![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
IELTS-wątek dla osob przygotowujących sie do tego egzaminu
Witam
![]() przygotowuje sie to tegoz egzaminu(planuje zdawac latem ale moze dopiero na jesien wypali. jeszcze nie wiem dokladnie, ale wszystko zalezy tez od tego jakie beda terminy w Poznaniu . chce zdawac wersje general a w poznaniu niestety nie jest organziowana zbyt czesto. mysle tez o wroclawiu lub gdansku. ale na razie sie ucze i na tym skupiam. czy a tu jakies Wizazanki, ktore tez sie ucza do tego egzaminu? z jakich ksiazek korzystacie? ja na razie z ksiazki check your vocabulary for IELTS. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: IELTS-wątek dla osob przygotowujących sie do tego egzaminu
zdawalam ten egzamin bardzo mi sie podobal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dzieki za odzew
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
mam 6,5
wersje academic nie uczylam sie w cale ![]() ![]() ![]() a ty jak stoisz z jezykiem ? bo nie wydaje mi sie zeby mozna bylo sie do takiego egzaminu przygotowac z np. slownictwa, za nic bym calego nie ogarnela gdybym sie uczyla, bo teksy dostalam conajmniej dziwne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
ja tez zdawałam IELTS, właśnie wersję general, w październiku w Krakowie
dostałam 7,5 p. Uczyłam się sama z ksiązki Grammar For IELTS i Common Mistakes at IELTS, także raczej niewiele ![]() egzamin jest bardzo przyjemny bo nie nastawia na wykuwanie schematów zdań, transformacji czy innych takich zadań a sprawdza bardziej rzeczywiste umiejętności słuchania, mówienia i czytania ze zrozumieniem. Na readingu miałam bardzo zabawny tekst o owcach i ich emocjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
a powiesz mi po co mniej wiecej chcesz zdawac taki egzamin? bo ja mialam studiowac w uk no ale nie wyszlo jakos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
chcialabym miec pelne kwalifikacje do nauczania angielskiego w przedszkolach. mam podyplomowke metodycczna i potrzebuje teraz potwierdzenia znajmosci jezyka . i jednym z takich certyfikatow uznawanych przez ministerstwo edukacji jest egzamin IELTS. jakos bardziej mi pasuje niz fce czy cae. ale mialam spora przerwe jesli chodzi o angieslki i musze sporo odswiezyc i douczyc sie. marzy mi sie 6.5
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
3mam kciuki za 6.5 mysle ze dasz rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ooooo, ja mam zamiar to zdawać!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
bo on jest prosty jeśli umiesz posługiwać się angielskim "bez kompleksów" że tak to nazwę
![]() ![]() bardzo sympatyczny egzamin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jeszcze zapytam jak wyglada egzamin ustny? jakich pytan mozna sie spodziewac?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
mówisz o jakims topiku albo dwóch (nie pamiętam dokładnie, utkwił mi tylko jeden w głowie), na ogól jest to kilka pytań na dany temat. Ja dostałam topik o ludziach starszych i pan zadał mi kilka pytan na które musiałam odpowiedzieć wyrażając własne zdanie np
- czy znam jakąś starsza osobę którą podziwiam i cenie i dlaczego (opowiedziałam o mojej babci) - czy starsze osoby są ważne w społeczeństwie i pracy - czy sądzę że starsi ludzie chcą dłużej pracować - jak sobie wyobrażam moją starość w kontekście wcześniejszych pytań taka luźna konwersacja, parę minut na każde pytanie chyba jeszcze na początku coś mnie koleś pytał o telefony komórkowe ale nie pamiętam detali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Czesc! Ja dzisiaj dostalam warunek od uczelni w UK, ze musze zdac IELTS na 6.0. Chce sie tego podjac w grudniu, bo potem lece do Angli (29.12.) , a narazie jestem w Niemczech. W maju pisalam mature, mialam 99% z podstawy i 90% z rozszerzenia. Ustny angielski zdalam na 100%. Myslicie, ze 1,5 miesiaca wystarczy na przygotowanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Jakis miesiac temu zdecydowalam sie wyjechac do Anglii, do chlopaka, obecnie siedzie w Niemczech. Mature z jezyka agnielskiego napisalam na 99% podstawe i 90% rozszerzenie, a ustna na 100%. Kilka dni temu uczelnia w UK postawila mi warunek, ze musze zaliczyc IELTS na 6.0. Do Polski lece w grudniu, tylko na miesiac, bo lece do Anglii. Termin egzaminu jest 8.12. Zastanawiam sie, czy 1,5 miesiace to nie troche za krotko, zeby przygotowac sie do tgo egz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
tez zdaje ten egzamin ale dopiero w marcu..i mam ten sam warunek od uczelni,a powiedz mi jak Tobie poszlo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Cześć.
Chciałabym się podpiąć, gdyż mam pewne pytanie. Czy ktoś z was korzystał z książki straightforward advanced? Ja mam to na uczelni i się tak właśnie zastanawiam czy jest pomocna przy IELTSie. Muszę zdać egzamin na 7,5 i trochę się stresuję(5 kwietnia zdaję) . Co mogłybyście polecić do nauki jeśli nie korzystałyście z tej książki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3176005 6]ja tez zdawałam IELTS, właśnie wersję general, w październiku w Krakowie
dostałam 7,5 p. Uczyłam się sama z ksiązki Grammar For IELTS i Common Mistakes at IELTS, także raczej niewiele ![]() egzamin jest bardzo przyjemny bo nie nastawia na wykuwanie schematów zdań, transformacji czy innych takich zadań a sprawdza bardziej rzeczywiste umiejętności słuchania, mówienia i czytania ze zrozumieniem. Na readingu miałam bardzo zabawny tekst o owcach i ich emocjach ![]() hej, a nie wiesz może, jak się przekładają punkty z poszczególnych sekcji na ogólny wynik? mam na myśli, np: reading - pierwsza część, gdzie można otrzymać 13 pkt. powiedzmy, że mam 10/13 odp. poprawnych.. wiesz może jak to jest dokładnie zamieniane na skalę 0-9 pkt? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ktoś przygotowuję się w tym roku do IELTSa?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
O, jak miło, że się odezwałaś
![]() Ja tydzień temu zapisałam się na 21 marca i zdaję w Brukseli. Od poniedziałku przysiadłam do książek i staram się przerobić materiały które jakiś czas temu zebrałam. Planujesz zdawać Academic czy General Training? Ja muszę zdać wersje Academic na minimum 6.5 - jest to jeden z wymogów uczelni na którą chcę się dostać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
![]() Jeej, że ja wcześniej nie odwiedziłam wątku. Ja z kolei potrzebuję 4.5 do wizy do Australii, i obojętnie jaki będę zdawać, bo tak samo Academic jak i General są uznawane. To 4.5 niby nie jest dużo, ale i tak nie czuję się na siłach. Wydrukowałam sobie pare przykładowych testów i zamierzam w ten sposób ćwiczyć.... A Ty opierasz się bardziej na przykładowych egzaminach, czy raczej na gramatykach lub zbiorach? Trzymam kciuki ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Hej, nie martwcie sie. Ten egzamin jest bardzo prosty. Ja bardzo sie stresowalam i balam sie,ze nie zdam a zdalam academic bardzo dobrze i dostalam sie na MA w Londynie. grunt to nauczyc se schematu tego egzaminu i ogarnac czas na czytanie ze zrozumieniem. To mi poszlo najgorzej, bo 6,5. Ale ponadto to nie ma sie co martwic. Teraz na uczelni eseje ida mi bardzo dobrze
![]() P.S Jestem leniem, nie zrobilam nic prawie w kierunku IELTSa. Wzielam cztery lekcje z gramy, babka powiedziala mi,ze nie ma opcji,ze to zdam. Pozdrawiam z drugiego semestru MA xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() P.S. Ja jestem leńńń straszny- biorę się za wszystko na koniec i pluję sobie w brodę, że mogłam zacząć wcześniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że warto raczej skupić się na poznaniu formy egzaminu i na nowych słówkach, działy jak środowisko, klimat, choroby itp. Ja się strasznie cieszę, że ten egzamin skupia się na sprawdzeniu ogólnych umiejętności korzystania z języka, bez zadań dotyczących na przykład samej gramatyki. Został mi ostatni tydzień. Planuję poprawić pisanie esejów, pouczyć się nowych słówek i zrobić z dwa, trzy próbne testy. Chciałabym już to mieć za sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
I jak, i jak, jak ?
![]() Gratuluję Ci bardzo niezależnie od wyniku ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja również zdaję IELTS aby dostać wizę do Australii. Kiedy zdajesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja zdaję 30 maja...przerabiam testy z zeszłych lat... taka nauka "pod egzamin" jest dla mnie trochę bez sensu ale zdać trzeba ![]() Work&Holiday, dokładnie tak ![]() mam nadzieję że nie będzie za dużo chętnych na wizę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
oceniam mój angielski na B1/B2, przygotowuję się od 3 tyg, najgorzej idzie mi ze speakingiem, niestety nie mam z kim ćwiczyć, znalazłam tutaj informacje o interpals, sprawdzę dzisiaj na czym to polega...
a o wizę starasz się sama czy z agencją? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.