| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-10-31, 19:05 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | babcine sposoby

jakie znacie domowe sposoby odżywiania włosów? proponuję zebrać wszystkie takie przepisy w jednym miejscu    | 
|     |   | 
|  2005-10-31, 19:30 | #2 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

Dot.: babcine sposoby

Ja znam taki: Na ładne, miękkie, błyszczące włosy!!! Umyte włosy należy polać... piwem!!! ---> odczekać chwilę ---> i następnie spłukać delikatnie letniąwodą----> Efekt: super!!! Włosy są miękkie, pięknie się błyszczą.---> Serdecznie polecam!!!!!! | 
|     |   | 
|  2005-10-31, 19:39 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Ja tylko slyszalam o plukaniu wlosow zimna wodą

| 
|     |   | 
|  2005-10-31, 19:47 | #4 | 
| Rozeznanie | 

a ja sie zastanawiam nad zmieszaniem Waxa do ktorego sie przekonuje  z maseczka jajeczno -rycynowa z ktorej bylam zadowola tylko bylo to dla mnie zbyt duzo zabawy i przestalam ........... no ale bawie sie waxem to czemu nie sprobowac polaczyc - zwlaszcza ze wiekszosc skladnikow to sama natura i tak samo wyglada aplikacja.. dziewczyny mieszaja szampony z rycyna, stosuja wynalazki typu maska expresowa az na 20 min i wlosy pod suszarke.. chyba ten moj pomysl nie powinnien byc jakis oplakany w skutkach  tylko ciekawa jestem czy to ma faktyczny sens moze Pani Grazynka sie wypowie?  a moze ktos tak juz robi? ciekawia mnie opinie 
				__________________ Urtica dioica   | 
|     |   | 
|  2005-10-31, 22:09 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: Łódź 
				 | 

By włosy były ładne, mieciutkie i lśniace to podobno bardzo dobra jest płukanka z octu... słyszałam już od kilku osób i chyba sama sie skusze   | 
|     |   | 
|  2005-11-01, 14:21 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Slyszlam o jajku i o occie  Dobrze robia na wlosy ale zapach dosc nieprzyjemny   | 
|     |   | 
|  2005-11-01, 14:43 | #7 | 
| Zakorzenienie | 

Moja babcia wspominała kiedyś o myciu włosów w deszczówce - podobno potem były delikatne, miękkie i w ogóle   Ale teraz... kiedy mamy te kwaśne deszcze i inne cuda, to chyba nie za dobry pomysł... | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2005-11-02, 11:42 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: L/J/W 
				 | 

ja płukam raz na jakis czas (tzn. raz na dwa tygodnie) włosy w mieszance wody z octem...takim zwykłym occie...dzisiaj po południu po rozmowie z mama napisze jakie dokładne proporcje sa..wiem tylko ze nie mozna robic tego zbyt czesto bo wypłuczemu wtedy wszystko z włosów i zamiast efektu na plusie bedzie bardzo duzy minus..   | 
|     |   | 
|  2005-11-02, 12:28 | #9 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-04 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Byl już bardzo podobny wątek, po co zakladać nowy. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=naturalne | 
|     |   | 
|  2005-11-02, 23:41 | #10 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: L/J/W 
				 | 

wiec proporcje sa takie... 125 ml (pół szklanki) i tak 5litrów wody..ciepłej..  wymieszac to i polewac-płukac głowe.. uwazac na oczka bo piecze...   | 
|     |   | 
|  2005-11-12, 17:31 | #11 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2005-11-12, 18:22 | #12 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

wiele razy na wizazu czytalam o cudownym zołtku po ktorym wlosy robia sie mieciutkie   sama stosuje od czasu do czasu zoltko i dodaje rozne skladniki zalezy co mam w domu (wycisniety sok z cytryny,nafte,olejek rycynowy) wszystko zostawiam na glowie na okolo 30 minut i myje glowe szamponem  potem mam takie puszyste wloski i mile w dotyku....poszperaj w archiwum moze jakies konkretniejsze recepty wynajdziesz | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.