![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szczupłe uda
Jak miec szczuple uda i pozbyc sie "celulitu"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Szczupłe uda
Pomożcie
bo nic nie moglam znalezc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Też mam problem z udami niestety
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo. Zaczynam swoją walkę
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja tez dużo skacze xD i do tego 15 min stepper codziennie
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
U mnie stepperek 40 minut co dwa dni. Dzisiaj zrobiłam po 3150 kroków na każdą nogę. Mam nadzieję, że to coś da. Czytałam kilka wypowiedzi na różnych forach i podobno działa...
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
dziewczyny ,ja cwicze już 2 tygodnie na steperze po 50 minut dziennie i juz widac efekty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A ja wykonuję 15 minut dziennie ćwiczenia na uda takie co mnie najwięcej boli...noi też po 2 i pół tygodnia mi spadł 1 cm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Najłatwiej zlikwidowac cellulit w początkowym stadium. Trzeba przede wszystkim starac się pobudzic krążenie w naczyniach krwionośnych i limfatycznych. To przyspieszy przemianę materii w komórkach tłuszczowych oraz zapobiegnie zatrzymywaniu się wody w organizmie i powstawaniu obrzęków. W diecie trzeba ograniczyc ilośc soli w potrawach a najlepiej całkiem zrezygnowac zastępując ją przyprawami ziołowymi. Trzeba dużo pic wody oraz herbatki czerwona i zielona też są dobre, dzięki czemu wypłucze się z organizmu toksyny. Dużo ruchu ( rodzaj lekkiego sportu) systematycznie.
Wieczorem gdy bierzesz prysznic lub kąpiel (zawsze niezbyt gorącą), przez kilka minut masuj ciało szorstką rękawicą, gąbką lub szczotką. Dwa razy dziennie , rano i wieczorem wcieraj w miejsca dotknięte cellulitem preparaty antycellulitowe, które działają drenująco i pobudzają krążenie, wyraźnie ujędrniają skórę. Kosmetyki takie zawierają wyciągi np. z miłorzębu i rutyny, kofeinę pobudzającą przemianę materii, a także adrenalyse- związek przyspieszający spalanie tłuszczu i zapobiegający jego gromadzeniu się w tkance podskórnej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się! ![]() ja od 3 tygodni jestem na diecie (zero słodyczy, fast foodów, ograniczenie pieczywa, jeśli już jem to ciemne, pełnoziarniste, 1200 kcal dziennie), co drugi dzień stepper po 40-45 minut, masaż ud specjalnymi przyrządami, prysznice naprzemienne w celu pobudzenia krążenia (podczas kąpieli raz ciepłą, raz zimną wodą na zmianę), od dzisiaj żel antycellulitowy ![]() i oczywiscie duuuużo wody niegazowanej, czerwonej i zielonej herbatki ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
dieta powinna składać się z chudego mięsa(wołowe , cielęce , drobiowe ) , chudych gatunków ryb , produktów z zbożowych z mąki gruboziarnistej , prosa , soi , świeżych ziół , czosnku , cebuli , chrzanu oraz jak wiadoma warzyw i owoców
![]() prysznic zawsze należy zakończyć zimnym strumieniem w celu zamknięcia naczyń krwionośnych ![]() skuteczną metodą są masaże bańką chińską , którą dostaniemy w każdej aptece . Masaż ten polega na zassaniu skóry i przesuwaniu banki do góry (zawsze w kierunku serca) wykonujemy codziennie po 15 min...niestety jest to dość bolesna metoda , ale skuteczna ![]() Jeżeli będzie ciężko najlepiej poprosić kogoś o pomoc i oczywiście skakanka... Edytowane przez malowanka22 Czas edycji: 2009-01-28 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
sprobuj cwiczen w body space
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
tez nie lubie swoich ud
![]() cwiczylam na stepperze co pomoglo na uda, ale za to rozbudowaly mi sie lydki i teraz cwicze rzadko- stawiam na cardio- moze pomoze ![]() szoruje sie gabka z rossmana syrena ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jedno jest pewne - dieta bez słodyczy, nadmiernej ilości cukru i najlepiej bez soli, a także z dużą ilością wody + jakieś ćwiczenia MUSZĄ dać efekty. No nie wierzę, że nie! Dlatego nie będę się poddawać :P.
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ale w walce z cellulitem pomaga
![]() a mięso wołowe pierwszej klasy jest właśnie chude
Boże, chroń mnie przed przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradzę Edytowane przez malowanka22 Czas edycji: 2009-01-28 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dziewczeta, rozwniez polecam masaz banka chinska
![]() Stosuje codziennie od tygodnia i skora wyglada duuuzo lepiej. Cellulit wokol kolan mniej widoczny i chyba widze zmniejszenie okkrutnych bryczesow-a to dla mnie najwazniejsze ![]() To prawda-masaz jest troche bolesny ale naprawde warto ![]() Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() efekty świetne, tylko mi popękały naczynka po takiej serii ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i gdzie taką bańkę kupić, można dostać w aptece? jaka cena?
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
przykładasz bańkę do skóry tak żeby ją zassała i przeciągasz do góry... odrywasz i w drugim miejscu... im większy cellulit tym bardziej boli...ale juk już trochę rozbijemy tkankę tłuszczową jest coraz lepiej ![]() Edytowane przez malowanka22 Czas edycji: 2009-01-29 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
przykładasz bańkę do skóry tak żeby ją zassała i przeciągasz do góry... odrywasz i w drugim miejscu...dobrze jest użyć oliwki by bańka się lepiej ślizgała im większy cellulit tym bardziej boli...ale juk już trochę rozbijemy tkankę tłuszczową jest coraz lepiej ![]() do Ayshaa lepsza będzie gumowa...można kupić w aptece widziałam komplet czterech szt. za ok 20 zł
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
ja tez mam problem z udami. walke z cellulitem zaczelam od tego tyg. na diecie juz jestem prawie 1,5 tyg ale teraz w niedziele kupila serum ujedrniajace i mam nadzieje ze bedzie cos widac poprawe. oczywiscie od jutra ide na fitnes: step i abt. bede dwa razy w tyg. chodzic po 1-2 h a pomiedzymam nadzieje ze bede miala sile na 8 minute legs i buns. slysze ze po 2 tyg. widzicie poprawe. ja nie mam az tak mocno cellulitu tylko poprostu delikatnie widac ze ta skora nie jest idealna. myslicie ze bedzie widac u mnie tez tak szybko efekty?
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Dziekuje wam dziewczyny
![]() zaczynam duuzo cwiczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może spróbuj przy wcieraniu serum masażu...obejmij udo dłoniami tak żeby kciuk był osobno a reszta palców razem , przyciśnij i jedz do góry... w walce z cellulitem pomagają również klapki antycellulitowe palce wyżej niż pięta...chodzi się w nich dwie godziny dziennie kosztują ok 120 zł... Tylko dziewczynom przyzwyczajonym do obcasów ( np. mi ) trudno w nich chodzić...
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Apropos baniek Malowanka wszystko swietnie wyjasnila.
![]() Ja korzystam z najwiekszej banki (w komplecie sa 4). Przed masazem trzeba uzyc oliwki-im wiecej tym banka latwiej sie slizga. P.S. podaje link-mozecie zobaczyc jak wygladaja te banki http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=1927 Zycze sukcesow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Witam! też musze pozbyc sie tłuszczyku z ud, co niestety nie jest łatwe. A tak mi jest trudno zmusić się do ćwiczeń:/ Ale jak piszecie ze stepper daje rezultaty to chyba sobie kupie, moze wreszcie cos by mi pomoglo. A te banki tez ciekawa sprawa
![]()
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
ja ostatnio robię też 8 min legs i 8 min buns, a dziś robiłam tamilee na uda i pośladki i też mi się spodobały
![]() powiedzcie mi czy któraś z was robi może któreś z tych ćwiczeń dłuższy czas? bo ja mam obsesję, że mi się mięśnie ud rozbudują i mi uda zgrubną zamiast schudnąć ![]() masaże bańką też już praktykuje, ale co kilka dni, bo siniaki zawsze mam po tym :/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.