makijaz na halloween dla dziewczynki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 16:37   #1
antidotum89
Wtajemniczenie

makijaz na halloween dla dziewczynki

witam, wiec moja misja na czwartek jest pomalowanie bratanicy na halloween na bal
bedzie ubrana w pomaranczowo czarna sukienke, makijaz chce cos a'la wiedzma, czarownica.
kolory raczej czern i pomarancz, al kompletnie nie wiem jak malowac dziecko;o szukalam ale niestety zadnych zdjec nei znalazlam, same koty,pajaki i inne stworki:p a dziwne;/ moze macie jakies pomysly?

"Cause I may be bad but I'm perfectly good at it "

antidotum89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-25, 16:52   #2
Y a s m i n e
Rozeznanie

Dot.: makijaz na halloween dla dziewczynki

Przyszło mi w tym momencie do głowy jedno rozwiązanie...
Poprzeglądaj w google zdjęcia kapel blackmetalowych na koncertach Tam mają pełną charakteryzację

Aj.. ale nie bij
Y a s m i n e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-25, 17:01   #3
antidotum89
Wtajemniczenie

oni raczej sa wyjatkowo powsciagliwi w zabawie z pomaranczowym kolorem:P

Stary 2011-10-25, 17:20   #4
rapunzel8
Zadomowienie

Ach! Tylko patrzeć jak nasze polskie czildren zaczną łazić po domach i trik-or-tritować..
rapunzel8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-25, 17:39   #5
antidotum89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rapunzel8 Pokaż wiadomość
Ach! Tylko patrzeć jak nasze polskie czildren zaczną łazić po domach i trik-or-tritować..
nie wiem po co chcesz wzbudzic jakas kłotnie<bo zaraz pewnie sie zacznie> jesli nie wiesz, nie umiesz mi pomoc to prosze Cie bez OT

Stary 2011-10-25, 17:52   #6
Y a s m i n e
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antidotum89 Pokaż wiadomość
oni raczej sa wyjatkowo powsciagliwi w zabawie z pomaranczowym kolorem:P
Kurcze, przepraszam- faktycznie nie uwzględniłam pomarańczowego ...
Teraz to do głowy przychodzą mi tylko klasyczne czarne kreski na powiekach
Y a s m i n e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-25, 17:53   #7
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antidotum89 Pokaż wiadomość
witam, wiec moja misja na czwartek jest pomalowanie bratanicy na halloween na bal
bedzie ubrana w pomaranczowo czarna sukienke, makijaz chce cos a'la wiedzma, czarownica.
kolory raczej czern i pomarancz, al kompletnie nie wiem jak malowac dziecko;o szukalam ale niestety zadnych zdjec nei znalazlam, same koty,pajaki i inne stworki:p a dziwne;/ moze macie jakies pomysly?
hmm a może namaluj bratanicy maske karnawałową w stylu Weneckim?
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 18:12   #8
Parvati
Zakorzenienie

http://www.mirror.co.uk/life-style/k...5875-21778159/

Tutaj jest jakiś makijaż dla wiedźmy dziecięcy - kolory co prawda czerń+róż, ale zawsze można zamienić

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-25, 18:22   #9
daktylek1987
Wtajemniczenie

Znalazłam coś takiego klik, tylko może zamiast zieleni, użyj odcieni pomarańczu?

Rozumiem, że ten pomarańcz to z względu na kolor sukienki, ale jak wpisuje się w google "witch make up" to pojawiają się głównie zielone twarze. Nie znam się na tym, może tak się ogólnie przyjęło jeżeli chodzi o czarownice Ale myślę, że bez problemu można zamiast zieleni, użyć różnych odcieni pomarańczu.
Stary 2011-10-25, 18:24   #10
antidotum89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
http://www.mirror.co.uk/life-style/k...5875-21778159/

Tutaj jest jakiś makijaż dla wiedźmy dziecięcy - kolory co prawda czerń+róż, ale zawsze można zamienić

bardzo fajne dziekuje
zastanawiam sie czego unikac w takim makijazu, wiadomo ze jej nie naloze podkladu itp ale lekko rozjasnic skore skrobia na policzkach?
myslalam zeby zrobic jej takie hmmm..spiczaste<?> brwi, podkrazone oczy, pomaranczowe<?> usta albo bordowe i gdzies lekko przy oczach lekko pomaranczowym maźnać ale sama nie wiem, siebie było bv łatwiej ale dziecko to inaczej nie moze wygladac seksownie ani wyzywajaco, raczej z humorem, tylko no wlasnie jak to osiagnac

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
Znalazłam coś takiego klik, tylko może zamiast zieleni, użyj odcieni pomarańczu?

Rozumiem, że ten pomarańcz to z względu na kolor sukienki, ale jak wpisuje się w google "witch make up" to pojawiają się głównie zielone twarze. Nie znam się na tym, może tak się ogólnie przyjęło jeżeli chodzi o czarownice Ale myślę, że bez problemu można zamiast zieleni, użyć różnych odcieni pomarańczu.
rowniez dziekuje no wlasnie, bratowa mi powiedziala ze sukienka jest czarno pomaranczowa a mała zazyczyla sobie make up wiedzmy:d

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Y a s m i n e Pokaż wiadomość
Kurcze, przepraszam- faktycznie nie uwzględniłam pomarańczowego ...
Teraz to do głowy przychodzą mi tylko klasyczne czarne kreski na powiekach

hehe,ale pomysł przedni

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Stary 2011-10-25, 21:27   #11
woreknasmieci
Przyczajenie

w sumie mozna w necie poszukac przykladow makijazu
woreknasmieci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-26, 00:42   #12
Nemhain
Raczkowanie

Aj, pamiętam jaki świetny make-up zrobiła mi mama, kiedy jako dzieciak poszłam na bal karnawałowy przebrana za czarnego kota Użyła kredek do robienia takiej charakteryzacji. Biała twarz, czarny nosek, czarno szare obwódki wokół oczu, delikatne brewki i małe czerwone usteczka

W załączniku dodaję kilka zdjęć.
Pierwszy jest moim zdaniem beznadziejny, drugi jest już bardziej okej dla dzieciaka, trzeci, w sumie mogłoby chyba być? Bez niebieskiej skóry, ale za to z pomarańczowymi ustami. To samo z ostatnim zdjęciem. A i tak najfajniej by chyba było, gdybyś małej zrobiła takie pajęczynki jak na fotce, gdzie jest samo oko i do tego właśnie pomarańczowe usta.

Mimo tego, że mała chce wyglądać strasznie to nie musi to być strasznie wykonane. To dziewczynka ona powinna wyglądać ładnie, tak mi się przynajmniej wydaje Nie znoszę widoku niechlujnie wymazanych farbkami dzieci w "charakteryzacji" zrobionej na odwal się.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg instructions-face-look-like-witch-800x800.jpg (8,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (11,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2675024.jpg (61,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg halloween2.jpg (464,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3772933177_2453d94582_z.jpg (37,0 KB, 13 załadowań)
Nemhain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-26, 07:05   #13
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez rapunzel8 Pokaż wiadomość
No racja, straszne. Tak, podtrzymujmy naszą polskość, Halloween, zamachem na polskość
Idę o zakład, że pewnie jeszcze myślisz, że to amerykańskie święto.

Autorko, a ile bratanica ma lat? Ja od razu pomyślałam o czymś ciemnym wokół oczu, możesz zrobić jakimiś fioletowo-brązowymi cieniami wrażenie jakichś sińców dookoła oczu i dodać np na jednym taką pajęczynkę jak wyżej I np pomarańczowe usta. Bo jak rozumiem pełny makijaż oczu nie wchodzi w grę?

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-26, 08:19   #14
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
No racja, straszne. Tak, podtrzymujmy naszą polskość, Halloween, zamachem na polskość
Idę o zakład, że pewnie jeszcze myślisz, że to amerykańskie święto.

Autorko, a ile bratanica ma lat? Ja od razu pomyślałam o czymś ciemnym wokół oczu, możesz zrobić jakimiś fioletowo-brązowymi cieniami wrażenie jakichś sińców dookoła oczu i dodać np na jednym taką pajęczynkę jak wyżej I np pomarańczowe usta. Bo jak rozumiem pełny makijaż oczu nie wchodzi w grę?
Dokładnie...
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-26, 08:35   #15
szprotka_
Zakorzenienie

ten kto chce obchodzić halloween, niech obchodzi. ten kto nie chce, nie obchodzi i niech to reszta uszanuje. i tyle. póki to święto nie jest wpisane w Konstytucje, nie czuję się w obowiązku do obchodzenia go (bo jest obce).

może dynie machnąć na policzkach młodej wiedźmy jak ma być z jajem. albo na całą twarz dynię?
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-26, 08:38   #16
evela28
na drugie mam Irena

zwróć uwagę aby tego makijażu nie było zbyt dużo bo jak w połowie balu zaczną ją piec oczy to już fajnie nie będzie

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-26, 08:41   #17
Mitsukki
Naczelny Hipster

A czy ktoś tu kogoś zmusza do obchodzenia? Ludziom którzy obchodzą naprawdę zwisa to czy ktoś to będzie obchodził czy nie, natomiast ludzie, których wiedza o Halloween ogranicza się do amerykańskich filmów mają wielki problem z amerykańską tradycją, która amerykańska w ogóle nie jest.
Ja widzę czepianie się tylko ze strony osób, które właśnie nie obchodzą, trochę nietrafiony argument.

Mam nadzieję, że nie ubierasz choinki na święta. To też obce, bo z Niemiec.

A ja jak byłam mała to makijaż wiedźmy nie byłby dla mnie malunkami tylko, no makijażem. Ale ja od dziecka jarałam się kosmetykami, więc zależy co mała ma na myśli mówiąc wiedźmi makijaż

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-26, 12:13   #18
antidotum89
Wtajemniczenie

dziewczynka ma 8 lat, wymyslilam zeby zrobic gradient na powiekach wewn kocik pomaranczowy przechodzacy w bordo i do czerni, usta pomaranczowo czarne i poliki mazniete pomaranczem, twarz leciutko przypruszona bialym pudrem

i rowniez sie zgadzam ze w halloween nie ma nic zlego, ja gdy byłam mała to cieszylabym sie gdybym miala kolejna okazje zeby sie przebrac. mily akcent, szczególnie dla dziecka

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości