|
|||||||
| Notka |
|
| Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Obrona pracy mgr - czy daje się prezenty?
Cześć,
moja dziewczyna za parę tygodni będzie bronić magisterkę. Zastanawiam się - jak to jest z prezentami? Daje się, czy też góra drobne upominki? Mam zagwozdkę - kupić ładny długopis (model Watermana, zdobiony złotem za 115 zł) czy raczej zrezygnować z takiego zakupu i wybrać coś w formie żartobliwej za kilkanaście zł np. torbę na zakupy z nadrukiem (np. I'm magister, widziałem coś podobnego, ale dla "doctor'a"). Rozwiązaniem byłby obiad + drobny upominek, ale nie wiem, czy na obronę nie przyjadą jej rodzice z innej miejscowości (przyjeżdża się na taką okazję?) - wtedy, nawet jakbyśmy poszli na obiad, to oni chcieliby za wszystko zapłacić (taki typ ludzi) i nie dałbym rady ich przekonać... |
|
|
|
|
#2 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Dot.: Obrona pracy mgr - czy daje się prezenty?
Jestem odrobinę roztrzepaną kobietą i w moim przypadku nie sprawdziłby się prezent w postaci czegokolwiek do pisania. Nagminnie gdzieś zostawiam długopisy, gubię je.
Jeśli chcesz jej jakiś prezent zrobić, to rób. Bez względu na to, czy robi się z takiej okazji prezenty, czy też nie. Jeśli jej rodzice przyjadą (a niektórzy tacy są, że chcą z dzieckiem uczcić ten dzień) to może zaproś ją na kolację innym razem lub wybierzcie się wszyscy razem do kawiarni na ciastko i coś tam. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o gusta - z tym nie ma problemu. Bardziej chodzi o to, czy obrona pracy magisterskiej to okazja do podarowania zdającemu prezentu za ok. 200 zł (w moim przypadku długopis + drobne kwiaty + ew. obiad, jeśli rodzice nie przyjadą, a obrona jest właśnie w godzinach obiadowych)? Z jednej strony jest to duża kwota, sam jestem studentem, ale obrona jest raz w życiu, więc nie chcę robić z siebie dusigrosza. Z drugiej strony nie chcę wyskoczyć jak filip z konopi - wszyscy dają skromy bukiet + ew. obiad/kolacja, a ja tutaj wyskoczę z jakimiś złotymi długopisami... Stąd moje pytanie - co się zwykło praktykować?
|
|
|
|
|
#4 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Jeśli Cię stać na to, prezent nie spowoduje, że będziesz przez kolejny miesiąc "jadł gruz" i chcesz dać, a nie dajesz bo myślisz że musisz, to kupuj co Ci się podoba
![]() ja od (wtedy) narzeczonego z okazji obrony dostałam łańcuszek z białego złota z wisiorkiem. Miał chęci i możliwości finansowe, więc czemu by nie
Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2015-06-09 o 22:48 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ja stoję przed podobnym problemem - mój ukochany broni się w poniedziałek i cały czas myślę nad upominkiem... Chciałabym sprawić mu odrobinę przyjemności, ale wszelkie pomysły powoli odrzucam.
Coś doradzicie, Koleżanki? Obiad i długopis odpada.
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- talon na odlotowy seks? Do wykorzystania do 31.07.2015. - Torba ulubionych słodyczy |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
W moim przypadku sprawdził się bukiecik kwiatów dla każdego z członków komisji
Oczywiście wiele zależy, co kto lubi, ale sądzę, że nie ma co fundować drogich, wymyślnych giftów
|
|
|
|
|
#8 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
talon moim zdaniem pomysł nieciekawy. Pisałam już kilkakrotnie o tym (z resztą nie tylko ja), że to słabe dawać talony na określone zachowania. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Talon na seks może byłby spoko, gdyby nie to, że uprawiamy seks bardzo często (i zawsze jest odlotowo
Słodycze - mój chłopak jakoś niewiele ich je, więc pewnie koniec końców sama bym je pożarła. Zdecydowałam się w końcu i kupiłam mu zegarek - co prawda trochę mnie to kosztowało, ale z drugiej strony - przyda mu się zegarek w eleganckiej wersji (bo w tej chwili ma jeden, który nosi codziennie). Właściwie to rzadko dostaje ode mnie prezenty, więc myślę, że mu się należy i że się ucieszy ![]() Ale dziękuję za podpowiedzi.
|
|
#10 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
Bardzo dobry prezent ![]() Jeśli możesz to wrzuć proszę zdjęcie, będzie pomocą dla kolejnych szukających
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Koszt zegarka - 180 zł
Dla jednych dużo, dla innych nie - myślę jednak, że będzie miał go na wiele, wiele lat Zastanawiam się jeszcze nad jakimś grawerem, ale nie wiem, czy zdążę do poniedziałku.Poniżej zdjęcia - jedno z Internetu, a drugie - moje własne (przed chwilą zrobione).
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Ja mojemy TŻtowi kupiłam koszulkę '' trust me i'm an engineer " po obronie inżyniera i bardzo mu się to spodobało i teraz w niej chodzi na seminaria z mgr
![]() No ale zależy jakie kto ma poczucie humoru, charakter.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Może wygraweruj na deklu jakiś pamiątkowy tekst?
Prezent super!!! |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że trzeba coś dać
by była pamiątka na lata
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Jak ma poczucie humoru to daj jej karykaturę, na której zaciekle broni pracy mgr.
Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2015-07-06 o 21:20 Powód: reklama |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.