|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Anglia czy Irlandia?
Zamierzam wyjechać jako au pair tylko właśnie zastanawiam się:
1. Lepiej wyjechać na rok czy pół roku - chodziłabym na kurs językowy, więc może rok to jednak lepiej. Ale z drugiej strony jako opiekunka i jeszcze po opłaceniu tego kursu to mi naprawdę niewiele pieniędzy zostanie, a po zakończeniu pracy chciałabym zostać dłużej i poszukać czegoś "prawdziwego", więc w sumie to nie wiem na co się zdecydować. 2. Anglia czy Irlandia oto jest pytanie, bo te kraje biorę pod uwagę. Zastanawiam się w którym, potem, będzie mi łatwiej znaleźć pracę, generalnie czym różni się życie w tych krajach? Pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Anglia czy Irlandia?
Up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
moge Ci jedynie napisac ze moje kolezanki pojechaly jako au pair do irlandii i zrezygnowaly bo zobaczyly ze mozna sobie znalezc fajna, dobrze platna prace a jezyka tez sie uczyly...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
a co do roznicy miedzy np. Londynem a Dublinem to jest tak ze w Londynie zycie strasznie szybko leci, ludzie sa zabiegani w Dublinie natomiast jest bardziej spokojnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Przede wszystkim bardzo dziękuję Ci za odpowiedź
![]() Ale do rzeczy, najbardziej obawiam się tego, że nie mam zbyt dużo pieniędzy, nie mogę liczyć na pomoc rodziny, a samodzielnie będę dysponować kwotą tak koło 3tys zł i będzie to musiało wystarczyć na wszystko. Dlatego miła jest dla mnie perspektywa wyjazdu w jakieś ustalone miejsce, będę miała zapewnione mieszkanie i łatwiej będzie mi się zadomowić i rozeznać w sytuacji, przynajmniej tak mi się wydaje. Chcę zostać w Anglii, bo raczej ku niej się skłaniam na stałe, nie podoba mi się życie w Polsce, w związku z wszystkimi formalnościami, papierami jakie mi będą potrzebne zaczynam się powoli przerażać, zresztą jak sobie pomyślę, że będę musiała łazić po jakiś urzędach i to załatwiać to mi się odechciewa, ale co zrobić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Zastanawiam się też czy warto chodzić na kurs językowy, czy może wszystko wyjdzie w "praniu"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hmmm no wiec ja sama sadzac po swoim doswiadczeniu nie radze Ci byc au pair-to jest dobre na okres 3-4 miesiecy a nie dluzej.Jesli czujesz sie na tyle samodzielna wez sie za poszukiwanie swojego mieszkania i znajdziesz na pewno lepiej platna prace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.