|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
UEK zapomoga studencka
Cześć, szukam wszędzie informacji, ale nie mogę znaleźć. Otóż nurtuje mnie pytanie ile czasu maksymalnie przysługuje na złożenie wniosku o zapomogę od momentu wystąpienia zdarzenia losowego. Chodzi mi o to jak to wygląda na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie.
Gdzieś w internecie znalazłam informację, że na jednej z uczelni jest to pół roku od zdarzenia. Ja zmagam się z chorobą taty od roku i całkowicie nie pomyślałam, że mogłabym się o cos takiego starać. Ostatnia chemioterapia była w lutym i obecnie są ciągłe wizyty kontrolne, badania itp. Tata nie pracuje, jest na świadczeniach. Czy mam możliwość starania się o taką zapomogę? ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: UEK zapomoga studencka
Takie zdarzenie musi raczej dotyczyć Ciebie, a nie rodzica. Chyba, że masz dokumentację kosztów leczenia, która wykaże, że na skutek leczenia bezrobotnego rodzica gwałtownie i nagle zmienił się Twój statu materialny (dochód w przeliczeniu na głowę każdego członka rodziny). Zapytaj w samorządzie bo możliwe, że mogłaby jeszcze złożyć wniosek. Pół roku jest zapewne od krótkich zdarzeń typu wypadek komunikacyjny, nagła śmierć rodzica, a nie od przewlekłych ciężkich chorób jednego z rodziców.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.