|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Parapetówka
Witam, przychodzę z prośbą o radę
![]() ![]() -ryż zapiekany z kurczakiem ( teściowa zaproponowała, że może przygotować) -karkówka pieczona w ketchupie i miodzie -szaszłyki drobiowe z piekarnika -pierogi pieczone/ paszteciki do barszczu -2 sałatki: grecka i warzywna, albo z zupek chińskich -jakieś śledzie (także teściowa, bo mnie kiepsko wychodzą ![]() -talerz wędlin -jajka z majonezem i szczypiorkiem -marynowane grzybki, ogórki kiszone lub korniszony, pomidory z cebulką -koreczki -myślałam o czymś nadziewanym, np. pomidory nadziewane serem, albo pieczarki Często robię też zawijane ślimaczki z ciasta francuskiego lub drożdżowego z jakąś szynką, pieczarkami itp. Może być? Jak myślicie co zostawić z dań na ciepło? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Parapetówka
Brzmi pysznie (sporo tego jak na parapetówę)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hihi spokojnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mOLDerator
|
Ja bym ten talerz wędlin zamieniła na deskę serową, bo jak przyjdzie ktoś wege to raczej się nie naje, prawie wszystko mięsne. No, chyba, że znasz dobrze swoich gości i wiesz, że wśród nich takich osób nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
jak masz tyle dań mięsnych to lepiej daj jakieś sery + warzywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hmm, to raczej starsze pokolenie i oni wszyscy są raczej mięsożerni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
"O Matko Bosko!" cóż za mięsna uczta
![]() Część główna: -ryż zapiekany z kurczakiem (lekkie) -karkówka pieczona w ketchupie i miodzie (ciężkie) -szaszłyki drobiowe z piekarnika (lekkie i pyszne) -2 sałatki: grecka i z zupek chińskich (jarzynówkę wszyscy już jedli na każde święta) Na później, bardziej zimne: -jakieś śledzie (niech teściowa się wykaże ![]() -deska serowa + winogrona (fajnie się komponują) -koreczki z wędlinami Specjalność imprezy: Twoje "ślimaczki z ciasta francuskiego lub drożdżowego z jakąś szynką, pieczarkami itp". Tylko gdzie je wstrzelić, żeby dobrze wypaść? Chyba po głównym posiłku... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Kochana, przetłumacz to mojej teściowej, że za ciężko. Ona się zna lepiej i koniec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Teściowej to rzeczywiście ciężko czasem dogodzić
![]() Ciekawie będzie jak ktoś z towarzystwa 50+ załapał się na dnę moczanową, hihi... Chociaż pewnie jednorazowy wyskok nikomu nie zaszkodzi i miło będzie zasiąść z pajdą mięcha na talerzu i lampką wina w ręku. W sumie fajnie mieć teściową, która zrobi za Ciebie prawie cały wikt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jajka z farszem, a nawet po prostu z majonezem to super myśl. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Bardzo dużo dań
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Doszłyśmy z teściową do porozumienia
![]() ![]() -udka z kurczaka pieczone z warzywami/na warzywach ![]() -flaczki ( niech teściowej będą ![]() -2 sałatki, -śledzie też chyba 2 rodzaje, -jajka faszerowane, albo tylko z majonezem, jak się nie wyrobię czasowo, - sernik i ciasto z kremem, Może zrobię drożdżowe ślimaczki z farszem, ale to tak kilka sztuk ![]() dzięki dziewczyny za wszystkie rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.