|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak chronić włosy na basenie?
Pytanie jak w tytule
![]() Dość często chodzę na basen i zastanawiam się jak chronić czuprynę przed chlorowaną wodą. Mimo, że włosy mam krótkie, a do pływania używam czepka, nie udaje mi się całkowicie uniknąć zamoczenia w basenowej wodzie; zawsze trochę się zamoczą. Sam czepek zresztą to też nie jest największa przyjemność dla włosów ![]() Co radzicie? (dodam na wszelki wypadek, że taka ze mnie włosomaniaczka jak ze słonia skoczek narciarski, więc bardzo proszę mówić do mnie prostymi słowami ![]()
Szukam korka do Theoremy 100ml Edytowane przez allie Czas edycji: 2015-06-19 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak chronić włosy na basenie?
Jak czepek nie pomaga to inaczej już nic nie zrobisz!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nieprawda. Podstawa to zmoczenie włosów normalną wodą pod prysznicem, będą wtedy mniej nasiąkać chlorowaną wodą z basenu. Oraz wtarcie czegoś, co jest nierozpuszczalne w wodzie, jedni wolą oleje, inni sera silikonowe. Ja polecam eliksir olejowy Gliss Kura z ciężkim silikonem (lub podobny Syossa). Przez pół roku 2-3 razy w tygodniu używałam go przed wejściem do basenu, nie nosiłam czepka i na włosach nie było śladu żadnych zniszczeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
co do czepka, ja używam takiego materiałowego a na to zakładam drugi silikonowy, nie rwie mi włosów, co do olejków, ja nakładam odżywkę, która ma w składzie olej, konkretniej to mam kallosa, nie jest to porażająca ilość, więc jest szansa, że nie obciąży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.