|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pierwsza wyprowadzka, od czego zacząć?
Witam
Nie do końca byłam pewna gdzie szukać porady, miałam nadzieje, ze tu znajdą się miłe osoby które pomogą ![]() Tak więc do sedna sprawy. Moja pierwsza wyprowadzka z domu, do Radomia. Planuje wyprowadzić się ze współlokatorem, obecnie moja znajoma się waha gdyż przyszły rok matura. Rzecz jasna, nie zamierzam wyprowadzić się z dnia na dzień od razu, było by to niedorzeczne. Szukam ofert pracy również w Radomiu, lecz planuje również studia zaoczne. Nie do końca wiem jak powiązać koniec z końcem, najpierw znaleźć pracę a dopiero wówczas się wyprowadzić? Czy może zarobić na kilka pierwszych miesięcy przed wyprowadzą jeszcze, zapłacić z wyprzedzeniem i wówczas szukać pracy już będąc na miejscu? Wiem, że nie mogę liczyć na wsparcie bliskich z tą sprawą, tak więc nie ma mnie kto pokierować. Od czego powinnam zacząć? ![]() Chciałabym już we wrześniu się wyprowadzić ze znajomą wspomnianą powyżej. Jak poukładać sobie wszystko już pod tą wyprowadzkę. Proszę o rady miłe osoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza wyprowadzka, od czego zacząć?
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ale autorka dopiero jest co najwyżej pełnoletnia więc taki Radom będzie dla niej ok, moim zdaniem. Pracę powinna gdzieś znaleźć, jeśli chce zdać maturę, później może się zastanowić, czy chce studiować zaocznie (czy ma to sens) i wtedy może myśleć o jakiejś dalszej wyprowadzce do bardziej perspektywicznego miasta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
Edytowane przez agniesiaa Czas edycji: 2015-06-12 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Przepraszam wątki Pomyliłam
Edytowane przez AleksandraNS Czas edycji: 2015-06-12 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Najpierw zarobić na miejscu na start.Poza tym z Radomia jest blisko do Wawy nie lepiej tam by ci było? Radom znam trochę i to jest dziura niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
W tej chwili odkładam pieniążki i dorabiam w miarę możliwości.
W Radomiu jest aż tak źle? Widziałam kilka aktualnych ogłoszeń o pracę w Radomiu i zaczęłam w pierwszej kolejności odpowiadać na nie. Jeśli dostanę odpowiedź pozytywną, wówczas rozejrzę się za mieszkaniem, chociaż prawdę mówiąc mieszkania pod wynajem już przeglądałam. Obliczałam koszty średnio miesięczne i rozmawiałam o tym z ciocią, która mnie popiera. Mam nadzieje znaleźć coś w Radomiu ponieważ jak kilka razy byłam w tym mieście - spodobało mi się. Może to słaby argument lecz pasuje mi również ze względu na edukacje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
po pierwsze jak radzą dziewczyny- mieć na tyle odłożonej kasy aby wynająć mieszkanie, zapłacić kaucję, mieć na życie i w razie czego aby coś tam dokupić ( zawsze się okazuje że czegoś potrzeba). co do twojego "zapłacić z wyprzedzeniem" to nigdy tego nie rób. różni ludzie się trafiają, czasem może się okazać że najemca jest człowiekiem uciążliwym ( zdarza się), znajdziesz coś lepszego w lepszym miejscu a czasem ciężko kasę odzyskać.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.