Sex na pierwszej randce- a dlaczego nie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-12, 14:32   #1
sexyandiknowit
Przyczajenie

Sex na pierwszej randce- a dlaczego nie?

Nie rozumiem oburzenia wielu ludzi Przejrzałam pare watków i prawie każdy odradza seksu na pierwszej randce, przygód w klubach itp. Dlaczego? Do klubów idzie się często po to, żeby poznać przecież jakieś nowe osoby i zazwyczaj każdy stara się atrakcyjnie wyglądać. To jedno z lepszych miejsc dla singli. Niektórzy po prostu lubią sex i chcą próbować różnych możliwości. Jeśli spotkałybyście wymarzonego chłopaka, ale byłybyście świadome, że to może być na jedną noc, czy jednak nie zdecydowałybyście się na to?
"Można się czymś zarazić"- owszem, ale jeśli jest się kompletnie nie przygotowanym. Jeśli ktoś bierze pigułki anty i używa dodatkowo prezerwatyw, to ryzyko przecież znacznie maleje.
sexyandiknowit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 14:39   #2
whiskey z lodem
Raczkowanie

Dot.: Sex na pierwszej randce- a dlaczego nie?

Zaraz pojawią się dwa obozy i będą próbowały przekonać do swojej racji. Ja tu zrobię podsumowanie tematu i problemu...

Niech każdy robi na co ma ochotę!
whiskey z lodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 14:43   #3
sexyandiknowit
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez whiskey z lodem Pokaż wiadomość
Zaraz pojawią się dwa obozy i będą próbowały przekonać do swojej racji. Ja tu zrobię podsumowanie tematu i problemu...

Niech każdy robi na co ma ochotę!
Dokładnie! Masz rację! Też jestem tego zdania
Chciałam przedstawić tylko troche inny punkt widzenia...
Stary 2015-07-12, 14:51   #4
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sexyandiknowit Pokaż wiadomość
Nie rozumiem oburzenia wielu ludzi Przejrzałam pare watków i prawie każdy odradza seksu na pierwszej randce, przygód w klubach itp. Dlaczego? Do klubów idzie się często po to, żeby poznać przecież jakieś nowe osoby i zazwyczaj każdy stara się atrakcyjnie wyglądać. To jedno z lepszych miejsc dla singli. Niektórzy po prostu lubią sex i chcą próbować różnych możliwości. Jeśli spotkałybyście wymarzonego chłopaka, ale byłybyście świadome, że to może być na jedną noc, czy jednak nie zdecydowałybyście się na to?
"Można się czymś zarazić"- owszem, ale jeśli jest się kompletnie nie przygotowanym. Jeśli ktoś bierze pigułki anty i używa dodatkowo prezerwatyw, to ryzyko przecież znacznie maleje.
Nie ,nie zdecydowałabym się na coś takiego. Wiem że jest to bardzo powszechne zjawisko w dzisiejszych czasach i wielu ludzi praktykuje taki styl życia ,co prawda nie rozumiem tego ale nie wytykam palcami i nie potępiam za to nikogo -szacunek się każdemu należy.

Ja zdecydowałabym się na seks jedynie w stałej relacji-mówiąc w skrócie w związku i to też po około roku może pół.

Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Czas edycji: 2015-07-12 o 14:59
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 15:06   #5
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7
Konto usunięte

Cytat:
Tu nie ma co odradzać. Każdy ma inny kodeks osobisty. Mi to się to nie podoba, Zosi się to nie podoba a Ani i Tomkowi bardzo. Git.
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 15:06   #6
sexyandiknowit
Przyczajenie

Myślę, że to przez presję mediów troche...
I właśnie tym się troche różnimy Ja osobiście nie mogłabym tyle czekać, bo na odpowiedniego partnera można się nie doczekać Jestem w gorącej wodzie kąpana, lubię szaleć i robić wszystko szybko. Zastanawiam się czasami czy nie lepiej troche poczekać, ale nie żałuję tego co się wydarzyło do tej pory.
Bo niektóre momenty już się mogą nie powtórzyć...
Stary 2015-07-12, 15:07   #7
aKatia
Zadomowienie

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;52057061]Nie ,nie zdecydowałabym się na coś takiego. Wiem że jest to bardzo powszechne zjawisko w dzisiejszych czasach i wielu ludzi praktykuje taki styl życia ,co prawda nie rozumiem tego ale nie wytykam palcami i nie potępiam za to nikogo -szacunek się każdemu należy.

Ja zdecydowałabym się na seks jedynie w stałej relacji-mówiąc w skrócie w związku i to też po około roku może pół.[/QUOTE]

Nie chcę się kłócić ale mnie tak ciągnęło do obecnego partnera że miałam mokre spodnie kiedy się tylko całowaliśmy. Nie wyobrażam sobie trzymać go rok czy nawet pół roku z daleka. Po prostu nie rozumiem jak można tak dla zasady nie pozwalać na seks przez x czasu. Uprawialiśmy seks oralny na pierwszym spotkaniu, na trzecim poszliśmy na całość. Jesteśmy od tego czasu trzeci rok razem, nie sądzę że seks na pierwszej randce był złym pomysłem.
aKatia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 15:11   #8
sexyandiknowit
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aKatia Pokaż wiadomość
Nie chcę się kłócić ale mnie tak ciągnęło do obecnego partnera że miałam mokre spodnie kiedy się tylko całowaliśmy. Nie wyobrażam sobie trzymać go rok czy nawet pół roku z daleka. Po prostu nie rozumiem jak można tak dla zasady nie pozwalać na seks przez x czasu. Uprawialiśmy seks oralny na pierwszym spotkaniu, na trzecim poszliśmy na całość. Jesteśmy od tego czasu trzeci rok razem, nie sądzę że seks na pierwszej randce był złym pomysłem.

Też właśnie nie rozumiem tego "czekania dla zasady". Jak poczekamy pół roku będzie spoko, a jak nie to będzie klęska nieurodzaju
Stary 2015-07-12, 15:23   #9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aKatia Pokaż wiadomość
No dobrze to twój punkt widzenia. Ja myślę że jednak przez dwa -trzy spotkania nie będę pewna czy kocham swojego partnera czy to ten jedyny mężczyzna,nie będę miała z nim żadnych planów na przyszłość ,nie poznam jego rodziny..bo to jest po prostu zbyt krótki czasu -to nie czekanie dla zasady ja zwyczajnie wole jak wszystko między ludźmi toczy się w odpowiedniej kolejność. Można iść z facetem do łóżka po godzinie ale to będzie seks dla samego seksu i nic więcej -a ja tak nie chce.
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 15:39   #10
201605161428
Konto usunięte

Ja bym tak nie potrafila. Nie potrafie czerpac przyjemnosci z seksu nie bedac rozluzniona, a nie jestem w stanie sie wyluzowac idac do lozka z obcym facetem. Plus przeraza mnie wizja chorob. Kila, HIV, rzezaczka. Dla mnie te 10 minut przyjemnosci niesie o wiele za duze ryzyko, ze gumka peknie albo sie zsunie i nie da sie juz wtedy uratowac sytuacji. I nie ma racji ktos kto pisal tu, ze zarazi sie czlowiek tylko jak jest nie przygotowany. Malo to sytuacji gdy gumka zwyczajnie peka?

Ale to ja, a inni niech sobie prowadza zycie jakie chca. Ja bym sie z kims takim nie zwiazala, ale jesli takie zycie prowadzi sasiadka z naprzeciwka to mi to dynda i powiewa.

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2015-07-12 o 15:41
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 16:23   #11
sexyandiknowit
Przyczajenie

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;52057307]No dobrze to twój punkt widzenia. Ja myślę że jednak przez dwa -trzy spotkania nie będę pewna czy kocham swojego partnera czy to ten jedyny mężczyzna,nie będę miała z nim żadnych planów na przyszłość ,nie poznam jego rodziny..bo to jest po prostu zbyt krótki czasu -to nie czekanie dla zasady ja zwyczajnie wole jak wszystko między ludźmi toczy się w odpowiedniej kolejność. Można iść z facetem do łóżka po godzinie ale to będzie seks dla samego seksu i nic więcej -a ja tak nie chce. [/QUOTE]

Zależy czego oczekujemy od mężczyzny. Tak, zgadzam się, że jak chcemy z kimś spędzić przyszłość, to lepiej poczekać. Bo wiadomo, że to, co nam przychodzi z większym trudem bardziej cenimy.
Obecnie nie zależy mi bardzo na związku. Miałam takie sytuacje, że ostatnio własnie odmówiłam seksu, skończyło się na przytulankach itp. i ten chłopak już nie zadzwonił. A przyznam, że był jedną z ciekawszych osób jaką poznałam. Nie chciałam wtedy tego robić, dlatego nie zgodziłam się. A niestety często takie sytuacje zdarzają się "znienacka". Zastanawiam się dlatego czy warto czasami czekać. Wiadomo, że niektórzy oczekują tylko seksu i nic więcej, ale ja należę do takich osób, które też lubią korzystać z chwili. I przez to wychodzą niezręczne sytuacje...
Mimo wszytsko też jestem zdania, że lepiej np. kogoś poznać, wymienić się numerami i poczekać tak do 2-3 spotkania Ale trudno powiedzieć, wszystko zależy od sytuacji i dopasowania osób

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Ja bym tak nie potrafila. Nie potrafie czerpac przyjemnosci z seksu nie bedac rozluzniona, a nie jestem w stanie sie wyluzowac idac do lozka z obcym facetem. Plus przeraza mnie wizja chorob. Kila, HIV, rzezaczka. Dla mnie te 10 minut przyjemnosci niesie o wiele za duze ryzyko, ze gumka peknie albo sie zsunie i nie da sie juz wtedy uratowac sytuacji. I nie ma racji ktos kto pisal tu, ze zarazi sie czlowiek tylko jak jest nie przygotowany. Malo to sytuacji gdy gumka zwyczajnie peka?

Ale to ja, a inni niech sobie prowadza zycie jakie chca. Ja bym sie z kims takim nie zwiazala, ale jesli takie zycie prowadzi sasiadka z naprzeciwka to mi to dynda i powiewa.
Trafne argumenty Nie da się chyba w pełni rozluźnić przy takim seksie Ale będąc singielką muszę sobie jakoś radzić. Nie przekonują mnie teksty w stylu "poczekaj na odpowiednią osobę". Równie dobrze ta osoba może nigdy nie nadejść. I co mam w ogóle nie uprawiać seksu? W moim przypadku to jedyne wyjście...
Zwlekanie skończyłoby się na masturbacji, to już chyba wolę ryzykowny seks. Napotkany chłopak nie musi być nosicielem HIV czy innej zakały, a może akurat (choć nie liczę na to) coś z tego wyjdzie.
Stary 2015-07-12, 17:03   #12
201605161428
Konto usunięte

Coz, kazdy ma swoje priorytety i wizja zycia z HIV jest dla mnie o wiele gorsza od wizji paru lat w celibacie. Nie mowi o czekaniu na jedyna/jedynego, ale ludzie zwykle buduja stale zwiazki w ktorych wiedza takie rzeczy o partnerze.
Stary 2015-07-12, 18:31   #13
201607040946
Konto usunięte

Ani razu mi nie pękła prezerwatywa. Paniczne obawy są moim zdaniem nieuzasadnione.
Tak, jeśli mam ochotę, korzystam. Najczęściej nie kończy się na jednym razie.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 18:52   #14
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Ani razu mi nie pękła prezerwatywa. Paniczne obawy są moim zdaniem nieuzasadnione.
A mi sie zdarzylo, wiec to nie tyle "paniczna obawa" co "przezylam, wiec wiem, ze moze sie zdarzyc".
Stary 2015-07-12, 19:20   #15
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
A mi sie zdarzylo, wiec to nie tyle "paniczna obawa" co "przezylam, wiec wiem, ze moze sie zdarzyc".
W trakcie takiego seksu na jedną noc?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 19:26   #16
ruciaaa
Zakorzenienie

Z obcym facetem z klubu może nie.. ale z kolega ze studiów, pracy czy innym znajomym się zdarzało. Niczym się nie zarazilam, nigdy też nie żałowalam..

Grudzień 630/1000
Listopad 300/1000
Październik 300/1000
Wrzesień 402/1000
Sierpień 185/1000
Lipiec 700/1000

Czerwiec: 845/1000

Maj: 1006/1000
Kwiecień: 1273/1000
Marzec : 1090/1000
Luty: 1005/1000
ruciaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 19:37   #17
sexyandiknowit
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Mi też nie pękła nigdy... Nie zdecydowałabym się na seks z samą prezerwatywą, bo jednak mam pewne obawy. Są jednak różne rodzaje prezerwatyw, nie próbowałam tych mega grubych, ale chyba mogą być skuteczne
Stary 2015-07-12, 19:47   #18
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Mi też nie pękła nigdy... Nie zdecydowałabym się na seks z samą prezerwatywą, bo jednak mam pewne obawy. Są jednak różne rodzaje prezerwatyw, nie próbowałam tych mega grubych, ale chyba mogą być skuteczne
z tego co mi wiadomo to te grube częściej pękają.

a co do seksu na pierwszej randce - jakoś się nie zdarzyło, ale to bardziej przez przypadek niż celowo.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017

Edytowane przez Mojwa
Czas edycji: 2015-07-12 o 19:48
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 19:48   #19
Konto usunięte

Cytat:
Zależy czego oczekujemy od mężczyzny. Tak, zgadzam się, że jak chcemy z kimś spędzić przyszłość, to lepiej poczekać. Bo wiadomo, że to, co nam przychodzi z większym trudem bardziej cenimy.
Obecnie nie zależy mi bardzo na związku. Miałam takie sytuacje, że ostatnio własnie odmówiłam seksu, skończyło się na przytulankach itp. i ten chłopak już nie zadzwonił. A przyznam, że był jedną z ciekawszych osób jaką poznałam. Nie chciałam wtedy tego robić, dlatego nie zgodziłam się. A niestety często takie sytuacje zdarzają się "znienacka". Zastanawiam się dlatego czy warto czasami czekać. Wiadomo, że niektórzy oczekują tylko seksu i nic więcej, ale ja należę do takich osób, które też lubią korzystać z chwili. I przez to wychodzą niezręczne sytuacje...
Mimo wszytsko też jestem zdania, że lepiej np. kogoś poznać, wymienić się numerami i poczekać tak do 2-3 spotkania Ale trudno powiedzieć, wszystko zależy od sytuacji i dopasowania osób

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Trafne argumenty Nie da się chyba w pełni rozluźnić przy takim seksie Ale będąc singielką muszę sobie jakoś radzić. Nie przekonują mnie teksty w stylu "poczekaj na odpowiednią osobę". Równie dobrze ta osoba może nigdy nie nadejść. I co mam w ogóle nie uprawiać seksu? W moim przypadku to jedyne wyjście...
Zwlekanie skończyłoby się na masturbacji, to już chyba wolę ryzykowny seks. Napotkany chłopak nie musi być nosicielem HIV czy innej zakały, a może akurat (choć nie liczę na to) coś z tego wyjdzie.
Ja Ci powiem że również nie jednokrotnie spotkały mnie takie sytuacje o których piszesz-ale jakoś specjalnie się tym nigdy nie przejmowałam ,ponieważ jak już mówiłam szukam stałej relacji i normalnego związku -a nie przygodnego seksu. Więc Ci którzy nie traktowali poważnie mojej osoby -odpadali w przebiegach .A o jakich niezręcznych akcje Ci chodzi?

I aktualnie też jestem sama i żyje w celibacie ,często sama się zadowalam więc masturbacja również jest u mnie powszechna wiem że można byłoby inaczej to rozwiązać i poznać mężczyznę który z chęcią by wdał się ze mną w jakiś niezobowiązujący układ -jednak i tak po dłuższych przemyśleniach dochodzę do wniosku że nie warto ,seks seksem -ale co to jest w porównaniu z prawdziwym zbliżeniem dwojga kochających się ludzi? No gów*no ,jakieś ochłapy mówiąc wprost. Co ja z tego będę miała? pół godziny godzinę przyjemność a potem i tak mnie facet nie przytuli ani nie powie że kocha ,ewentualnie machnie że się zdzwonimy na następny raz (może ) Nie tego szukam w życiu.

I też bym się nie nastawiała tak że (nigdy nie spotkam tej odpowiedniej osoby ) bo tą są naprawdę skrajne przypadki gdzie człowiek całe życie spędza sam .Zwykle jest tak że w końcu kogoś poznajemy ,jedni szybciej inni później.. ale w końcu się tak dzieje
Stary 2015-07-12, 23:07   #20
Some1
Przyczajenie

Myślę, że temat ma złą nazwę...

Na wstępie: ja jestem z tych "czekających", ale nie potępiam "korzystających" z okazji typu impreza i tak dalej - niech każdy robi, co lubi.

Co do tej nazwy - zwykle mając na myśli pierwszą randkę oczekujemy, że jak wszystko będzie w porządku, to będzie druga, trzecia, czwarta...

W męskim gronie dziewczyny, które idą na całość na 1 spotkaniu mają niefajną etykietkę. A to wiąże się z faktem, że niewielu facetów będzie szanować taką kobietę...
Historie typu "przespałam się na 1 randce, jesteśmy kilka lat" to prawdopodobnie niecały 1%. Prawdopodobnie, 60% podobnych przypadków skończyło się na 1 razie, a 39% na kilku...

Tu nie ma skomplikowanej filozofii - jeśli kobieta idzie na całość z obcym facetem, to nawet jeśli potem będą razem, dlaczego miałaby nie pójść na całość z innym? Statystycznie faceci są zawsze chętni, a w chwilach słabości i gorszych dni chronią tylko zasady...

Niech kobieta złoży propozycję seksu, to może odmówi jej 1/10
Niech facet złoży propozycję seksu przypadkowym kobietom, to może pójdzie do łóżka z 1...
Some1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 23:18   #21
Ingrid80
BAN stały

Jasne. Jak facet uprawia seks na pierwszym spotkaniu to jest normalne bo jest facetem a jak kobieta to jest łatwa i nikt jej nie będzie szanował :-/ wróć do średniowiecza. ..
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-12, 23:32   #22
Some1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Jasne. Jak facet uprawia seks na pierwszym spotkaniu to jest normalne bo jest facetem a jak kobieta to jest łatwa i nikt jej nie będzie szanował :-/ wróć do średniowiecza. ..
Jak kobieta odmówi seksu na 1 randce to jest normalne, jak facet odmówi seksu na 1 randce to jest nienormalne

Podobna zbieżność, tylko w drugą stronę.
Some1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-13, 08:08   #23
WhySoSerious
multitasking ninja

Dla mnie jednorazowe uprawianie seksu z nowopoznaną w klubie osobą to żaden "seks na pierwszej randce". Seks na pierwszej randce jest wtedy, jak tych randek jest więcej niż jedna (albo przynajmniej takie jest założenie).
Stary 2015-07-13, 17:16   #24
Lady_Galadriel
Raczkowanie

Różne są sytuacje w życiu.
Na co dzień nie jestem osobą, która łatwo ulega, a zdarzyło się raz, że uległam. Tej decyzji nie żałuję, jesteśmy ze sobą już trochę i jesteśmy szczęśliwi
Właściwie to nie wiem kto kogo uwiódł na tej pierwszej randce, on mnie czy ja jego
Z tym, że znaliśmy się już dużo wcześniej, więc może to trochę inna historia. Aczkolwiek poszliśmy na całość na pierwszym spotkaniu...
Ale tak jak ktoś już wcześniej napisał, każdy robi to co chce

Mój P.

Próbujemy 14/12/2013
Staramy się o małego człowieka 14/02/2016
Lady_Galadriel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-13, 20:02   #25
kahoko hino
Zakorzenienie

zdecydowanie jestem na tak. uważam, że seks jest super zabawą, nie przeszkadza mi to, że znam kogoś krótko, lub, jak powiedziałby ktoś inny - wcale. pewnie dlatego nie mam z tym problemu, bo całkowicie oddzielam seks od emocji i zaangażowania. ja w ogóle jestem taką osobą, że nie lubię randek, bo dla mnie to są gierki i udawania, wolę od razu wiedzieć, na czym stoję
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 22:09   #26
pffe
BAN stały

Cytat:
Co mają tabletki anty do zabezpieczenia przed chorobami? a jak prezerwatywa pęknie i się czymś zarazisz to powiesz "trudno"?
Dla mnie niech każdy robi co chce ale obleśnym jest pchanie się do łózka z kimś obcym i nie wiedząc o nim nic a nie wie się nic na 1 randce czy w klubie.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 22:11   #27
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Co mają tabletki anty do zabezpieczenia przed chorobami? a jak prezerwatywa pęknie i się czymś zarazisz to powiesz "trudno"?
Dla mnie niech każdy robi co chce ale obleśnym jest pchanie się do łózka z kimś obcym i nie wiedząc o nim nic a nie wie się nic na 1 randce czy w klubie.
prawda jest taka, że jeśli nie prosisz o badania (a nie łudźmy się - mało osób prosi) to niezaleznie czy znasz kogoś godzinę czy 2 lata - nie wiesz o jego chorobach.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2015-07-14, 22:13   #28
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Some1 Pokaż wiadomość
Myślę, że temat ma złą nazwę...

Na wstępie: ja jestem z tych "czekających", ale nie potępiam "korzystających" z okazji typu impreza i tak dalej - niech każdy robi, co lubi.

Co do tej nazwy - zwykle mając na myśli pierwszą randkę oczekujemy, że jak wszystko będzie w porządku, to będzie druga, trzecia, czwarta...

W męskim gronie dziewczyny, które idą na całość na 1 spotkaniu mają niefajną etykietkę. A to wiąże się z faktem, że niewielu facetów będzie szanować taką kobietę...
Historie typu "przespałam się na 1 randce, jesteśmy kilka lat" to prawdopodobnie niecały 1%. Prawdopodobnie, 60% podobnych przypadków skończyło się na 1 razie, a 39% na kilku...

Tu nie ma skomplikowanej filozofii - jeśli kobieta idzie na całość z obcym facetem, to nawet jeśli potem będą razem, dlaczego miałaby nie pójść na całość z innym? Statystycznie faceci są zawsze chętni, a w chwilach słabości i gorszych dni chronią tylko zasady...

Niech kobieta złoży propozycję seksu, to może odmówi jej 1/10
Niech facet złoży propozycję seksu przypadkowym kobietom, to może pójdzie do łóżka z 1...
A, czyli jak kobieta pójdzie do łózka na drugiej randce to już jest porządna, będzie o niej lepsze zdanie i nie pójdzie z innym do łóżka?
Serio?

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
prawda jest taka, że jeśli nie prosisz o badania (a nie łudźmy się - mało osób prosi) to niezaleznie czy znasz kogoś godzinę czy 2 lata - nie wiesz o jego chorobach.
no ale jednak jeśli ktoś w klubie pozwala sobie na seks jednorazowo to jest większe prawdopodobieństwo, że coś tam złapał podczas takich jednorazowych zabaw niż osoba, która znasz dłużej, widzisz jak się zachowuje na co dzień itp.
Tak mi się wydaje.
Wśród znajomych jestem w stanie wyróżnić osoby, które by się przespały byle jak i byle gdzie, nieważne z kim a takie, które są porządne. Ty nie?
Stary 2015-07-14, 22:15   #29
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Wśród znajomych jestem w stanie wyróżnić osoby, które by się przespały byle jak i byle gdzie, nieważne z kim a takie, które są porządne. Ty nie?
ja niekoniecznie. znam takich co kreują się na nie wiadomo jak porządnych, a jak dowiesz się potem z jakiegoś sensownego źródła to kopara Ci opada.
poza tym i tak nie masz pewności, czy dana osoba nie ma HIV czy żółtaczki. nawet jeśli uprawiała seks tylko w związkach. I warto o tym pamiętać.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2015-07-14, 22:23   #30
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
ja niekoniecznie. znam takich co kreują się na nie wiadomo jak porządnych, a jak dowiesz się potem z jakiegoś sensownego źródła to kopara Ci opada.
poza tym i tak nie masz pewności, czy dana osoba nie ma HIV czy żółtaczki. nawet jeśli uprawiała seks tylko w związkach. I warto o tym pamiętać.
Nie no jasne, zgadzam się z Tobą w 100%. Ja tylko uważam, że takie osoby, które łatwo wskakują byle komu do łóżka prędzej mogą być czymś zarażone.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości