|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Seks i miłość
Czy można kogoś kochać i być aseksualnym? Albo odwrotnie....czy można uprawiać seks bez miłości? Czy miłość fizyczna może być jedyną formą uczucia, czynnikiem zespalającym związek? Jak myślicie dziewczyny, jak to wygląda w rzeczywistości?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Seks i miłość
1. Tak, aseksualni ludzie też mogą i potrafią kochać.
2. Można uprawiać seks bez miłości ale nie każdy chce. 3. Na dłuższą metę seks nie sprawdzi się jako jedyna forma uczucia, oparty na tym związek się posypie. JEDNAKŻE jeśli partnerzy nie są aseksualni to brak seksu może okazać się bardzo poważnym brakiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
and cigarettes
|
Tak.
Cytat:
Cytat:
Poza tym - przynajmniej mi - ciężko nazwać "miłość fizyczną" uczuciem. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie wyobrażam sobie kochać kogoś i być aseksualnym.Miłość to w moim mniemaniu stan psychiki oraz fizyczność.
Seks bez uczucia ? Owszem,jest możliwy,ale wydaje mi się,że taki seks jest postrzegany bardziej jako zwykła czynność taka jak np. mycie zębów rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bez problemu, to akurat jest kwestia podejścia danej osoby. Nie. Jeśli oprócz seksu nie ma nic, to taki związek nie przetrwa.
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
1. Tak, miłość nie wynika z seksu.
2. Tak, seks nie wynika z miłości. 3. Zależy od definicji związku. Istnieją "związki łóżkowe", w których chodzi tylko o seks. Ja nimi zainteresowana nie jestem i nigdy raczej nie będę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
1-tak .kocham moje dzieci a nie pociągają mnie sexualnie
2.tak.spojrz na rozwijającą się sex industry. Ci ludzie się nie kochają uprawiają tylko sex 3.sex forma uczucia zespalajaca zwiazek? Ciekawa teoria . nazwałbym to popedem ale nie forma uczucia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Queen Of Darkness
|
Mozna zacząć związek od łóżka, ale to raczej jesli partnerzy są na mniej więcej podobnym poziomie intelektualnym i mają ze sobą coś więcej wspólnego, i oboje mają ochotę po prostu spędzać ze soba czas i miec wspólne pasje. Po prostu, jak do seksu dojdzie przyjaźń. Potem moze wykluć się z tego miłość.
Nie znam nikogo aseksualnego to nie mówię nic, ale seks bez miłości oczywiście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja uważam ,ze nie można uprawiać seksu bez miłości. Prawda jest taka ,ze seks bez miłości nie istnieje ,jedno się z drugim wiąże .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, można uprawiać seks bez miłości. wiele osób nie dopuszcza jednak do świadomości takiej opcji. teoretycznie może, ale trochę cienki to związek według mnie ![]() Cytat:
![]() to, że czegoś nie obejmujesz nie tylko umysłem, ale nawet wyobraźnią, nie znaczy, że to nie istnieje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
S to znaczy ze prostytutki kochają swoich klientów i nawzajem? Nie wiedziałam. ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
uparta chmura
|
dla każdego rzeczywistość może wyglądać inaczej i dopasowuje ją do swoich indywidualnych potrzeb
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.