|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co po Lalique Equus?
Cześć,
nadal jestem laikiem w temacie perfum, ale od półtora roku próbuję to zmienić ![]() Do tej pory miałem Armaniego Acqua di Gio (zbyt delikatny), D&G Light Blue (fajniejszy od Acqua di Gio, taki do codziennego psikania na lato) i Lalique Equus (na wszystkie fajniejsze okazje i wyjścia). Poszukuję teraz czegoś co zastąpi mi Equusa - coś, co będzie pasowało i na wyjście do klubu i na kolację z dziewczyną. Zastanawiam się nad: Guerlain Homme EDT Azzaro, Chrome EDT Givenchy, Gentleman Hermes, Terre D'Hermes EDT Lalique, Encre Noire for Men Pierwsze 4 dzisiaj wąchałem i mi się podobały, a ostatni ma po prostu dobre recenzje i do tej pory firma Lalique jest moim faworytem (i tych nie wąchałem). Problem w tym, że te pierwsze 4 co podałem są chyba o wiele "mniej wytrawne" w zapachu niż Equus, dlatego mam dylemat :< Możecie mi coś doradzić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co po Lalique equus?
Trzy ostatnie uwielbiam - są mocne, wyraźne, dość ciężkie. Nie dla fanów świeżaków.
Azzaro Chrome jest z innej półki - dla mnie świeżak, nieakceptowalny. Ale ... de gustibus. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co po Lalique Equus?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Terre i kałamarz na randkę i klub będą ok. Jednak są to już dosyć popularne zapachy, więc może być w klubie więcej gentlemanów pachnących jak Ty i nie będziesz się odróżniać zapachem....
Moim zdaniem Equus jest rewelacyjnym zapachem, na razie dość rzadko spotykanym u facetów. Pytanie co po Equusie? Nie wiem. Może: 1) Gucci Pour Homme - obecnie trudno dostać, ale jeszcze osiągalny 2) Bottega Veneta Pour Homme 3) Guerlain Heritage dziś trochę retro, ale bardzo wyróżniają "nosiciela" Powodzenia i pomyślnych wyborów! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ, który lubi Equusa, chętnie używa też Dreamera Versace, London Burberry, Obsession CK i L'Homme YSL
![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Kupiłem:
Givenchy, Gentleman i Lalique, Encre Noire for Men Niestety, oba zapachy w ogóle nie przypadły do gustu mojej dziewczynie (chociaż ten lalique wg mnie jest masakryczny - bardzo mi się podoba) ;< Nadal uwielbia Equusa, i D&G Light Blue też jej się w miarę podoba (tylko za słabo na mnie pachnie). Będę musiał sprzedać te 2 buteleczki i dokupić Equusa + coś nowego. Jakieś propozycje? ![]() Edytowane przez Armanii Czas edycji: 2015-05-20 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pójdźcie na kompromis i wymień tylko Givenchy skoro Encre Noire Ci podchodzi. Z takich na wieczór to mógłbym polecić Ferrari Leather Essence (ale nie wiem czy jeszcze są gdziekolwiek dostępne), Azzaro Visit czy Chanel Egoiste, ale w nich nie znajdziesz takiej wytrawności jak w Equus A na dzień fajnymi opcjami są: Bvlgari Man, Guerlain Homme (a również L'Eau i L'Eau Boisee), Sander for Men, Chopard Noble Vetiver ![]() A jak chcesz czegoś uniwersalnego to Dior Homme (ale jak nie lubisz fiołka to odradzam) czy Chanem Platinum Egoiste. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;51477145]Ale czy ten zapach musi się podobać Twojej dziewczynie? [/QUOTE]
Musi, bo to dla niej chcę ładnie pachnieć. A teraz ode mnie ucieka gdy je czuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
To miłe, ale bądź facet
![]() To Twoja inicjatywa czy jej? Bo jeśli jej, to niech Cię zabierze do stacjonarki, coś wybierze i kupi ![]() A jeśli to Twoja inicjatywa to sam się wpędzasz w tarapaty ![]() Cytat:
wszystkim nie dogodzisz, jak mi się coś podoba, a nawet jeśli nie podoba, ale akurat mam ochotę tym pachnieć, to nic innym do tego (o ile nie walę na dwie przecznice ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie z Twojej strony, to ważnie żeby najbliższa osoba uciekała od Ciebie. Lucho ma rację idź na kompromis, zostaw jednego śmierdziucha :ehem :A drugiego dla dziewczyny ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Kupiłem sobie nowego Calvina Kleina: Reveal. Super zapach, a mojej dziewczynie też się mega podoba ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Lalique, Encre Noire for Men - za tym zapachem idę w ciemno, mój męski faworyt
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.