|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Panie podajcie adresy sklepów jubilerskich gdzie mają tanie obrączki do 1200 zł :)
Witam PAnie
![]() Jak znacie , to podajcie mi stronki z adresami salonów sklepów jubilerskich gdzie mają obrączki do 1200 zł jakieś ładne ![]() ![]() Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panie podajcie adresy sklepów jubilerskich gdzie mają tanie obrączki do 1200 zł
Zazwyczaj klasyczne obrączki wychodzą dość tanio. My daliśmy 900zł za klasyczne 4mm obrączki z białego nierodowanego złota w Red Rubin w Warszawie
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panie podajcie adresy sklepów jubilerskich gdzie mają tanie obrączki do 1200 zł
W skierniewicach jest jubiler, gdzie klasyczne obrączki kosztują 850zł. Wątpie, że mają stronę www, gdyż to mały sklepik. Jeżeli jesteś zainteresowana to mogę Ci dokładniej wytłumaczyć jak tam dotrzeć i samemu obejrzeć. Są też inne obrączki w rozsądnych cenach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
w każdym sklepie jubilerskim znajdziesz klasyczne obrączki do 1200 zł
![]()
#5 |
Raczkowanie
|
ja znalazłam najtańsze jak narazie u Lisiewskiego obrączki klasyczne para 966 zł szerokość 5 mm z żółtego złota bo z różowego mi się nie podobają , za obrączki takie same tylko ze damska z cyrkonią - za parę 977zł czyli wychodzi na to że mała cyrkonią kosztuje 10 złoty drożej od tych zwyczajnych
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Hej, a może by sie w rodzinie znalazło jakieś złotko, z którego mogłabyś przetopić na obrączki. Ja wprawdzie jestem z Wrocka, ale za pare obraczek klasycznych, z własnego złota płacę 210 zł. To wielka oszczędność.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czemu z Warszawy tak daleko? Ja najtaniej znalazłam 400zł (od pary - z własnego złota) w Selgrosie na Połczyńskiej. My mamy złoto i szukamy kogoś kto je przetopi i zrobi coś ładnego.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
400, a 1000 to i takw ielka różnica.
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ale my złota na przerobienie nie mamy. więc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę jutro zaciągnąć tam mojego misia i pokazać mu to co mi się spodobało. Ja wybrałam 4mm bo mam szczupłą dłoń i większa kiepsko wygląda. Co do kamienia to faktycznie damska obrączka wygląda tak jakoś bardziej damsko z takim akcentem. Ale pani poleciła mi diament. Różnica w cenie chyba ok 50 zł, a cyrkonia podobno po jakimś czasie robi się matowa, co potwierdziła również moja mama. Mamie tak sie spodobały te obrączki, że chyba nie będziemy dalej szukać nic innego.
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
White stone z kolekcji Lazur. Mozna kupić ładne do 1000 zł
#13 |
Wtajemniczenie
|
Witam,a gdzie w Krakowie mozecie polecic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
hm a możesz nie pisać w moim wątku ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Polecam www.wec.com.pl. Ja tam kupowałam i obrączki są śliczne i tanie
![]() Też mam 4mm,bo grubsze brzydko wyglądają na szczupłej ręce.Z tym,że moja jest naprawde malutka,bo mam rozmiar 8 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
my mamy rozmiar 12 i 25 to wyszły nam te z brylantem ok 1080 zł link chodziło mi o różnicę w cenie czy z cyrkonią czy z diamentem
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2009-04-06 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
P.S-sorki ale z tego co wiem mozna pisac na forum gdzie sie chce,niejest to twoja prywatnosc!Zreszta forum ma słuzyc radami dla osob szukajacych porad itp a nie tylko i wyłacznie jednej osobie.Proponuje zaznajomic sie z regulaminem.Osobiscie pierwszy raz spotykam taka osobe na tym forum.Jeszcze jedno co mnie drazni to zdan niezaczynamy od "hm".Pozdrawiam
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Riana nie martw się.
Dziewczyna się trochę uniosła, bo w pierwszym poście napisała, że dotyczy on Warszawy i okolic. Tylko czemu nie przerobić trochę wątku i nie pomóc też innym dziewczynom z całej Polski, po co miały by zakładać nowe wątki. Na pewno w całym kraju jest nas sporo - tych które szukają tanich wymarzonych obrączek, a to mogło by być dobre miejsce na wymianę doświadczeń, co nie kika467 ? Może jednak nie tylko dla dziewczyn z Warszawy? Co?
#19 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- co sie okazało ja mam 16 a mój narzeczony ma 15 rozmiar ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- ja mam 15 a mój partner 15 ;p ma palce pianisty ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- A własnie tam patrzyłam i mają sliczne obrączki . Lisiewksi ma ładne. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
jest jeszcze jedna opcja zrobienia obrączek u złotnika
![]() ![]() My zamówiliśmy obrączki dość szerokie bo 6mm (mój rozmiar 9 , TŻ - 18 bodajże) i obrączki ważyły nieco ponad 10gr. I cały koszt to dużo poniżej 1000zł ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
dobre ceny mają na Zwierzynieckiej 34 w SilverPol i jeszcze można się potargować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Najlepszy i najtańszy jubiler w okolicach Poznania
Miałam, do zrobienia:
1) pierścionek zaręczynowy (projekt własny) 2) skopiowanie pierścionka 3) powiększenie pierścionka w przyszłości: 4) obrączki 5) łańcuszek Poczytałam kilka forum, wzięłam 3 dni wolnego i poszłam sprawdzać wszystkie polecone adresy tj. okolice ul. Dąbrowskiego, ul. Głogowskiej (tam najwięcej), Swarzędz i Suchy Las. Po pielgrzymowaniu między złotnikami, mam następujące wnioski i FAWORYTA: Część jubilerów/złotników stwierdziła, że nie da się takiego pierścionka zrobić (wzór nieskomplikowany a'la obrączkowy, ale nie było na niego wzoru w odlewniach, więc trzeba było go wykonać odręcznie- a nie wszystkim się chciało), ceny wahały się od 2300-3500 tys-za ten sam model, taką samą ilość diamentów (czystości SI), wszystko zależało od tego jaką marżę narzuca jubiler + czy kamienie bierze od bezpośredniego dostawcy czy pośrednika. Znalazłam 3 jubilerów, którzy wykonają mi mój wzór z moimi parametrami w cenie 2300-2500, ale jeden u którego spędziłam godzinę urzekł mnie swoją wiedzą i doświadczeniem oraz sam zaproponował coś od siebie dzięki temu pierścionek wygląda lepiej niż myślałam. MÓWIĘ O ZŁOTNIKU NA PL. WIELKOPOLSKIM ZŁOTA RÓŻA (xxx). Jest to pracownia prowadzona przez ojca i syna dla których nie ma słowa "nie da się". Mają naprawdę świetne maszyny, sama byłam świadkiem podczas kilku wizyt jak inni jubilerzy przychodzili coś do nich wypolerować lub spiłować. Ad1) Pierścionek dzięki poradzie złotnika, wyszedł lepiej niż ja sobie wymyśliłam. W związku z tym, że wyszedł trochę lżejszy dostałam ZWROT -200zł! Co świadczy o tym, jak uczciwi ludzie tam pracują. Za pierścionek zaręczynowy z 9 brylantami zapłaciłam 2100, gdzie w większości salonów ceny wahały się ok 3 tys. Ad2) Na skopiowanie pierścionka potrzebowali tydz, wyszedł identyczny kropla w krople z oryginałem, który przyniosłam. Cena złoto z 8 cyrkoniami 380zł. Ad3) Powiększenie można zrobić od ręki, czas ok pół godziny, cena 20-30 zł. Rozpisałam się, ponieważ w obecnych czasach, warto pisać o ludziach pracowitych, wykonujących swoją pracę z pasją na czas oraz UCZCIWIE. Dodatkowo nie znalazłam żadnych opinii na ich temat, a sama trafiłam tam przypadkiem- 3-go dnia nudząc się w oczekiwaniu na tramwaj. Na prawdę POLECAM (obrączki i łańcuszek z ręcznie wygrawerowanym imieniem też tam zamówię ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-12-19 o 12:27 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
A ma ktoś namiar na jakiegoś dobrego jubilera w okolicy Katowic/Dąbrowy Górniczej?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja oddałam złom we Wrocławiu u jubilera obok dworca i rzeczywiście to tanio wyszło. Oddawajcie swoje rzeczy z komunii, będzie taniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
W pięknym grodzie Kraka jest wiele sklepów jubilerskich, np. lodzinskich, kobe czy też inne mniej znane ale sprzedające dobrej jakości biżuterię. Krąży pogłoska że w sieciówkch kiepsko jest z reklamacjami dlatego ja je omijałam z daleka.
Swoje obrączki zamawiałam w sklepie Teresa na początku Długiej. Po niecałych 2 tygodniach były do odbioru. Zostawiałam własne złoto i robocizna wyniosła 35o zł. Ostatnio też widziałam ich stronę w necie -wcześniej nie mieli. Jakby ktoś chciał sobie zobaczyć to podaję adres: www.jubilerteresa.pl. pozdrawiam -Julka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.