![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Stradivarius- nieprzyjemna sytuacja.
Hej!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Stradivarius- nieprzyjemna sytuacja.
Porażka
![]() Niestety zamiast traktować nas jak klienta to od razu biorą nas za złodziei. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Oj ja bym zrobiła awanturę za takie buractwo...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama nie kupuję za często w Stradivariusie głównie przez niską jakość produktów, ale też przez te wszystkie historie o nieudolnej i nieprzyjemnej obsłudze klienta, które słyszałam (a sporo z nich jest na Wizażu) - najwyraźniej muszą trochę zmienić swoje podejście do kupującego, bo z tego, co wiem, jest więcej osób takich jak ja.
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Możesz zawsze napisać skargę. Powinien być jakiś kontakt na stronie Stradivariusa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chyba poprosiła o jej dane i poinformowała, że zadbam, by jej dobra wola została wynagrodzona. Paskudna baba, koniecznie zgłoś to wyżej:/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
To nie pierwszy taki przypadek, już kilka takich historii na wizażu czytałam
![]() I tak dobrze, że od razu to zauważyłaś i miałaś paragon, bo dziewczyny narzekały, że po paru m-cach się okazało, że zabezpieczenie nieusunięte, a nie miały już paragonu i nikt im nie chciał odkleić zabezpieczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego - to miałaś zamiar to załatwić bez paragonu ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Napisałam skargę, na stronie Stradivariusa, czekam na ich odpowiedź..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mnie by się nie chciało fatygować do sklepu aby mi odczepili zabezpieczenie, sama bym je oderwała.
Ale pani kierowniczka faktycznie buractwo. Co do paragonu to chyba nie dziwne, że nalezalo go miec przy sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Zgłoś to. Ja mam dosyć chamstwa i buractwa w sklepach i zazwyczaj mówię co o tym sądzę. Zazwyczaj gdy proszę pyskacza o "pani dane osobowe by zgłosić to do rzecznika praw konsumenta lub koordynatora regionu, bo chyba to żadna tajemnica skoro ma je pani na plakietce" to pani robi się taka cudowna że aż ma się ochotę z nią pójść na randkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Niedawno miałam tak samo w Sinsay na Malcie...Kupiłam torebkę,w międzyczasie inne zakupy, uhahana poszłam do domu, a tu zonk: w środku było zabezpieczenie. Wkurzyłam się i chciałam od razu wrócić do galerii, chociaż mieszkam niedaleko i mogłabym iść w inny dzień. Jednak było dość późno, bo jakoś po 20 wróciliśmy z zakupów i TŻ zaoferował, że skoczy. W każdym razie mimo tego, że miał paragon itp. to tak samo został potraktowany jak złodziej i musiał wyjaśniać co i jak. Jednak z jego opowieści wynikało, że nie dał sobie w kaszę dmuchać i trochę opierniczył sprzedawczynie żeby lepiej sprawdzały co i jak. Przeprosiły ;p Jednak póki co omijam ten sklep z daleka i jak kupuje jakiś ciuch to staram się w miarę "obczajać" czy wszystko odpinają. Bo szkoda przez nieogarnięcie innych psuć sobie nerwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Tylko house odpisuje w tak buraczany sposób że az głowa boli. Albo house albo cropp, już to było poruszane w którymś wątku "ludzkie zachowania i poglądy które dziwią"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jakby mi wyskoczyli, że ukradłam, to kazałabym im natychmiast liczyć ile tych torebek mają na stanie. Bo to dość łatwo sprawdzić, czy torebka została sprzedana, czy przed chwilą ukradziona. W sieciówkach mają klienta w doopie - kiedyś w stradivariusie chciałam kupić kurtkę skórzaną. Były same brązowe i jedna czarna, mój rozmiar. Brązowe za 299 zł, czarna - 199 zł. Akurat chciałam czarną, więc zadowolona idę do kasy. Oczywiście cena w systemie 299 zł, ja mówię, że chcę za 199, tak, jak jest oklejona. Pan mówi "spoko, spoko, poproszę kierowniczkę" i cap mi tę kurtkę na zaplecze. Wróciła przemetkowana na 299 zł. Wytłumaczenie? No błąd był, to poprawili
![]()
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
mpt ja w takich sytuacjach nie ustępuję
![]() I w tym momencie nie wiedzieć czemu mięknie im faja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Pewnie najlepsze smaczki już dawno usutnięte. Ale kilka razy jak miałam ich jeszcze w ulubionych to mnie w fotel wbiło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
biegam dla Zabawy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, że napisałaś przez stronę , bo większość fanpage'ów obługują wynajęci ludzie.
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam taką sytuację już dwa razy.
Raz sama kupiłam dla siebie kurtkę w galerii, w środkowej kieszeni miałam zabezpieczenie, zobaczyłam dopiero w domu, w ciągu godziny wróciłam i pani bez problemu mi odczepiła. Jeszcze przepraszała i szkoda jej było mnie, że musiałam się fatygować ![]() A ostatnio jakiś tydzień temu kupiłam w Kerfurze piżamę mężowi. Była w takim foliowym woreczku, chyba firmy Tex, 29.90 kosztowała. Wzięłam rozmiar M i nawet się nie zastanawiałam, czy w środku coś może być. Wyobraźcie sobie, że pani w kasie nie wyjęła zabezpieczenia, a przy wyjściu nawet nie zapiszczało. Mąż w domu zadowolony przymierza, a tu zonk, bo klips przy spodniach, nijak się wciągnąć nie da ![]() Oczywiście mąż ubzdurał sobie, że sam zdejmie ten klips, naczytał się w necie jak to się robi, ale nie mieliśmy w domu mocnego magnesu. Poszłam do sklepu i pani również z uśmiechem na twarzy zdjęła klips. Poprosiła tylko o pokazanie paragonu. Sytuacja autorki to szczyt bezczelności, zwłaszcza, że pokazała paragon. Ja bym bez mrugnięcia okiem napisała skargę.
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Żenada.... !Cóż można tu dodać?Kierowniczce chyba zabrakło troszeczkę wyobrażni,bo ktoś kto zajmuje takie stanowisko powinien posiadać minimum kultury osobistej.Jak można traktować w tak górnolotny sposób konsumenta?Czy każdy klient to potencjalny złodziej?Gdyby ta pani znała politykę firmy,to zrobiła by wszystko by nie stracić tego klienta,tak działa rynek.Kierowniczka?Może ta pani powinna zmienić stanowisko,albo pracę....?Proponuję krowy paść,albo zająć się garncarstwem..... .Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() ![]() Mąż pól nocy się mocował, zanim wyrwał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Wytłumaczy mi ktoś, dlaczego pani pracująca w sklepie robiła z tego problem, skoro autorka miała paragon?
![]() ![]() Chciałabym poznać tę politykę bezpieczeństwa firmy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Po takim incydencie powiedziałbym,ze skoro już łaskawie odczepila pani zabezpieczenie to teraz mi pani torebkę przyjmie bo ja zwracam!!
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Obsługa w Stradivariusie jest FATALNA. Skargi nie pomogą, to jest ich polityka, co chwilę czytam tego typu historie i nie sądzę, żeby wszystkie pracownice były po prostu wredne.
Ja chciałam kupić kurtkę, cena na metce była niższa niż przy kasie, babka oczywiście że pomyłka, a na moje stwierdzenie, że wg prawa musi mi sprzedać wg tej niższej ceny, powiedziała, że prawo się zmieniło i cośtam cośtam - głupia uwierzyłam a później nic się nie dało zrobić, na mojego maila z opisaną sytuacją i podkreślonym że mnie okłamała - cisza.
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
A nie można napisac skargi gdzieś wyżej?np. do Rzecznika Praw Konsumenta(czy jak to tam się zwie).
Co do tych różnych cen to sklep ma obowiązek sprzedać towar po cenie jaka jest "na sklepie" czyli w przypadku kurteczki za 199zł.Pani sprzedawczyni o tym wiedziała i dlatego sprytnie przemetkowała kurtke ![]() Ja miałam kilka razy w Tesco że cena na kasie była wyższa,nie brałam wtedy towaru po prostu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Mnie było głupio pisać o jedną kurtkę, no i spodziewałam się, że zareagują na mojego maila (dzwoniłam też na infolinię), teraz żałuję bo jak sobie o tym przypomnę albo czytam na wizażu podobne historie to mi ciśnienie skacze, taka duża sieciówka, ceny wysokie jak za taką jakość a klienta i tak mają gdzieś... Najgorsze jest to, że jak u nich nie kupuję to tracę głównie ja, bo im jedna czy kilka straconych klientek różnicy nie robi, wystarczy spojrzeć na tłumy podczas wyprzedaży...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.