|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Szczupłe uda
Jak miec szczuple uda i pozbyc sie "celulitu"
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Szczupłe uda
Pomożcie
bo nic nie moglam znalezc |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Też mam problem z udami niestety
. Ostatnio zaczęłam ćwiczyć na stepperze, może to coś da... Mam taką nadzieję. No i jestem na diecie. Ogólnie trudno pozbyć się tłuszczyku z ud.
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo. Zaczynam swoją walkę
. Zero słodyczy, fast foodów, cukru, napojów gazowanych itp., duużo wody mineralnej no i ćwiczenia - stepper, skakanka. Myślę, że to da jakieś rezultaty .
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
ja tez dużo skacze xD i do tego 15 min stepper codziennie
trochę gorzej u mnie z dieta ale pije duzooo czerwonej herbatki ;p a jesli chodzi o miesnie ud to troche gorzej z pozbyciem sie tluszczyku bo od razu na to miejsce wskakuja miesnie , a im wieksze miesnie tym efekt bombki na nodze ;/
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
U mnie stepperek 40 minut co dwa dni. Dzisiaj zrobiłam po 3150 kroków na każdą nogę. Mam nadzieję, że to coś da. Czytałam kilka wypowiedzi na różnych forach i podobno działa...
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny ,ja cwicze już 2 tygodnie na steperze po 50 minut dziennie i juz widac efekty
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wykonuję 15 minut dziennie ćwiczenia na uda takie co mnie najwięcej boli...noi też po 2 i pół tygodnia mi spadł 1 cm
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Najłatwiej zlikwidowac cellulit w początkowym stadium. Trzeba przede wszystkim starac się pobudzic krążenie w naczyniach krwionośnych i limfatycznych. To przyspieszy przemianę materii w komórkach tłuszczowych oraz zapobiegnie zatrzymywaniu się wody w organizmie i powstawaniu obrzęków. W diecie trzeba ograniczyc ilośc soli w potrawach a najlepiej całkiem zrezygnowac zastępując ją przyprawami ziołowymi. Trzeba dużo pic wody oraz herbatki czerwona i zielona też są dobre, dzięki czemu wypłucze się z organizmu toksyny. Dużo ruchu ( rodzaj lekkiego sportu) systematycznie.
Wieczorem gdy bierzesz prysznic lub kąpiel (zawsze niezbyt gorącą), przez kilka minut masuj ciało szorstką rękawicą, gąbką lub szczotką. Dwa razy dziennie , rano i wieczorem wcieraj w miejsca dotknięte cellulitem preparaty antycellulitowe, które działają drenująco i pobudzają krążenie, wyraźnie ujędrniają skórę. Kosmetyki takie zawierają wyciągi np. z miłorzębu i rutyny, kofeinę pobudzającą przemianę materii, a także adrenalyse- związek przyspieszający spalanie tłuszczu i zapobiegający jego gromadzeniu się w tkance podskórnej. |
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się! ![]() ja od 3 tygodni jestem na diecie (zero słodyczy, fast foodów, ograniczenie pieczywa, jeśli już jem to ciemne, pełnoziarniste, 1200 kcal dziennie), co drugi dzień stepper po 40-45 minut, masaż ud specjalnymi przyrządami, prysznice naprzemienne w celu pobudzenia krążenia (podczas kąpieli raz ciepłą, raz zimną wodą na zmianę), od dzisiaj żel antycellulitowy ![]() i oczywiscie duuuużo wody niegazowanej, czerwonej i zielonej herbatki
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
dieta powinna składać się z chudego mięsa(wołowe , cielęce , drobiowe ) , chudych gatunków ryb , produktów z zbożowych z mąki gruboziarnistej , prosa , soi , świeżych ziół , czosnku , cebuli , chrzanu oraz jak wiadoma warzyw i owoców
prysznic zawsze należy zakończyć zimnym strumieniem w celu zamknięcia naczyń krwionośnych skuteczną metodą są masaże bańką chińską , którą dostaniemy w każdej aptece . Masaż ten polega na zassaniu skóry i przesuwaniu banki do góry (zawsze w kierunku serca) wykonujemy codziennie po 15 min...niestety jest to dość bolesna metoda , ale skuteczna Jeżeli będzie ciężko najlepiej poprosić kogoś o pomoc i oczywiście skakanka... Edytowane przez malowanka22 Czas edycji: 2009-01-28 o 13:52 |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
sprobuj cwiczen w body space
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie lubie swoich ud
cwiczylam na stepperze co pomoglo na uda, ale za to rozbudowaly mi sie lydki i teraz cwicze rzadko- stawiam na cardio- moze pomoze ![]() szoruje sie gabka z rossmana syrena |
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jedno jest pewne - dieta bez słodyczy, nadmiernej ilości cukru i najlepiej bez soli, a także z dużą ilością wody + jakieś ćwiczenia MUSZĄ dać efekty. No nie wierzę, że nie! Dlatego nie będę się poddawać :P.
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
ale w walce z cellulitem pomaga
a mięso wołowe pierwszej klasy jest właśnie chude
Boże, chroń mnie przed przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradzę Edytowane przez malowanka22 Czas edycji: 2009-01-28 o 19:59 |
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczeta, rozwniez polecam masaz banka chinska
Stosuje codziennie od tygodnia i skora wyglada duuuzo lepiej. Cellulit wokol kolan mniej widoczny i chyba widze zmniejszenie okkrutnych bryczesow-a to dla mnie najwazniejsze To prawda-masaz jest troche bolesny ale naprawde warto ![]() Buziaki |
|
|
|
|
#19 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dużo! ja też nie mogę zrzucić cm z ud chętnie podpatrzę te ćwiczenia!efekty świetne, tylko mi popękały naczynka po takiej serii ![]() Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i gdzie taką bańkę kupić, można dostać w aptece? jaka cena?
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
przykładasz bańkę do skóry tak żeby ją zassała i przeciągasz do góry... odrywasz i w drugim miejscu... im większy cellulit tym bardziej boli...ale juk już trochę rozbijemy tkankę tłuszczową jest coraz lepiej Edytowane przez malowanka22 Czas edycji: 2009-01-29 o 17:05 |
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
przykładasz bańkę do skóry tak żeby ją zassała i przeciągasz do góry... odrywasz i w drugim miejscu...dobrze jest użyć oliwki by bańka się lepiej ślizgała im większy cellulit tym bardziej boli...ale juk już trochę rozbijemy tkankę tłuszczową jest coraz lepiej do Ayshaa lepsza będzie gumowa...można kupić w aptece widziałam komplet czterech szt. za ok 20 zł
|
|
#23 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
ja tez mam problem z udami. walke z cellulitem zaczelam od tego tyg. na diecie juz jestem prawie 1,5 tyg ale teraz w niedziele kupila serum ujedrniajace i mam nadzieje ze bedzie cos widac poprawe. oczywiscie od jutra ide na fitnes: step i abt. bede dwa razy w tyg. chodzic po 1-2 h a pomiedzymam nadzieje ze bede miala sile na 8 minute legs i buns. slysze ze po 2 tyg. widzicie poprawe. ja nie mam az tak mocno cellulitu tylko poprostu delikatnie widac ze ta skora nie jest idealna. myslicie ze bedzie widac u mnie tez tak szybko efekty?
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje wam dziewczyny
zaczynam duuzo cwiczyc i pic wody mineralnej
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może spróbuj przy wcieraniu serum masażu...obejmij udo dłoniami tak żeby kciuk był osobno a reszta palców razem , przyciśnij i jedz do góry... w walce z cellulitem pomagają również klapki antycellulitowe palce wyżej niż pięta...chodzi się w nich dwie godziny dziennie kosztują ok 120 zł... Tylko dziewczynom przyzwyczajonym do obcasów ( np. mi ) trudno w nich chodzić...
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypróbujemy i to ...
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Apropos baniek Malowanka wszystko swietnie wyjasnila.
Ja korzystam z najwiekszej banki (w komplecie sa 4). Przed masazem trzeba uzyc oliwki-im wiecej tym banka latwiej sie slizga. P.S. podaje link-mozecie zobaczyc jak wygladaja te banki http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=1927 Zycze sukcesow |
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Witam! też musze pozbyc sie tłuszczyku z ud, co niestety nie jest łatwe. A tak mi jest trudno zmusić się do ćwiczeń:/ Ale jak piszecie ze stepper daje rezultaty to chyba sobie kupie, moze wreszcie cos by mi pomoglo. A te banki tez ciekawa sprawa
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
ja ostatnio robię też 8 min legs i 8 min buns, a dziś robiłam tamilee na uda i pośladki i też mi się spodobały
![]() powiedzcie mi czy któraś z was robi może któreś z tych ćwiczeń dłuższy czas? bo ja mam obsesję, że mi się mięśnie ud rozbudują i mi uda zgrubną zamiast schudnąć bo ćwiczę jeszcze co drugi dzień na stepperze, zawsze ćwiczyłam 40-45 min, ale skrócę chyba do 30-35, żeby się faktycznie nie rozbudowaly.masaże bańką też już praktykuje, ale co kilka dni, bo siniaki zawsze mam po tym :/
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

. Ostatnio zaczęłam ćwiczyć na stepperze, może to coś da... Mam taką nadzieję. No i jestem na diecie. Ogólnie trudno pozbyć się tłuszczyku z ud.
. Zero słodyczy, fast foodów, cukru, napojów gazowanych itp., duużo wody mineralnej no i ćwiczenia - stepper, skakanka. Myślę, że to da jakieś rezultaty
.
58-57-56-55-54-53-52-51-50-49 kg 

bo ćwiczę jeszcze co drugi dzień na stepperze, zawsze ćwiczyłam 40-45 min, ale skrócę chyba do 30-35, żeby się faktycznie nie rozbudowaly.