Kurs angielskiego za granicą - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Nauka języków obcych - kącik językowy

Notka

Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-12, 22:27   #1
Monikoss1
Przyczajenie

Kurs angielskiego za granicą

Witam wszystkich serdecznie, jestem mamą nastoletniej córki. Córka obecnie uczęszcza do drugiej klasy liceum, za rok matura. Córka bardzo pasjonuje się nauką języków obcych. Chciałabym razem z mężem zafundować jej kurs angielskiego za granicą. Tylko właśnie zastanawiamy się nad jakimś sprawdzonym miejscem. Zastanawiamy się czy Anglia jest na pewno najlepszym wyborem, Szkocja i Irlandia są równie ciekawymi państwami. Dodatkowo w Szkocji mamy rodzinę. Czy ktoś z Was może był na takim kursie?
Monikoss1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 11:39   #2
Rebeca85
Przyczajenie

Dot.: Kurs angielskiego za granicą

jak masz rodzinę w Szkocji to bezpieczniej byłoby ją tam wysłać. Przebywając już wśród osób mówiących po angielsku na pewno dużo jej da i podniesie jej poziom językowy. Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że w Szkocji może być troszkę inny akcent i co nie które słowka
Rebeca85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-13, 13:22   #3
Scholastykauk70
Przyczajenie

Zdecydowanie Anglia, droga pani zresztą proponuję rozejrzeć się za ofertami w sieci, mogą być teraz wiosenne promocje na tego rodzaju kursy, a wtedy już chyba miasto jest nieważne, liczy się poziom takiego kursu, czas trwania, harmonogram zajęć no i ...cena Musicie się Państwo rozejrzeć za optymalną ofertą, może w biurach podróży też dysponują takimi ofertami?
Scholastykauk70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-14, 06:16   #4
TonishaKrk2873
Przyczajenie

Polecam Anglię, także w tamtym roku mój syn dostał od nas w prezencie za dobre wyniki w nauce <ciach, ciach>, owszem najpierw nie widziałam w nim wielkiej radości, ale jak wrócił to tylko ten temat miał, cały czas zachwalał jak to było fantastycznie, a już jego sposób mówienia i i chwalenia się swoim językiem nas jako rodziców zaszokował.

Edytowane przez Peru
Czas edycji: 2015-07-21 o 18:46 Powód: reklama
TonishaKrk2873 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 21:54   #5
CelsaPL91
Przyczajenie

Witaj, zarówno Anglia, jak i Szkocja są ciekawą alternatywą. Tylko w Szkocji mają trochę inny jednak akcent. Myślę, że ten akcent Anglików byłby bardziej zrozumiały i lepszy do nauczenia. Więc może jednak lepiej postawić na jakiś 2-3 tygodniowy kurs angielskiego w Anglii. Pozna nowych rówieśników, nabierze pewności siebie przed maturą, same plusy.
CelsaPL91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-01, 00:13   #6
rozmarynowa_1
Przyczajenie

Efektywność nauki języka za granicą jest na pewno więsza, niż w rodzimym kraju
rozmarynowa_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-01, 20:07   #7
dobrychlopak
Przyczajenie

Juz pewnie pozno, zeby odpowiedziec ale ja bylem na kursie w USA, w Chicago, <ciach, ciach> i zawsze bede to polecal. Nauczylem sie bardzo duzo i mialem swietne doswiadczenie, poznalem mnostwo ludzi z roznych krajow. Troche sie balem, ze taki wyjazd moze nie wypalic czy cos ale nie ma sie czego bac

Edytowane przez Peru
Czas edycji: 2015-07-02 o 19:29 Powód: reklama
dobrychlopak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-21, 08:30   #8
rosemery
BAN stały

Ja z kolei polecam wszystkim Maltę, jest cudowna . Ja byłam na wyjeździe ze strony <<ciach, ciach>> Z resztą moja mama też była, bo organizują nawet kursy dla dorosłych.

Edytowane przez Maguda_
Czas edycji: 2015-08-13 o 10:32
rosemery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-28, 18:36   #9
SouthEater
ciepłe kluchy

Pomijając fakt reklamy post wyżej chciałam zapytać, czy może któraś z Was wybiera się w tym roku na kurs językowy właśnie na Maltę? Mam 20+ i myślałam o kursie we wrześniu (chyba, że dostanę pracę, co jest marzeniem ściętej głowy ). Może któraś z Was też?
SouthEater jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości