|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
hormony??
Mam 21 lat. Moim głownym problemem są nieregularne, bolesne miesiączki - czasem 2 misiące jej nie mam a czasem trwa 11-14 dni (Pierwsza miesiączka w 11 roku życia - więc chyba to już się powinno uregulować) Zauważyłam też, że stałam się bardzo nerwowa i płaczliwa (chociaż brak powodów) Mam bardzo wysoki poziom TSH i prolaktyny. Przy badaniu okazało się że mam endometrium hyperechogeniczne (co to wogóle jest?) i nadżerkę. Nigdy nie przyjmowałam tabletek antykoncepcyjnych, przez pewien czas brałam Bromergon. Włosy wypadają mi w zastraszającym tempie, nie toleruje wysokich temperatur. Co to może być? zaburzenia hormonalne?
Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: hormony??
To oczywiście mogą być zaburzenia hormonalne (które można i trzeba leczyć).
Bromergon bierze się niekiedy nawet 2 lata lub dłużej. Szczegółowe planowanie diagnostyki i leczenia należy oczywiście do lekarza prowadzącego. W. Kazimierak |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie!!!
Mam skromne pytanie. Ostatni okres miałam 24 czerwca, do dziś nie dostałam okresu. Gdy w lipcu nie dostałam okresu, to w sierpniu poszłam do lekarza. On zrobił mi USG, stwierdził, że mam zbadac wysokość prolaktyny i testosteronu. Okazało sie, ze prolaktyne mam w normie, a testosteron 80% za dużo. Dalej kazał mi badania robić, S-DHEA, FSH, LH, E2........... nie wiem nadal co mi dolega, nadal nie mam okresu i stem w wielkiej ......................... ..... |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Paula to mamy podobnie, ja ostatni okres mialam 29.czerwca ktory byl wywolany luteina, ja zrobilam badania i mam za malo progesteronu...narazie nie biore lekow bo za tydzien kolejna wizyta..
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem załamana tym wiecznym czekaniem, co to jest.wyczytałam, że może to być od jajników lub nadnerczy. Ale lekarzem nie jestem, więc nie wiem, a nieznam sie na tym , nigdy z tym nie miałam problemów.A teraz traka niepewność.............
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.