|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Sex na pierwszej randce- a dlaczego nie?
Nie rozumiem oburzenia wielu ludzi
Przejrzałam pare watków i prawie każdy odradza seksu na pierwszej randce, przygód w klubach itp. Dlaczego? Do klubów idzie się często po to, żeby poznać przecież jakieś nowe osoby i zazwyczaj każdy stara się atrakcyjnie wyglądać. To jedno z lepszych miejsc dla singli. Niektórzy po prostu lubią sex i chcą próbować różnych możliwości. Jeśli spotkałybyście wymarzonego chłopaka, ale byłybyście świadome, że to może być na jedną noc, czy jednak nie zdecydowałybyście się na to? "Można się czymś zarazić"- owszem, ale jeśli jest się kompletnie nie przygotowanym. Jeśli ktoś bierze pigułki anty i używa dodatkowo prezerwatyw, to ryzyko przecież znacznie maleje. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sex na pierwszej randce- a dlaczego nie?
Zaraz pojawią się dwa obozy i będą próbowały przekonać do swojej racji. Ja tu zrobię podsumowanie tematu i problemu...
Niech każdy robi na co ma ochotę! |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja zdecydowałabym się na seks jedynie w stałej relacji-mówiąc w skrócie w związku i to też po około roku może pół. Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e Czas edycji: 2015-07-12 o 14:59 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Myślę, że to przez presję mediów troche...
I właśnie tym się troche różnimy Ja osobiście nie mogłabym tyle czekać, bo na odpowiedniego partnera można się nie doczekać Jestem w gorącej wodzie kąpana, lubię szaleć i robić wszystko szybko. Zastanawiam się czasami czy nie lepiej troche poczekać, ale nie żałuję tego co się wydarzyło do tej pory. Bo niektóre momenty już się mogą nie powtórzyć... |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;52057061]Nie ,nie zdecydowałabym się na coś takiego. Wiem że jest to bardzo powszechne zjawisko w dzisiejszych czasach i wielu ludzi praktykuje taki styl życia ,co prawda nie rozumiem tego ale nie wytykam palcami i nie potępiam za to nikogo -szacunek się każdemu należy.
Ja zdecydowałabym się na seks jedynie w stałej relacji-mówiąc w skrócie w związku i to też po około roku może pół.[/QUOTE] Nie chcę się kłócić ale mnie tak ciągnęło do obecnego partnera że miałam mokre spodnie kiedy się tylko całowaliśmy. Nie wyobrażam sobie trzymać go rok czy nawet pół roku z daleka. Po prostu nie rozumiem jak można tak dla zasady nie pozwalać na seks przez x czasu. Uprawialiśmy seks oralny na pierwszym spotkaniu, na trzecim poszliśmy na całość. Jesteśmy od tego czasu trzeci rok razem, nie sądzę że seks na pierwszej randce był złym pomysłem. |
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Też właśnie nie rozumiem tego "czekania dla zasady". Jak poczekamy pół roku będzie spoko, a jak nie to będzie klęska nieurodzaju
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym tak nie potrafila. Nie potrafie czerpac przyjemnosci z seksu nie bedac rozluzniona, a nie jestem w stanie sie wyluzowac idac do lozka z obcym facetem. Plus przeraza mnie wizja chorob. Kila, HIV, rzezaczka. Dla mnie te 10 minut przyjemnosci niesie o wiele za duze ryzyko, ze gumka peknie albo sie zsunie i nie da sie juz wtedy uratowac sytuacji. I nie ma racji ktos kto pisal tu, ze zarazi sie czlowiek tylko jak jest nie przygotowany. Malo to sytuacji gdy gumka zwyczajnie peka?
Ale to ja, a inni niech sobie prowadza zycie jakie chca. Ja bym sie z kims takim nie zwiazala, ale jesli takie zycie prowadzi sasiadka z naprzeciwka to mi to dynda i powiewa. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-07-12 o 15:41 |
|
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;52057307]No dobrze to twój punkt widzenia. Ja myślę że jednak przez dwa -trzy spotkania nie będę pewna czy kocham swojego partnera czy to ten jedyny mężczyzna,nie będę miała z nim żadnych planów na przyszłość ,nie poznam jego rodziny..bo to jest po prostu zbyt krótki czasu -to nie czekanie dla zasady ja zwyczajnie wole jak wszystko między ludźmi toczy się w odpowiedniej kolejność. Można iść z facetem do łóżka po godzinie ale to będzie seks dla samego seksu i nic więcej -a ja tak nie chce.
[/QUOTE]Zależy czego oczekujemy od mężczyzny. Tak, zgadzam się, że jak chcemy z kimś spędzić przyszłość, to lepiej poczekać. Bo wiadomo, że to, co nam przychodzi z większym trudem bardziej cenimy. Obecnie nie zależy mi bardzo na związku. Miałam takie sytuacje, że ostatnio własnie odmówiłam seksu, skończyło się na przytulankach itp. i ten chłopak już nie zadzwonił. A przyznam, że był jedną z ciekawszych osób jaką poznałam. Nie chciałam wtedy tego robić, dlatego nie zgodziłam się. A niestety często takie sytuacje zdarzają się "znienacka". Zastanawiam się dlatego czy warto czasami czekać. Wiadomo, że niektórzy oczekują tylko seksu i nic więcej, ale ja należę do takich osób, które też lubią korzystać z chwili. I przez to wychodzą niezręczne sytuacje... Mimo wszytsko też jestem zdania, że lepiej np. kogoś poznać, wymienić się numerami i poczekać tak do 2-3 spotkania Ale trudno powiedzieć, wszystko zależy od sytuacji i dopasowania osób![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
Nie da się chyba w pełni rozluźnić przy takim seksieZwlekanie skończyłoby się na masturbacji, to już chyba wolę ryzykowny seks. Napotkany chłopak nie musi być nosicielem HIV czy innej zakały, a może akurat (choć nie liczę na to) coś z tego wyjdzie. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Coz, kazdy ma swoje priorytety i wizja zycia z HIV jest dla mnie o wiele gorsza od wizji paru lat w celibacie. Nie mowi o czekaniu na jedyna/jedynego, ale ludzie zwykle buduja stale zwiazki w ktorych wiedza takie rzeczy o partnerze.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Ani razu mi nie pękła prezerwatywa. Paniczne obawy są moim zdaniem nieuzasadnione.
Tak, jeśli mam ochotę, korzystam. Najczęściej nie kończy się na jednym razie. |
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Z obcym facetem z klubu może nie.. ale z kolega ze studiów, pracy czy innym znajomym się zdarzało. Niczym się nie zarazilam, nigdy też nie żałowalam..
KWIECIEŃ 2016 610/1000 Grudzień 630/1000 Listopad 300/1000 Październik 300/1000 Wrzesień 402/1000 Sierpień 185/1000 Lipiec 700/1000 Czerwiec: 845/1000 Maj: 1006/1000 Kwiecień: 1273/1000 Marzec : 1090/1000 Luty: 1005/1000 |
|
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
a co do seksu na pierwszej randce - jakoś się nie zdarzyło, ale to bardziej przez przypadek niż celowo.
22.05.2017 02.12.2017 Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2015-07-12 o 19:48 |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I aktualnie też jestem sama i żyje w celibacie ,często sama się zadowalam więc masturbacja również jest u mnie powszechna wiem że można byłoby inaczej to rozwiązać i poznać mężczyznę który z chęcią by wdał się ze mną w jakiś niezobowiązujący układ -jednak i tak po dłuższych przemyśleniach dochodzę do wniosku że nie warto ,seks seksem -ale co to jest w porównaniu z prawdziwym zbliżeniem dwojga kochających się ludzi? No gów*no ,jakieś ochłapy mówiąc wprost. Co ja z tego będę miała? pół godziny godzinę przyjemność a potem i tak mnie facet nie przytuli ani nie powie że kocha ,ewentualnie machnie że się zdzwonimy na następny raz (może ) Nie tego szukam w życiu. I też bym się nie nastawiała tak że (nigdy nie spotkam tej odpowiedniej osoby ) bo tą są naprawdę skrajne przypadki gdzie człowiek całe życie spędza sam .Zwykle jest tak że w końcu kogoś poznajemy ,jedni szybciej inni później.. ale w końcu się tak dzieje
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Myślę, że temat ma złą nazwę...
![]() Na wstępie: ja jestem z tych "czekających", ale nie potępiam "korzystających" z okazji typu impreza i tak dalej - niech każdy robi, co lubi. Co do tej nazwy - zwykle mając na myśli pierwszą randkę oczekujemy, że jak wszystko będzie w porządku, to będzie druga, trzecia, czwarta... W męskim gronie dziewczyny, które idą na całość na 1 spotkaniu mają niefajną etykietkę. A to wiąże się z faktem, że niewielu facetów będzie szanować taką kobietę... Historie typu "przespałam się na 1 randce, jesteśmy kilka lat" to prawdopodobnie niecały 1%. Prawdopodobnie, 60% podobnych przypadków skończyło się na 1 razie, a 39% na kilku... Tu nie ma skomplikowanej filozofii - jeśli kobieta idzie na całość z obcym facetem, to nawet jeśli potem będą razem, dlaczego miałaby nie pójść na całość z innym? Statystycznie faceci są zawsze chętni, a w chwilach słabości i gorszych dni chronią tylko zasady... Niech kobieta złoży propozycję seksu, to może odmówi jej 1/10 Niech facet złoży propozycję seksu przypadkowym kobietom, to może pójdzie do łóżka z 1... |
|
|
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
Jasne. Jak facet uprawia seks na pierwszym spotkaniu to jest normalne bo jest facetem a jak kobieta to jest łatwa i nikt jej nie będzie szanował :-/ wróć do średniowiecza. ..
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Podobna zbieżność, tylko w drugą stronę. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
multitasking ninja
|
Dla mnie jednorazowe uprawianie seksu z nowopoznaną w klubie osobą to żaden "seks na pierwszej randce". Seks na pierwszej randce jest wtedy, jak tych randek jest więcej niż jedna (albo przynajmniej takie jest założenie).
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Różne są sytuacje w życiu.
Na co dzień nie jestem osobą, która łatwo ulega, a zdarzyło się raz, że uległam. Tej decyzji nie żałuję, jesteśmy ze sobą już trochę i jesteśmy szczęśliwi ![]() Właściwie to nie wiem kto kogo uwiódł na tej pierwszej randce, on mnie czy ja jego ![]() Z tym, że znaliśmy się już dużo wcześniej, więc może to trochę inna historia. Aczkolwiek poszliśmy na całość na pierwszym spotkaniu... Ale tak jak ktoś już wcześniej napisał, każdy robi to co chce
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie jestem na tak. uważam, że seks jest super zabawą, nie przeszkadza mi to, że znam kogoś krótko, lub, jak powiedziałby ktoś inny - wcale. pewnie dlatego nie mam z tym problemu, bo całkowicie oddzielam seks od emocji i zaangażowania. ja w ogóle jestem taką osobą, że nie lubię randek, bo dla mnie to są gierki i udawania, wolę od razu wiedzieć, na czym stoję
|
|
|
|
|
#26 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dla mnie niech każdy robi co chce ale obleśnym jest pchanie się do łózka z kimś obcym i nie wiedząc o nim nic a nie wie się nic na 1 randce czy w klubie. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
|
|
|
|
#28 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Serio? ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Tak mi się wydaje. Wśród znajomych jestem w stanie wyróżnić osoby, które by się przespały byle jak i byle gdzie, nieważne z kim a takie, które są porządne. Ty nie? |
||
|
|
|
|
#29 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
poza tym i tak nie masz pewności, czy dana osoba nie ma HIV czy żółtaczki. nawet jeśli uprawiała seks tylko w związkach. I warto o tym pamiętać.
|
|
|
|
#30 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

Przejrzałam pare watków i prawie każdy odradza seksu na pierwszej randce, przygód w klubach itp. Dlaczego? Do klubów idzie się często po to, żeby poznać przecież jakieś nowe osoby i zazwyczaj każdy stara się atrakcyjnie wyglądać. To jedno z lepszych miejsc dla singli. Niektórzy po prostu lubią sex i chcą próbować różnych możliwości. Jeśli spotkałybyście wymarzonego chłopaka, ale byłybyście świadome, że to może być na jedną noc, czy jednak nie zdecydowałybyście się na to? 

Jestem w gorącej wodzie kąpana, lubię szaleć i robić wszystko szybko. Zastanawiam się czasami czy nie lepiej troche poczekać, ale nie żałuję tego co się wydarzyło do tej pory.