|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czy za przyjacielem się tęskni?
Czy za przyjacielem się tęskni, czy tylko wtedy, kiedy jest się zakochaną?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy za przyjacielem się tęskni?
Ciężko powiedzieć, bo mi zaciera się ta granica. Wiem, że na pewno można bardzo tęsknić za przyjacielem, szczególnie jeżeli np. są wakacje i nie będziecie mieli możliwości przez ten czas się zobaczyć. Można tęsknić, mieć obawy jeżeli dłużej się nie odzywa czy np. nie miał wypadku, denerwować się jeżeli wpadł w jakieś poważne kłopoty. U mnie miłość zaczyna się od przyjaźni, a żeby była przyjaźń to muszę kogoś znać przez jakiś okres. Miłość=przyjaźń+pociąg fizyczny, chemia.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Odczuwanie tęsknoty nie jest na pewno wyznacznikiem zakochania. Można tęsknić za kimś, kogo się lubi.
|
|
|
|
|
#4 |
|
plum plum
|
można tęsknić za przyjacielem
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście, że tak! I to tyczy się obu płci - potrafię równie mocno tęsknić i za przyjacielem i za przyjaciółką
.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Można tęsknić za każdym człowiekiem, nawet jeśli nie jest to bardzo bliska relacja, a co dopiero za przyjacielem.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Biały kruk
|
Pewnie, że można tęsknić za przyjacielem, przecież to bliska osoba. W tym momencie tęsknię za przyjacielem i chciałabym się z nim zobaczyć, a w naszej relacji nie ma absolutnie nic romantycznego
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
U mnie to samo. Mam przyjaciela od x lat i jak tylko nie rozmawiamy dłuższy czas to myślę, czy wszystko ok u niego i muszę zadzwonić. To absolutnie nie jest relacja romantyczna, poza tym mam chłopaka, którego bardzo kocham, ale to nie wyklucza tego, że zależy mi również na innych osobach.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Tęsknię za moim przyjacielem. Uważam ze to normalne.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Proste pytanie,a dla mnie to trudna odpowiedź. Ja ostatnio mam wrazenie,ze po wszystkich moich przejsciach nie tęsknię wcale. albo mega rzadko.Nawet jak kogos bardzo lubie to jakos to splycam...
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, że tak. Tak jak za każdą bliską osobą, niekoniecznie partnerem
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Jasne, że się tęskni. Tak samo jak za przyjaciółką. Generalnie zwyczajny odruch ludzki, zawsze tęsknimy za kimś dla Nas bliskim. Uważam, że tęsknota nie może być wyznacznikiem zakochania. Tzn. przyjaciela się kocha, ale inaczej i można pomylić te uczucia.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, pewnie że można tęsknić za przyjacielem. Dlaczego by nie tesknić za osobą Ci tak bardzo bliską,że nazywasz go przyjacielem?
Niewazne czy to facet czy kobieta, czy osoba Ci bliska czy nie, za każdym można tęsknić. |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Można, i tęsknota za kimś nie oznacza zakochania
Miałam przez kilka lat przyjaciółkę, która była dla mnie jak siostra, potem nasze drogi z różnych przyczyn się rozeszły. Tęsknię za nią bo była dla mnie ważna, bardzo dobrze się rozumiałyśmy, byłyśmy silnie ze sobą związane.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

.