Konto Inteligo - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-17, 09:41   #1
nowyfacet
BAN stały

Konto Inteligo

Miał, ma ktoś z was konto w tym banku internetowym, jakie są wasze doświadczenia i opinie?
nowyfacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 11:48   #2
Dagunia
Komplikatorka

Dot.: Konto Inteligo

Mam od 9 lat jakoś. Jestem zadowolona.
Żadnych problemów nigdy nie miałam.
Chcesz o coś konkretnego zapytać ?
Stary 2014-07-17, 12:11   #3
_chocolate
Zakorzenienie

Ja też mam od jakichś 5 lat. Jestem zadowolona, nie mam żadnych zastrzeżeń. Karta w Inteligo jest na podpis, co różni go też od innych banków. Można nią też bez problemu płacić w internecie. Obsługa na infolinii jest bardzo miła, na zgłoszenie konsultanta czeka się tylko chwilę (kiedyś w mbanku czekałam z 15 min).
Wcześniejsze konto w innym banku (Pekao) zamknęłam przede wszystkim ze względu na niezbyt miłą obsługę w placówkach.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 12:49   #4
nowyfacet
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Mam od 9 lat jakoś. Jestem zadowolona.
Żadnych problemów nigdy nie miałam.
Chcesz o coś konkretnego zapytać ?
Właśnie o to co napisałyście, czy obsługa miła i czy są jakieś problemy Zastanawiam się nad założeniem konta albo ING bo dziewczyny chwaliły albo nad Inteligo bo jest teraz promocja 100 zł za założenie konta. Jeszcze brałem pod uwagę Pekao ale tam chyba nie za bardzo miła obsługa, i raczej Peako odpada.
nowyfacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 12:59   #5
siarka40
Szef ds. Wymianek

Mam tam konto od jakichś 13 lat, co do zasady brak większych problemów, jedynie kiedyś zaginęła przesyłka z kartą płatniczą, co w efekcie spowodowało, że do czasu nadesłania nowej mogłam jedynie w internecie korzystać z moich pieniędzy (niestety w wypłacić w oddziale stacjonarnym PKO nie mogłam). Czy w innych bankach też wysyłają karty płatnicze i karty kodów zwykłymi przesyłkami?

Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość
Karta w Inteligo jest na podpis, co różni go też od innych banków.
Wyżej napisałam, że większych problemów nie miałam, ale takie drobne i owszem, w związku z podpisywaniem się na wydrukach przy płatności kartą. Parę razy wzięto mnie za złodzieja własnej karty, bo pani się nie zgadzał do końca podpis. Generalnie kiepskie to zabezpieczenie na podpis, acz ponoć można już to zmienić.
Stary 2014-07-17, 13:57   #6
_chocolate
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Wyżej napisałam, że większych problemów nie miałam, ale takie drobne i owszem, w związku z podpisywaniem się na wydrukach przy płatności kartą. Parę razy wzięto mnie za złodzieja własnej karty, bo pani się nie zgadzał do końca podpis. Generalnie kiepskie to zabezpieczenie na podpis, acz ponoć można już to zmienić.
OMG to ja znowu mam na odwrót. Bardzo rzadko się zdarza, że w ogóle ktoś porównuje podpis. Najczęściej oddają kartę, zanim poproszą o podpis.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 16:21   #7
Laguna2
BAN stały

Posiadam konto od 9 lat chyba i nie przypominam sobie, żebym musiała się podpisywać przy płaceniu kartą, przynajmniej nie w ciągu ostatnich kilku lat. Może to zależy od karty Visa, czy Master-choć mam obie i podpisów nie składam.
Ale większych problemów nie miałam, reklamacje są załatwiane szybko, dobrym pomysłem było wprowadzenie IKO.
Laguna2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-17, 17:02   #8
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Polecam,mam to konto wieeele lat i nigdy nie było problemów

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-17, 17:21   #9
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez _chocolate Pokaż wiadomość
OMG to ja znowu mam na odwrót. Bardzo rzadko się zdarza, że w ogóle ktoś porównuje podpis. Najczęściej oddają kartę, zanim poproszą o podpis.
Oj tak, raz to było wyjątkowo nieprzyjemnie - w Rossmannie na stoisku z kosmetykami ekspedientka wezwała kierowniczkę i ostro kręciły nosem na mój podpis, a następnie gdy ustawiłam się do ogólnej kasy z resztą zakupów, ta kierowniczka przyszła coś szepnąć na ucho kasjerce.
Wytłuszczone - to zachowują się nieprzepisowo .

Cytat:
Napisane przez Laguna2 Pokaż wiadomość
Posiadam konto od 9 lat chyba i nie przypominam sobie, żebym musiała się podpisywać przy płaceniu kartą, przynajmniej nie w ciągu ostatnich kilku lat. Może to zależy od karty Visa, czy Master-choć mam obie i podpisów nie składam.
Ale większych problemów nie miałam, reklamacje są załatwiane szybko, dobrym pomysłem było wprowadzenie IKO.
Jeśli masz kartę na PIN, to oczywiście podpis jest zbędny.
Wytłuszczone - a ja przez te 14 lat ani razu reklamacji chyba nie składałam.
Stary 2014-07-17, 20:43   #10
hanureku
Rozeznanie

Mam Inteligo od 8 lat i jest OK, choć dla mnie bez szału. Nie ma żadnych bajerów typu Skarbonka itp

Co do karty na podpis, zgadza się - przez 8 lat podpisywałam się Miałam kartę Visa Electron z sercem. Od 3 miesięcy mam Visę (taka biała, też z serduchem) i o dziwo jest na PIN.
hanureku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-18, 08:02   #11
Dagunia
Komplikatorka

Nowe karty są już na PIN - zbliżeniowe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-09, 09:15   #12
SweetDi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hanureku Pokaż wiadomość
Mam Inteligo od 8 lat i jest OK,
Też miałem kiedyś na początku, potem się zraziłem, bo ciągle powprowadzali nowe opłaty. Przy czym z tego co widzę Znowu jest bez opłat to konto Inteligo http://antyhaczyk.blogspot.com/2015/...ko-opinie.html

Pytanie czy tak na chwilę i potem znowu zaczną wprowadzać opłaty?
Teraz większość banków ponosiła i powprowadzała nowe opłaty niby tłumacząc wzrostem kosztów obsługi i zmniejszonymi zyskami wynikającym z niskich stóp procentowych. No kredyty są tańsze, to fakt.

W Inteligo jest chyba teraz tylko opłata za kartę 4 zł jak się nie nie wyda 100 zł w miesiącu. No to w sumie w porównaniu do innych niewielka opłata.

Edytowane przez SweetDi
Czas edycji: 2015-07-10 o 21:55
SweetDi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości