|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wielka prośba- pierwsze takie wakacje
Witam. Mam pewien problem kupiłem wycieczke, po raz pierwszy w biurze podróży, mam juz opłaconą, zakupioną, mam paragony i wszelkie potwierdzenia zapłaty. Mysłałem że dostane jakieś bilety jednak Pani w biurze podrózy powiedziała ze wystarczy że na lotnisku podać dowod osobisty i otrzymam karte lotu czy pokladową i to wystarczy, tak samo w hotelu, Organizatorem wyjzu jest rainbow. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to jest z tym wszystkim, czy w drodze powrotnej wszystko bedzie tak samo na dowód czy otrzymam jakies bilety, Z gory dziękuje, za każdą odpowiedz, ponieważ jestem zielony w tym temacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wielka prośba- pierwsze takie wakacje
Ostatni raz z biurem podróży leciałam parę lat temu, więc moja wiedza pewnie nie jest najświeższa... Na sto procent trzeba mieć wydrukowane jakieś potwierdzenia zakupu wycieczki, pamiętam też, że na lotnisku zawsze się szukało pani rezydentki z danego biura (chociaż nie wiem, czy to nie po przylocie na miejsce
![]() Myślę, że to jest całkiem sensowne, że potrzebujesz tylko potwierdzenie zakupu do odprawy bagażów. Dopytałabym się tylko, czy musisz sam zrobić odprawę internetową, czy to załatwia biuro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Dokładnie tak to wygląda ![]() już raczej biletów nikt nie praktykuje, najważniejsza karta pokładowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Teraz odprawiasz się na podstawie dowodu osobistego/paszportu, nic więcej nie potrzebujesz żadnych potwierdzeń zakupu wczasów, biletów itp.
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Wystarczy wydruk umowy z BP. Do tego paszporty/dowody osobiste i to wszystko. Bilety wydadzą na lotnisku wraz ze wszystkimi papierami. Natomiast czasami jest tak, że dokumenty dostajesz na maila i wtedy wszystko drukujesz, a z tym jedziesz na lotnisko. We wrześniu też lecimy z Rainbow ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.