|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czerwone krostki zmieniające się na bezbarwne podskórne pryszcze u dziecka 2,5 roczku
Witam.
Proszę o pomoc w diagnozie. Najpierw robi się czerwona krostka a na następny dzień jest ona już bezbarwna, w kolorze skóry. Jest ich coraz więcej. Chłopczyk ma je już na dłoniach, kolanach, udach i na zewnętrznej części stóp. Myjemy w Emolium i nic nie schodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwone krostki zmieniające się na bezbarwne podskórne pryszcze u dziecka 2,5
Niestety, nie spotkałam się z taką wysypką, ale byłaś u lekarza? Myślę, że jak najprędzej powinnaś iść z dzieckiem do pediatry. Dla własnego spokoju i przede wszystkim dobra maluszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czerwone krostki zmieniające się na bezbarwne podskórne pryszcze u dziecka 2,5
Byliśmy u pediatry, później u Alergologa, ale Pani Doktor powiedziała, że testy na alergię może mu zrobić dopiero za rok. Dała steryd i dodatkowo kazała nawilżać. Smarujemy go nawet Avene Xera Calm AD Balsam Uzupełniający Lipidy a i tak powstają te czerwone punkciki. Proszek zmieniłam z Persila na hipoalergiczną Lovelę i nic nie pomogło. Jak był niemowlakiem to miał nietolerancję laktozy. Cały czas ma dietę bezmleczną. Szukałam w internecie zdjęć jak wygląda wysypka przy alergii i ona inaczej wyglądała na tamtych zdjęciach. Gluten cały czas jadł tak jak i jajka i mu nic nie było. Słodycze też wszystkie mu odstawiliśmy jak i napoje słodzone. Krostek drapać nie drapie. Traktuje je obojętnie. Z takich nietypowych objawów to czasami ma gorące dłonie i mocno je zaciska. Ale nie wiem czy to z tym można połączyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja też miałam córeczce robić testy alergiczne ale wlasnie lekarz powiedział, że robi się dzieciom dopiero po 3 roku życia. Współczuję, że żaden lekarz nie może Ci pomóc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
zmień lekarza.
ja mam podobne krostki jak za dużo na słońcu siedzę.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Hmm może rzeczywiście słońce też ma na to wpływ. Ale wyskakują Ci też krostki np. na nogach, gdy chodzisz w spodniach? Czy tylko na częściach ciała, które narażone sa na bezpośredni kontakt ze słońcem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
mnie akurat wyskakują w zgięciu łokci. idź do innego lekarza na konsultację, może się okaże mądrzejszą głową.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.