|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
makijaz na halloween dla dziewczynki
witam, wiec moja misja na czwartek jest pomalowanie bratanicy na halloween na bal
![]() bedzie ubrana w pomaranczowo czarna sukienke, makijaz chce cos a'la wiedzma, czarownica. kolory raczej czern i pomarancz, al kompletnie nie wiem jak malowac dziecko;o szukalam ale niestety zadnych zdjec nei znalazlam, same koty,pajaki i inne stworki:p a dziwne;/ moze macie jakies pomysly?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: makijaz na halloween dla dziewczynki
Przyszło mi w tym momencie do głowy jedno rozwiązanie...
![]() Poprzeglądaj w google zdjęcia kapel blackmetalowych na koncertach ![]() ![]() Aj.. ale nie bij ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
oni raczej sa wyjatkowo powsciagliwi w zabawie z pomaranczowym kolorem:P
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ach! Tylko patrzeć jak nasze polskie czildren zaczną łazić po domach i trik-or-tritować..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem po co chcesz wzbudzic jakas kłotnie<bo zaraz pewnie sie zacznie> jesli nie wiesz, nie umiesz mi pomoc to prosze Cie bez OT
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
http://www.mirror.co.uk/life-style/k...5875-21778159/
Tutaj jest jakiś makijaż dla wiedźmy dziecięcy - kolory co prawda czerń+róż, ale zawsze można zamienić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam coś takiego klik, tylko może zamiast zieleni, użyj odcieni pomarańczu?
Rozumiem, że ten pomarańcz to z względu na kolor sukienki, ale jak wpisuje się w google "witch make up" to pojawiają się głównie zielone twarze. Nie znam się na tym, może tak się ogólnie przyjęło jeżeli chodzi o czarownice ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo fajne ![]() ![]() zastanawiam sie czego unikac w takim makijazu, wiadomo ze jej nie naloze podkladu itp ![]() myslalam zeby zrobic jej takie hmmm..spiczaste<?> brwi, podkrazone oczy, pomaranczowe<?> usta albo bordowe i gdzies lekko przy oczach lekko pomaranczowym maźnać ale sama nie wiem, siebie było bv łatwiej ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
hehe,ale pomysł przedni ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
w sumie mozna w necie poszukac przykladow makijazu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Aj, pamiętam jaki świetny make-up zrobiła mi mama, kiedy jako dzieciak poszłam na bal karnawałowy przebrana za czarnego kota
![]() ![]() W załączniku dodaję kilka zdjęć. Pierwszy jest moim zdaniem beznadziejny, drugi jest już bardziej okej dla dzieciaka, trzeci, w sumie mogłoby chyba być? Bez niebieskiej skóry, ale za to z pomarańczowymi ustami. To samo z ostatnim zdjęciem. A i tak najfajniej by chyba było, gdybyś małej zrobiła takie pajęczynki jak na fotce, gdzie jest samo oko i do tego właśnie pomarańczowe usta. Mimo tego, że mała chce wyglądać strasznie to nie musi to być strasznie wykonane. To dziewczynka ona powinna wyglądać ładnie, tak mi się przynajmniej wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Idę o zakład, że pewnie jeszcze myślisz, że to amerykańskie święto. Autorko, a ile bratanica ma lat? Ja od razu pomyślałam o czymś ciemnym wokół oczu, możesz zrobić jakimiś fioletowo-brązowymi cieniami wrażenie jakichś sińców dookoła oczu i dodać np na jednym taką pajęczynkę jak wyżej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ten kto chce obchodzić halloween, niech obchodzi. ten kto nie chce, nie obchodzi i niech to reszta uszanuje. i tyle. póki to święto nie jest wpisane w Konstytucje, nie czuję się w obowiązku do obchodzenia go (bo jest obce).
może dynie machnąć na policzkach młodej wiedźmy jak ma być z jajem. albo na całą twarz dynię? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
na drugie mam Irena
|
zwróć uwagę aby tego makijażu nie było zbyt dużo bo jak w połowie balu zaczną ją piec oczy to już fajnie nie będzie
![]() |
#17 |
Naczelny Hipster
|
A czy ktoś tu kogoś zmusza do obchodzenia? Ludziom którzy obchodzą naprawdę zwisa to czy ktoś to będzie obchodził czy nie, natomiast ludzie, których wiedza o Halloween ogranicza się do amerykańskich filmów mają wielki problem z amerykańską tradycją, która amerykańska w ogóle nie jest.
Ja widzę czepianie się tylko ze strony osób, które właśnie nie obchodzą, trochę nietrafiony argument. Mam nadzieję, że nie ubierasz choinki na święta. To też obce, bo z Niemiec. A ja jak byłam mała to makijaż wiedźmy nie byłby dla mnie malunkami tylko, no makijażem. Ale ja od dziecka jarałam się kosmetykami, więc zależy co mała ma na myśli mówiąc wiedźmi makijaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynka ma 8 lat, wymyslilam zeby zrobic gradient na powiekach wewn kocik pomaranczowy przechodzacy w bordo i do czerni, usta pomaranczowo czarne i poliki mazniete pomaranczem, twarz leciutko przypruszona bialym pudrem
i rowniez sie zgadzam ze w halloween nie ma nic zlego, ja gdy byłam mała to cieszylabym sie gdybym miala kolejna okazje zeby sie przebrac. mily akcent, szczególnie dla dziecka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.