![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
tekst na zaproszenia
Czy macie jakies specjalnie teksty na zaproszenie dla swiadkow?
ze zapraszamy kochana swiadkowa... cos w tym stylu? czy normalnie imie i nazwisko? a moze samo imie? I jeszcze pytanie odnosnie zaproszen dla znajomych - nadmieniam, ze wszystkich zapraszamy osobiscie. Czy pisac: Sz.P. Tomasza Kowalskiego z osobą towarzyszącą czy Tomasza z osoba towarzyszaca a moze Tomka z osoba towarzyszaca a jezeli mamy pary - osoby, ktore wiemy, ze sa razem od dawna: Tomasza Kowalskiego z Anna Nowak Tomasza Kowalskiego z Anna Tomasza z Anna Tomka z Ania
There is risk, there is pleasure... ![]() Edytowane przez cacharel^ Czas edycji: 2009-02-02 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: tekst na zaproszenia dla swiadkow
Ja uważam, że elegancko będzie wypisać imię razem z nazwiskiem -np. Tomasza Nowaka z osobą towarzyszącą, a jeśli zapraszacie parę to również z pełnymi imionami i nazwiskami obojga. Ja tak wypisywałam zaproszenia dla siostry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Elegancko jest wypisać zaproszenia z imionomai i nazwiskami.
Dla świadków mamy normalne zaproszenia, jak dla pozostałych gości.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A jak zwrocic sie do ksiedza? Ksiadz, ktory bedzie udzielal nam slubu i bedzie na naszym weselu, otrzyma od nas zaproszenie.
Ale ze jak: Sz.P. księdza takiego a takiego?
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
No ja też mam ten sam problem, ale chyba po prostu napiszemy, księdza proboszcza......, księdza kanonika......, księdza wikarego........ itp., bez Śz.P.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
My mamy poporostu Księdza Ixa Ygrega, bez żadnych szanownych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Aaaa co z rodzenstwem?
![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja nie mam więc nie zapraszam, ale mój TŻ swojego brata i owszem z zoną i synem. A jak nie są jeszcze zamężni to też bym zaprosiła, szczególnie jak mają swoją drugą połówkę już upatrzoną
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Siostra ma 16 lat...
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
I co z rodzicami?
Fakt, finansuja cale wesele i slub.... ale.... pewnie milo by sie im zrobilo, gdyby otrzymali zaproszenie ze szczegolnym tekstem specjalnie dla nich? Co myslicie?
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
witam
![]() 1. Sz.P Marek Marecki z osobą towarzyszącą 2. Sz.P Marek Marecki z Anną Nowak (w przypadku, kiedy para jest oficjalnie od dawna razem, ale najlepiej jest potwierdzić tą informację) Dla rodziców czy rodzeństwa czyli naszych najbliższych można z powodzeniem przygotować bardziej 'pieszczotliwą' formę czy tekst zaproszenia, na pewno docenią Twój gest i więcej niż prawdopodobne zachowają na pamiątkę.
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tekst na zaproszenia
my pisaliśmy m.in:. Grzegorza Kowalskiego z narzeczoną
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A my będziemy właśnie zapraszać naszych przyjaciół po imieniu tylko- tak jak codziennie do nich mówimy. Nie widzę powodu żeby zwracać się do nich aż tak oficjalnie - w końcu zaproszenie to nie list z urzędu jakiegoś a tylko potwierdzenie tego o czym wiedza od dawna- ze chcemy mieć ich z nami gdy będziemy ślubować sobie i bawić się cala noc. Wypisywanie takim osobom nazwisk i jakiś "szanownych" wydaje mi się sztuczne i niepotrzebne. Ale to będzie tylko rodzeństwo i nasi przyjaciele- oczywiście "szanowne ciotki"
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
SZ.P. Anne Nowak z osobą towarzyszącą niż Anię z bojem czy Żabulę z Kaszalotem ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja gości zapraszam tak bardziej 'formalnie', z imienia i nazwiska, bez zdrobnień. I nie dlatego, że wesele ma być super-eleganckie, ale dlatego, że wg mnie pisanie Kasia i Piotrek Kowalscy jest nieodpowiednie na zaproszenie ślubne... Ale to tylko moje zdanie.
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszam dorosłych ludzi, dziecku mogę napisać Gosiunia, ale przyjaciółce - Małgorzata. Wypisujecie ręcznie, czy macie już wydrukowaną całość?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-03-05 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
W zeszłym roku byłam na weselu na które zapraszano nas właśnie w taki sposób. Ksywkami i zdrobnieniami. Nie była osoby, której by się to podobało. Mimo, ze towarzystwo wyluzowane.
Istnieją pewne formy, których moim zdaniem należy się trzymać. A skoro towarzystwo ma się bawić i tańczyć to po ślubie równie dobrze można iść do klubu potańczyć zamiast wesele urządzać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Witam...
![]() Co by nie powiedzieć na temat samych zaproszeń... to obojętnie czy towarzystwo na weselu jest wiekowe, czy tez nastolatki.. nie tylko elegencko jest wypisać pełne imię i nazwisko na zaproszeniu, jak tu już niektóre osoby nadmieniły, ale również miło. Starszym osobom to się z pewnością spodoba, a młodsi będą się czuli wyróżnieni. Sama miałam z zeszłym roku ślub i sama robiłam zaproszenia. Teraz też robię dla innych. Wszystkich gości wypisywałam z imienia i nazwiska. Jeżeli była jakaś osoba-singiel to i tak wypisywałam ją z osobą towarzysząca. Później dopytywałam się czy przyjdzie sama czy z kimś i wtedy już imię i nazwisko tej osoby było na wizytówce przy krześle. Oczywiście nie ma problemu z parami, gdzie znamy obie strony ![]() Pozdrawiam.. Edytowane przez Modliszka1001 Czas edycji: 2010-03-19 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Przepraszam, że się wtrącę tutaj...ale szkoda mi nowego wątku zakładać...mam narzeczonego od sierpnia 2008 i Tż-ta siostra o tym wiedziala bardzo dobrze i zna mnie bardzo dobrze (mniemam że zna tez moje nazwisko, bo o imieniu nie wspomne
![]() ![]() ![]() ![]()
Hania ![]() Boy or Girl ??? http://www.suwaczki.com/tickers/hchyhgqsnt603ke0.png Edytowane przez agulkaa Czas edycji: 2009-05-28 o 13:00 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie dziwię Ci się, że głupio Ci się robiło. Tym bardziej, że doskonale wiedziała, że jesteście razem od dawna, planujecie ślub (tak mi się wydaje
![]() Ale z drugiej strony, może pisała szybko i zwyczajnie nie pomyślała o tym ![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja miałam podobną sytuację z kuzynem mojego Narzeczonego, jestesmy już 4,5 roku razem,za dwa miesiące nasz slub, a pare miesięcy wczesniej dostalismy zaproszenie od Tego Kuzyna zaadresowane do mojego Narzeczonego z osobą towarzyszącą. Niby nic wielkiego, ale bardzo nie fajne uczucie, sama teraz wypisując zaproszenia, piszę wszyskie imiona i nazwiska, jeżeli ktos ma dziewczynę/chłopaka od paru dni i nie jestem nawet pewny czy to z nią/nim się pojawi to tylko wtedy pisze jako osoba towarzysząca, Mysle że nawet jak się nie zna dokładnie nazwiska, to nie jest ciężkie postarac się aby je poznac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Na zaproszeniu dla swiadkowej był taki tekst:
,,Świadkową nie moze być każda... ...To przyjaciółka, którą chce się mieć najbliżej siebie w Tym Dniu" chyba tak to dokładnie to brzmiało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Szkoda że wczesniej nie pomyslałam o zaproszeniu dla swiadków, bo już rozdałam takie same jak dla każdego innego ;( ale zrobię im cos specjalnego w ramach podziękowania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Co ja mam powiedzieć jak od kuzynki mojego przyszłego męża dostaliśmy zaproszenie tzn on dostał i było tak... Mariusz M... z os. towarzyszącą, dodam że sami mielismy już zarezerwowany termin i cała rodzina dobrze o tym wiedziała a mało tego mamy dziecko razem... to dopiero nietakt moim zdaniem :/ ja bym tak nie zrobiła napewno!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() końcem zeszłego roku też TŻ dostał takie zaproszenie od kuzynki- z osoba towarzyszącą, mimo że jesteśmy razem już trochę czasu, w czerwcu się pobieramy (wiedzą już o tym od dwóch lat) a ponad to mieszkamy razem od niecałych trzech ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny żeby nie zakładać nowego wątku zapytam tutaj:
Ślub będzie cywilny bez wesela ( jedynie obiad dla rodziców świadków i chrzestnych) i teraz mam pytanie o znajomych czy na sam ślub pisać na zaproszeniu ( jeśli wiem że ktoś jest sam ) że z osobą towarzyszącą ? czy na sam ślub nie ma sensu ?bo przecież nie będzie wesela gdzie ta osoba czuła by się samotna.... nie chodzi o to że nie chcę wypisywać tych osób do zaproszeń bo to nie problem ale chodzi o to czy to ma sens ? czy nie wyjdzie głupio że niby ktoś ma sobie szukać kogoś do towarzystwa tylko po to żeby postać z nim w Urzędzie ? ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Angel_00 sama nie wiem.. ale wydaje mi się, że lepiej zaprosić konkretną osobę bez osoby towarzyszącej bo po co ma ciągnąć jakiegoś znajomego na tą uroczystość
![]() a tak co do zapraszania XY z osobą towarzyszącą czy z osobą AB to uważam, że jeśli ktoś jest ze swoim partnerem jakiś czas (nie miesiąc) to wypada wysilić się i wypisać imię i nazwisko tej osoby towarzyszącej to wcale nie zajmuje dużo więcej czasu.. a można tym sprawić zaproszonej parze przyjemność bo poczują się wyróżnieni ![]() a tak trochę z innej beczki... z moim TŻtem byliśmy parą ponad 2 lata kiedy "dalsza" rodzina wybrała go na chrzestnego swojego dziecka.. i dostał zaproszenie SAM, wogóle nie wzieli mnie pod uwagę (nie ważne czy wiedzieli o mnie czy nie ale bez przesady jeśli wyboiera się kogoś na ojca chrzestnego to wypada trochę pomyśleć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
A co napisac na zaproszeniach dla rodziców?? I czy w ogóle daje się zaproszenia rodzicom??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.