|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
A ja chcę przytyć!!!
Cześć. Większość z Was pisze na tym forum o odchudzaniu a ja chcę przytyć.
Mam 160cm wzrostu i ważę zaledwie 40kg. Od dziecka miałam problem z niedowagą, wtedy też miałam problem z jedzeniem bo nie chciałam jeść, a jak już jadłam to modliłam się nad tym jedzeniem nawet 2h. No ale teraz wszystko się zmieniło, jem i to wcale nie mało. Śniadanie, drugie śniadanie, obiad, kolacja i pomiędzy jakieś jogurty, owoce, słodycze, chipsy. Czasami mam takie smaki, że w domu się ze mnie śmieją że jem a jakbym jedzenie wyrzucała za siebie. Za nic w świecie nie mogę przytyć nawet 2 kg. A denerwuje mnie to, że moje ręce i nogi wyglądają po prostu jak patyki. Ludzie, którzy nie wiedzą, że mam taki problem zawsze mówią '' lepiej coś zjedz, przytyj...'' i różne komentarze słyszę na mój temat. A to wcale nie jest proste żeby przytyć. Dodam, że co jakiś czas robię sobie podstawowe wyniki i wszystko jest w porządku a wyniki są idealne. Czy jest tu ktoś z podobnym problemem? ![]() Co ja powinnam jeść żeby przytyć chociaż 5kg... Proszę o pomoc |
|
|
|
|
#2 |
|
Oby do wiosny
|
Dot.: A ja chcę przytyć!!!
Może warto by było zrobić coś więcej jak te podstawowe?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Proponuję skorzystać z wyszukiwarki i znaleźć pierdylion podobnych wątków
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jesz faktycznie solidnie i powyżej swojego zapotrzebowania kalorycznego (należałoby skrypulatnie policzyć ile się zjada) a masz niedowagę, to jednak proponowałabym się dokładnie przebadać bo coś musi być nie tak z przyswajaniem. A to jest zwyczajnie groźne, kobiety z niedowagą i upośledzonym przyswajaniem są zagrożone osteoporozą, bezpłodnościa, z czasem zniszczone może zostać serce i inne organy wewnętrzne. Zbadaj hormony, może masz zabuzenia pracy tarczycy, może testy na celiakię, pasożyty, badanie wyściółki jelit. To jest naprawdę poważny problem i należy sie nim zajać.
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
witam, ja też miałam taki problem i łykałam tabletki peritol i efekt był super, tylko że on ma wiele efektów ubocznych więc nie wolno go długo stosować, Ja brałam dwie tabletki dziennie i starałam sie dużo jeść i udało mi się przybrać na wadze 4kg w krótkim czasie. Doskonale Cie rozumiem co to niedowaga bo od zawsze miałam z nią problem...
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Też jestem ciekawa dziennego jadłospisu koleżanki, która jest autorką wątku.
Wiem, że wiele jest suplementów i odżywek pomagających budować "masę", ale nie ma co ich nawet polecać jeśli nie wiemy co autorka je, na czym bazuje, jak często i czy np uprawia do tego jakieś nietypowe sporty. No i stan zdrowia też przydałoby się przebadać, bo jak to słusznie ktoś zauważył - to tutaj może być problem nr 1. |
|
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
Przede wszystkim pamiętaj, że nie możesz jeść dużej ilości słodyczy! Dobrze jest zacząć pracować nad tkanką mięśniową, chodzić na siłownie itd. Niewolno jeść tłustych i słodkich pokarmów, bo przytycie nabierając tkanki tłuszczowej jest zwyczajnie niezdrowe. Dobrze jeść około 3000 kalorii dziennie, np. kasze, ryż, makarony, drób, warzywa, owoce i orzechy.
Więcej informacji znajdziesz tutaj! xxx Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2015-07-03 o 21:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.