|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tarczyca po ciąży
Witam,
Mam pytanie jestem 6 miesiecy po porodzie i wczoraj zrobilam badania na tarczyce poniewaz w ciazy mialam TSH 4,0 i lekarz zapisal mi letrox. Wyniki mnie zszokowaly: TSH 16 (norma 0,2-4,2) Anty TPO przeciwciała >700 (norma 0,0-35) Nie wiem co myslec jestem przerazona wizyte mam dopiero ma październik. Co moze byc powodem takich wysokich wynikow?? Dodam ze biore tabletki antykoncepcyjne nie wiem czy to ma wplyw ?? Czy przy takich wynikach bede mogla miec jeszcze dzieci?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tarczyca po ciąży
Najprawdopodobniej masz chorobe Hashimoto.
Spokojnie, nie panikuj tylko idź do lekarza. Nie czekaj do października, jeśli jesteś pod kontrolą endokrynologa to zadzwonił do poradni i powiedz jaka jest sytuacja, jeśli nie- idz do rodzinnego. Niestety nikt Ci nie odpowie na pytanie o dzieci w tym momencie.
Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. Śledź też pies! - blogujemy ♥ Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2015-08-11 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Podejrzewam ta chorobe tylko skad tak nagle. myslalam ze to moze jakas reakcja po ciazy i po czasie wroci do normy ale pewnie to tylko moje nadzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Samo nie wróci do normy, ale ogólnie takie rzeczy lubią wychodzić właśnie w ciąży.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.