|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Kiedy rozmawiam przez kom. Boli mnie glowa ? Czemu?
Witam Was dziewczyny!
Mam 16 lat, i problem ten mam od kilku miesiecy. Kiedys mialam komorke LG , kiedy przykladalam ja do ucha prawego to takjakby zabolewało mnie w skroni- jakby komorka wysylala jakies fale, albo co. Mimo ze dawno temu [2 mies.] dostalam nowy telefon, to nawet jak z nieg dzwonie to mnie boli . ale jak przyloze do lewego to mniej. Nie wiem czemu mnie boli, czytalam co neico ze tel. jakies fale wysyla, ale kurcze, nie mam pojecia co i jak. moze mi pomozecie ![]() bo to bardzo nieprzyjemne, huczy imi glowa podczas rozmowy, a rzadko rozmawiam przez tel[nie jestem maniaczka itd.] czekam na odp. POZDRAWIAM! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy rozmawiam przez kom. Boli mnie glowa ? Czemu?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Lekarz się kłania przede wszystkim...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Do lekarza, niech prześwietlonka jakieś zaleci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
przytoczę, co wyczytałam na szkolnej ulotce:
Telefon komórkowy podczas rozmowy wychodzącej,rozmowy przychodzącej,sms-ów wytwarza fale,które przyczyniają się do powstawania raka (nie chcę cię straszyć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tak to prawda, zresztą nie tylko podczas rozmów telefon wysyła fale, cały czas tylko w mniejszym natężeniu- gdy łączy się np. z siecią itd. Dlatego tak niebezpieczne jest noszenie telefonu np. w kieszeni w spodniach, bo bezpośrednio naraża się układ rozrodczy. Do tego "zdrowe" jedzenie ze sklepu (pełne chemii, konserwantów itp.) i mamy gotową odpowiedź na pytanie skąd tyle par ma problemy z zajściem w ciąże... A i jeszcze dla przykładu, choć może każdy zna ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=V43ZxqnV88g
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Albo to: http://www.youtube.com/watch?v=mzDq-...eature=related
Tak, telefony komórkowe emitują promieniowanie elektromagnetyczne (największe podczas łączenia z rozmówcą), które fatalnie wpływa na nasz układ nerwowy. Na zachodzie i w Rosji już się o tym, mówi, u nas pewnie za ok 10 lat, gdy 'komórkowe' pokolenie urośnie, i będziemy mieli wysyp nowotworów... Podczas zajęć dowiedziałam się, że lepiej unikać np.motoroli - mają najwyższy wskaźnik PEM. Taki mały offtop praktyczny ![]() Trudno stawiać diagnozę przez wizaż... wybierz się do lekarza, ew.poproś o skierowanie do neurologa. Ale nie ma sensu Cię niczym straszyć, może masz po prostu taką 'formę' migreny? Albo 1000 innych rzeczy... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
maszyna, nie człowiek
|
Az wyjelam telefon z kieszeni.
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ale spokojnie! Jeśli:
1.rozmawiasz dziennie mniej niż 20 minut 2.w czasie oczekiwania na połączenie trzymasz telefon przynajmniej 0,5 m od głowy 3.masz więcej niż 12 lat ![]() to ryzyko uszkodzenia układu nerwowego przez telefon jest minimalne ![]() Życzę szybkiej wizyty u lekarza i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
no wiec dziewczyny, ja jednak chyba mam to na tle nerwowym, bo czasami mam nerwobole. no i czasami mnie tylko tak dziwinie boli, ale rzadko. no i rzadko gadam przez telefon. dziekuje za pomoc.
wlasnie wyczytalam ze nawet sporo osob ma podobne problemy, takie nieprzyjemne zabolewania, ale na szczescie ja mam je rzadko. to przez te fale ;/ dziekuje jeszcze raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Nowotwory mózgów dają nieco inne objawy niż pobolewanie glowy przy nawijaniu przez komorkę.
![]() A jeśli tak się obawiacie promieniowania, poniekąd słusznie i trzeba o tym myśleć, to może nie tyle należy trzymać się magicznej granicy iluś tam minut dziennie ![]() ![]() ![]() Zresztą, w dobie bezprzewodowych netów i myszek do kompa trudno wszystko zwalać tylko na telefony. ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
http://www.scribd.com/doc/19587131/E...radiationtop10 autorko, wpisz w google ''ocena ekspozycji na pem emitowane'' ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-11-14 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, a ja co noc śpię z kom pod poduszką...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z telefonem w kieszeni jest tak, że mężczyźni nie mają wiele powodów do obaw - produkcja nasienia trwa u nich całe życie (prawie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() Życzę zdrówka! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
a kiedy rozmawia sie telefonicznie ale przez sluchawki to tez jest grozne? jak myslicie?
nie wiedzialam nawet ze telefony to takie zlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wiedziałaś, że zaraz po odkryciu promieni Rentgena używano ich do leczenia? Oczywiście z odwrotnym rezultatem. Jesteśmy baardzo dziwną rasą... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
"Nie korzystać z telefonu w ogóle, pierwsza rada" - no powiem, że trochę słaba ta rada :P To, że ktoś jest niski, nie znaczy, że nie przestanie grać w koszykówkę. Tak samo z telefonem, ból głowy bólem, ale i tak korzystać ludzie będą. Nie wiem czy mówią Wam coś odpromienniki, ja mam bio info3, nakleiłam go pod baterię. Co robi? Hm... redukuje lub usuwa pole elektromagnetyczne. Wszystkie fale rozschodzące się od naszego telefonu nie przechwytuje teraz moje głowa, bo po prostu go nie ma.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
bawisz się w archeologa odgrzebując stare watki?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.