|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chronić włosy na basenie?
Pytanie jak w tytule
![]() Dość często chodzę na basen i zastanawiam się jak chronić czuprynę przed chlorowaną wodą. Mimo, że włosy mam krótkie, a do pływania używam czepka, nie udaje mi się całkowicie uniknąć zamoczenia w basenowej wodzie; zawsze trochę się zamoczą. Sam czepek zresztą to też nie jest największa przyjemność dla włosów Co gorsza, na basen chodzę późnym wieczorem, nie mam potem czasu na mycie, suszenie, cudowanie. Wszystkie skromne zabiegi włosowe wykonuję każdego dnia rano.Co radzicie? (dodam na wszelki wypadek, że taka ze mnie włosomaniaczka jak ze słonia skoczek narciarski, więc bardzo proszę mówić do mnie prostymi słowami )
Szukam korka do Theoremy 100ml Edytowane przez allie Czas edycji: 2015-06-19 o 22:55 |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak chronić włosy na basenie?
Jak czepek nie pomaga to inaczej już nic nie zrobisz!
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Nieprawda. Podstawa to zmoczenie włosów normalną wodą pod prysznicem, będą wtedy mniej nasiąkać chlorowaną wodą z basenu. Oraz wtarcie czegoś, co jest nierozpuszczalne w wodzie, jedni wolą oleje, inni sera silikonowe. Ja polecam eliksir olejowy Gliss Kura z ciężkim silikonem (lub podobny Syossa). Przez pół roku 2-3 razy w tygodniu używałam go przed wejściem do basenu, nie nosiłam czepka i na włosach nie było śladu żadnych zniszczeń. |
|
|
|
|
#5 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam cienkie, delikatne, szybko przetłuszczające się włosy - co ja potem z nimi zrobię po wyjściu z basenu? Nie mam czasu na mycie i suszenie włosów po wszystkim - i mówię to serio serio - z basenu wychodzę o godz. 22.00. O tej porze każda minuta jest na wagę złota.
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
co do czepka, ja używam takiego materiałowego a na to zakładam drugi silikonowy, nie rwie mi włosów, co do olejków, ja nakładam odżywkę, która ma w składzie olej, konkretniej to mam kallosa, nie jest to porażająca ilość, więc jest szansa, że nie obciąży
i moje włosy są szczęśliwe a na basen chodzę 4 razy w tygodniu.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny
, przy najbliższej okazji na dobry początek spróbuję odżywki.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

Co gorsza, na basen chodzę późnym wieczorem, nie mam potem czasu na mycie, suszenie, cudowanie. Wszystkie skromne zabiegi włosowe wykonuję każdego dnia rano.
)

Mam cienkie, delikatne, szybko przetłuszczające się włosy - co ja potem z nimi zrobię po wyjściu z basenu?
Nie mam czasu na mycie i suszenie włosów po wszystkim - i mówię to serio serio - z basenu wychodzę o godz. 22.00. O tej porze każda minuta jest na wagę złota.