|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Nawilzajacy zel pod prysznic
Czy macie jakies sprawdzone zele pod prysznic, po ktorych nie trzeba uzywac juz balsamu? Wogole istnieje cos takiego czy jednak cudow nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nawilzajacy zel pod prysznic
Raczej nie ma, ale spróbuj z olejkiem Nivea pod prysznic- to chyba jedyny specyfik pod prysznic, po którym nie swędzi mnie skóra z wysuszenia.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Avon wypuscił ostatnio odżywkę do ciała. Po umyciu nakładasz na ciało, trzymasz chwilkę i spłukujesz. Efekt - nawilżone ciało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja uważam żeli pod prysznic dla dzieci i moja skóra jest odpowiednio nawilżona.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Po kąpieli staram się zawsze użyć balsamu, olejku czy oliwki..., gdyż moja skóra jest bardzooooo wysuszona...
Zauważyłam jednak, iż Kremowy żel pod prysznic z olejkiem z Makadamii DOVE, pozostawia skórę mięciutką, gładką, odpowiednio wypielegnowaną. Przede wszystkim nie daje on uczucia ściągnięcia skóry, wysuszenia - jak niektóre kosmetyki do kąpieli... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Zele pod prysznic nie nawilżają,mogą dać wrażenie nawilżenia,natłuszczenia skóry-ale to tylko wrażenie,niestety.
Polityka "Jak dobrać sie do skóry-tego nie znajdziesz w reklamach" opracowane przez chemików z Wyższej Szkoły Zawodowej Kosmetyki i Pielegnacji Zdrowia "Nie wierz w obietnice kiedy producent zapewnia: -kosmetyk myjący odżywia skórę( czas kontaktu ze skóra jest w przypadku mydeł i żeli zbyt krotki ,by składniki czynne choć w minimalnym stopniu zadziałały ,zreszta i tak po umyciu zetrzemy je ręcznikiem) -preparat daje uczucie świeżosci-taka deklaracja bardziej działa na zmysły niż na skórę,a efekt z pewnoscia nie został sprawdzony w zadnych badaniach -kocmetyk myjący zawiera składniki wyszczuplajace (takie cuda jeszcze sie nie zdarzaja, by po umyciu ciala znikala tkanka tłuszczowa) -mezczyzni i kobiety powinni uzywac osobnych zeli i mydeł -mydła perfumowane pobudzaja zmysły-beda pachniec ,owszem,ale ze wzgledu na składniki zapachowe zwiekszajace ryzyko podrażnien skory) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli tak jak pisalam cudow nie ma, ale ja jestem takim leniem, ze strasznie mi sie nie chce wklepywac tych balsamow. Moze sprobuje cos ze spray'ami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem najlepsze są żele pod prysznic Dove np. ten z jedwabiem. skóra jest po nim wspaniała i nie potrzeba balsamów
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
dove i jeszcze ra dove
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Trynoszku,wybacz mi,prosze!
Jesli tak bardzo nie lubisz smarowac sie balsamem to uzywaj oliwki na mokra skore,nawilżysz ja,a trwa to o wiele krocej niż smarowanie balsamem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
A ja polecam płyny do kąpieli z oliwką dla dzieci, np. Nivea lub Baby Delfi (używam ich jak żelu) albo- jak Rzastin- olejki pod prysznic (np. Mustela, Seba-med, Nivea... Fenjal, ku mojemu rozczarowaniu, średni). Ostatnio poszukuję olejku pod prysznic firmy Profarm (której olejki m.in. do masażu znam i kupuję)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Zel + oliwka LIRENE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a ja polecam tą odżywkę do ciała Avonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Ja uzywam naturalnego, organicznego zelu pod prysznic z Dr Organic. Zdecydowalam sie na zakup wlasnie tego kosmetyku, poniewaz tutaj xxx wyczytalam bardzo dobra recencje. Ma piekny zapach i nie trzeba po nim uzywac balsamu! Polecam!
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-07-06 o 12:13 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Inez
|
Ja bardzo lubię wszystkie żele Dove i polecam je serdecznie
![]() Moim ostatnim odkryciem jest Palmolive oliwkowy ![]() ![]() ![]() Muszę jeszcze koniecznie spróbować tej drugiej wersji zapachowej, bo nie przepadam za niczym co oliwkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, z tym, że nie musi był Lirene, może być jakakolwiek oliwka byleby bez parafiny (przynajmniej w moim przypadku). Ja ostatnio lubię wellness&beauty z rossmanna. Mam wersję z ekstraktem z kwiatów wiśni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.