly filmowej a nastepnie robie wypad do LA,tam gdzie mieszka pewien fajny facet...

O ,Brand New Star....co Ty robisz na Wizażu? można gdzieś zobaczyć Twoje zdjęcia?A moze pochawalisz sie osiągnięciami w modelingu?
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-09, 01:28   #8
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

Ech marzenia ściętej głowy : )
JEdynie co mogę zrobić to życzyć powodzenia i podpowiedzieć
jedną ważną radę :

Zdobywaj świat sama, realizuj marzenia sama i nie patrz na zdanie innych jeśli czujesz w środku, że to jest to czego chcesz ;-)
a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana.
A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje...

Juda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-09, 10:35   #9
Moniquee
Zadomowienie

GG do Moniquee

myślę że twoja mama ma trochę racji i musisz mieć oczy otwarte, bo nie każdy jest uczciwy i pomaga z dobrej woli - z drugiej strony jeżeli to jest twoje marzenie to realizuj je - bo nie ma nic gorszego niż nie wykorzystane szanse i nie zrealizowane marzenia ....
Stary 2005-10-10, 00:35   #10
aleksandra999
Wtajemniczenie

założycielko wątku daj znać czy udało sie przekonać mamę,pozdrawiam
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-10, 07:25   #11
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

Wczoraj z czystej chęci poznania oporu naszych rodziców, zapytałam moją mamę co by powiedziała gdybym chciała zostać modelką?

Spojrzała się tym swoim wzrokiem:
"ogłupiałaś?"
i dodała:
"może najpierw szkoła a później bieganie po fotografach?"
Później dodała, że to nie jest tak łatwy zawód jak się innym wokół wydaje;- )
a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana.
A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje...

Juda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-10, 20:02   #12
takasobieania
Zadomowienie

GG do takasobieania

Cytat:
Napisane przez Juda
Wczoraj z czystej chęci poznania oporu naszych rodziców, zapytałam moją mamę co by powiedziała gdybym chciała zostać modelką?

"ogłupiałaś?"
i dodała:
O Boże, co to za trzcionka? zwariowałaś do reszty

moje obrazki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117813
takasobieania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-11, 13:25   #13
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juda

"ogłupiałaś?"
i dodała:
Ma rację, a z drugiej strony rodzicom często się wydaje, że takie marzenia o byciu modelką to zwykła głupota i że ich dziecko akurat nie ma szans, żeby zaistnieć. Może wynika to z tego, że za ich czasów nie było takich możliwości promocji swojej osoby, jak to jest teraz (np. Internet). A poza tym wiele ludzie ma podejście do życia typu: lepiej mieć życie stabilne i nudne niż nieco ryzykowne ale ciekawe.
Stary 2005-10-11, 13:37   #14
gosz
Raczkowanie

ale faktem tez jest ze nie kazda moze byc modelka
gosz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-12, 00:19   #15
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosz
ale faktem tez jest ze nie kazda moze byc modelka
Racja, ale jeśli ktoś ma naprawdę do tego predyspozycje, a rodzina go od tego odciąga, to jest to trochę smutne...
Stary 2005-11-10, 15:57   #16
missbarbie
Raczkowanie

Umówiłam sie na sesje z fotografem 60km od mojego miasta gdy powiedziałam mamie ze spotkam sie na dworcu z inna modelka w moim wieku powiedziała ze nigdy mnie nie pusci na zdjecia ,poniewaz zgwalca mnie albo cos ze sie boi i koniec nie zmieni zdanie

A moze ma racje ja sie moze nie nadaje(

to moje fotki nie sa profesjonalne:
http://www.insurgents.net/~winstrol/jess
missbarbie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-14, 15:26   #17
Gonia1
Zakorzenienie

Wg mnie masz bardzo ładną buzię, nietypową dla Polek urodę. Nadajesz się na fotomodelkę.
Stary 2005-11-14, 15:50   #18
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missbarbie
Umówiłam sie na sesje z fotografem 60km od mojego miasta gdy powiedziałam mamie ze spotkam sie na dworcu z inna modelka w moim wieku powiedziała ze nigdy mnie nie pusci na zdjecia ,poniewaz zgwalca mnie albo cos ze sie boi i koniec nie zmieni zdanie

A moze ma racje ja sie moze nie nadaje(

to moje fotki nie sa profesjonalne:
http://www.insurgents.net/~winstrol/jess
"Dziecko" - uważaj na siebie w życiu - na maksa - to pewne.
Ale mama w nieskończoność nie może Ci zabraniać i mówić, co możesz, a czego nie.
I tak jak na modelkę to jesteś już dość (noooooo, bez przesady) - stara .

Zdecyduj - czego Ty chcesz - i - nawet jeśli coś wyjdzie fatalnie - to musisz wiedzieć, jaką cenę jesteś gotowa zapłacić za realizację marzeń...
Ale po co mysleć od razu o najgorszym..?

To trudno wiedzieć, co może się okazać dobre dla Ciebie - nie należy zakladać gwałtu i napadu. Równie dobrze za 5 lat jakiś obleśny szef w Twojej firmie może Ci powiedzieć, że jak mu nie zrobisz laski, to płyń gdzieś indziej szukać szczęścia.

Nie należy zakładać, choć należy się wystrzegać.
Ale - choćbyś nie wiem, jak się starała - i tak wszystkiego nie przewidzisz, i tak wszystkiego nie zaplanujesz - i nie zawsze będziesz mieć kontrolę nad tym, co się bedzie działo. Nawet jeśli sama nie będziesz prosić się o kłopoty.

Próbuj iśc na ten Twój modeling, bo za 10 lat, gdy coś Ci nie będzie wychodziło, wszystko możesz zwalać na niespełnione marzenie - to dopiero będzie frustracja.

I - jeśli Twoja mama nie pracuje w modelingu - to chyba nie jej decydować, czy Ty się nadajesz, czy nie..?
Nie zakładaj nic z góry.

Gryź życie, póki nie założą Ci kagańca.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-14, 16:12   #19
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aeterna
"
I tak jak na modelkę to jesteś już dość (noooooo, bez przesady) - stara .

Bez przesady. Na fotomodelkę na pewno nie jest za stara.
Stary 2005-11-14, 16:21   #20
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gonia1
Bez przesady. Na fotomodelkę na pewno nie jest za stara.
No przecież mrugam .
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-14, 16:36   #21
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aeterna
No przecież mrugam .
OK.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości