![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czuć się świeżo i "czysto" przez cały dzień
Wiem, że były już wątki tego typu, ale na żadnym z nich nie znalazłam tego czego szukam. Znam i widzę wiele dziewczyn, które po wielu godzinach wciąż wyglądają świeżo, nienagannie i promiennie. Ja po kilku godzinach czuję się już nieświeżo i jakaś taka "zaniedbana"
![]() ![]() Ma któraś z Was podobne spostrzeżenia i wie jak temu zaradzić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Czuć się świeżo i "czysto" przez cały dzień
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Że codziennie się myjemy, oczyszczamy, tonizujemy, używamy kosmetyków przeznaczonych do naszych potrzeb, zmieniamy bieliznę i nosimy czyste ubrania to chyba nie muszę wspominać. Włosy myjemy i układamy niestety codziennie, raz w tygodniu jakaś maska/olejek (szczególnie teraz kiedy ogrzewanie je wysusza), dobrze się odżywiamy, dbamy o nawilżenie od środka, a zatem pijemy dużo wody.
Osobiście polecam podróżną wersję wody toaletowej do torebki aby zawsze móc odświeżyć zapach, a także dezodorant z tej samej gamy co nasze perfumy. Jakiś mini lakier do włosów, lusterko, podręczne opakowania kosmetyków do makijażu, antybakteryjny żel do rąk, chusteczki, żel do higieny intymnej, odświeżacz do ust, te rzeczy także mogą okazać się pomocne i chyba warto zawsze mieć je w torebce. Przepraszam za błędy. Mój telefon za mną nie nadąża, a ja czasami nie trafiam w klawisze. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-12-02 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem przede wszystkim codziennie rano prysznic i układanie włosów, pod makijaż warto nałożyć bazę (może nią być po prostu krem ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przepraszam za błędy. Mój telefon za mną nie nadąża, a ja czasami nie trafiam w klawisze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I ogólnie dziwi mnie twoje zdziwienie. W pracy/na uczelni trzeba obowiązkowo włosy poprawić, nos przypudrować, a żeby piczkę odświeżyć to taki szok dla niektórych? Edytowane przez zielonkava Czas edycji: 2014-12-02 o 22:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja miewam różne dni i generalnie wypadają niezależnie od czegokolwiek
![]() ![]() A tak poważnie - podstawą jest poranna toaleta i poprawki. Biorę rano prysznic + nakładam balsam, ubrania mam wyprasowane, perfumami też się skrapiam. A w miarę upływu dnia, choćby przy korzystaniu z toalety można w lustro zajrzeć, zmatowić cerę, szminką pociągnąć usta, chusteczkami do higieny intymnej się odświeżyć i kropelkę perfum na nadgarstki pstryknąć. Bez zaglądania w lustro nawet nie wiemy czy się świecimy jak latarnia, albo czy nam tusz nie spływa. Te szczęściary, które mają cerę bez skazy nawet nie muszą podkładu używać i wtedy twarz wiecznie mają bajeczną. Zazdrość mnie bierze, serio :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są takie dni, że jestem świeża i czysta, a są i takie, że wstaję rano, myję, modeluję włosy, maluję się itp, a i tak po jakimś czasie wyglądam marnie ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
![]() My mamy w pracy kerszer ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
I co? używasz myjki ciśnieniowej, odkurzacza czy też czego z tej firmy do higieny intymnej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w sumie, "dupy nie urywa" to nadal cienko z tą świeżością. ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście mogą być chusteczki/ żel co kto woli. Odpowiedziałem ze swojej perspektywy ponieważ w byłej pracy każdy poziom miał jedną wspólną łazienkę z wc i prysznicem, a nie kabiny.
Oczyście można dalej przytaczać przykłady o wyższości chusteczek nad żelem, ale jaki w tym cel? Każdy używa tego co mu pasuje, nie wiem czemu niektórym tak trudno to zrozumieć. Przepraszam za błędy. Mój telefon za mną nie nadąża, a ja czasami nie trafiam w klawisze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Mam to samo.. Zawsze biore rano prysznic, wlosy myje przed spaniem. Uzywam bazy pod makijaz i nosze ze soba chusteczki do higieny intymnej. Ale tez czuje sie jakos nieswiezo- najczesciej na twarzy. Mam tlusta cere, wiec twarz mi sie bardzo szybko swieci i makijaz potrafi troche splynac a wlosy mi sie placza.. Chusteczki matujace u mnie sie nie sprawdzaja, bo makijaz i tak sie "topi" i przy ich uzyciu caly zostaje mimo, ze ze je tylko przykladAm i nie pocieram. Oprocz tego przez to, ze jestem dosc blada czesto wygladm na zmeczona.. I co tu zrobic?
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Edytowane przez coffee Czas edycji: 2014-12-03 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpowiedziałem co według mnie może pomóc autorce zachować świeżość w ciągu dnia. Spojrzałem z kobiecej perspektywy, więc uwzględniłem także typowo kobiece potrzeby jak poprawa makijażu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Jeszcze jedno pytanko. Ten fragment: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ha ha ha ha ha
|
Wydało się, że Dudi jest dziewczynką
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Do odświeżenia twarzy - puder i korektor lub rozświetlacz
Włosy- suchy szampon
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i rozumiem, że ludzie w kolejce stoją, a dziewczyna ma przy umywalce podmywać się żelem? ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko ja np nie lubie nakladac na taka nieswieza twarz nowej waratswy pudru bo czuje sie brudna.. A z wlosami mam problem bo nie chodzi o to, ze sa brudne, tylko nie ukladaja sie i placza, a rano nie mam czasu 30 min ich ukladac ![]()
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Miec przy sobie kosmetyki, ktorymi mozna poprawic makijaz, szczotke, bibulki matujace. A i osobom, ktorym placza sie wlosy (czyli m.in. Mnie) polecam jednak wychodzic w uczesanych wlosach (w sensie koczek, kucyk cokolwiek) bo najgorzej wygladaja takie rozpuszczone strąki po calym dniu. Co do podmywania sie - jakas abstrakcja to jest, jesli ktos musi w ciagu dnia myc strefe intymna - jezeli robi sie mocno nieprzyjemnie i nieswiezo to prosze isc do ginekologa, bo zdrowa kobieta takich problemow nie ma. Rozumiem chusteczke nawilzana jak ma sie okres - ale to jest sytuacja wyjatkowa. Takich chusteczek zreszta nie powinno sie uzywac na codzien - sa zazwyczaj perfumowane itd. I ich naduzywanie moze tylko zaszkodzic.
A i jeszcze jedno - od zawsze mam takie zdanie, ze wiekszosc tych wizazankow to trolujace kobiety:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Jak można się umyć żelem do higieny intymnej w publicznym WC? Oto jest zagadka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
No jak to jak: bierzesz zel, butelke wody (1,5 litra) i recznik, sciagasz spodnie, kucasz nad klozetem (nogi na desce), polewasz bozenke woda, potem dajesz zel, myju myju, polewasz obficie woda zeby splukac, wycierasz, zakladasz spodnie. Voila! Bozena swieza i pachnaca xD
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Nie zapomnij zalozyc swiezej bielizny! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kończę tą dyskusję na temat czepiania się co jak kto napisał bo nie wiem czemu ma ona służyć. Przepraszam za błędy. Mój telefon za mną nie nadąża, a ja czasami nie trafiam w klawisze. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49192340]"Umywalka - bidet dla ubogich" ![]() Cytat:
Przepraszam za błędy. Mój telefon za mną nie nadąża, a ja czasami nie trafiam w klawisze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Pod prysznic w pracy zeby krocze odswiezyc - no dzien jak co dzien w pracy nieee haha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.