wieczorem jadę do wrózbity - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-04, 13:52   #1
ViViean
BAN stały

wieczorem jadę do wrózbity

Jak wyżej - wieczorem jedziemy z mężem do wróżbity. Rozmawialiśmy z kilkoma osobami, które u niego były. Min. z moją szwagierką, która była u niego jeszcze przed śmiercia swojego męża. powiedział jej, ze jej mąż odbierze soie życie, kilka lat późnij tak właśnie się stało. Kolega męża z pracy był w tym roku zaczął mu mówić, co go spotka w przyszłości. Ten znajomy spytał dlaczego ma mu wierzyc, przecież może pomyśleć, ze to jakiś oszust. Za to ten wrózbita zaczął mu opowiadać szczegóły z dzieciństwa.
Mój kuzyn ma też jednych znajomych, którzy w tym roku biorą ślub. Przyszły pan młody poszedł kiedyś z ciekawości dowiedzieć się, jak będzie wyglądała jego przyszła żona. Dowiedział się, że będzie blądynką i że ją zna, ale nic nie robi w tym kierunku. Ona też poszła po jakimś czasie, nie wiedząc, ze on również tam był. Dziś są już parą i w tym roku biorą ślub.

Z jednej strony jestem bardzo ciekawa tego, czego mogę się dowiedzieć, ale z drugiej wypełnia mnie jakiś strach przed tym, co usłyszę. podobno ten facet, kóry wróży mówi wszystko, nie patrzy czy to dobra czy zła wróżba.
Co o tym myslicie dziewczyny?
ViViean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 13:59   #2
kleo14
Zakorzenienie

Dot.: wieczorem jadę do wrózbity

nie wiem co myslec o wrozbitach.. niedawno moja kol. opowiadala mi, ze jej prababcia kiedys szła gdzies i spotkala jakas wrozke. troche sie bronila, nie chciala wrozby ale w koncu sie zgodzila. wrozbitka obejrzala reke i powiedziala "o Boże niech pani szybko wraca do domu". wrocila i okazalo sie ze w domu jest pozar.... wiec moze jednak cos w tym jest.. osobiscie nie chcialabym zeby ktos mi wrozyl.. wole poczekac na to co bedzie
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 14:00   #3
megi_z
Raczkowanie

jesteś pewna, że chcesz znać przyszłość?
zdaje mi się, że jak już usłyszymy co wróżka/wróżbita nam powie o przyszłości to podświadomie zmierzamy w tym kierunku ..
megi_z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 14:09   #4
ViViean
BAN stały

Cytat:
Napisane przez megi_z
zdaje mi się, że jak już usłyszymy co wróżka/wróżbita nam powie o przyszłości to podświadomie zmierzamy w tym kierunku ..
wiesz, jeśli usłyszę jakieś złe wróżby to będę się raczej starała żyć jakoś inaczej, żeby to co złe sie nie spełniło, choć wiemrzę, że każdy ma swoje przeznaczenie i niektórych rzeczy nie da się zmienić. Jeśli np. dowiem się, że rozwiodę sie z meżem to przecież nie powiem mu już dzisiaj do widzenia, bo i tak kiedyś się rozstaniemy Takie jest moje zdanie w tym temacie
ViViean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 14:10   #5
X-Pose passion Girl
Zadomowienie

A mogłabyś podać nazwisko tego wróżbity? Chętnie bym się dowiedziała co mnie czeka, a nie chcę trafić na oszusta...

Nasz synek Kacperek:
X-Pose passion Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 14:13   #6
lain
Zakorzenienie

ja bym nie poszla. chyba wole jednak nie znac swojej przyszlosci... w koncu co ma byc to bedzie, po co sie dodatkowo stresowac...
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 14:15   #7
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez lain
ja bym nie poszla. chyba wole jednak nie znac swojej przyszlosci... w koncu co ma byc to bedzie, po co sie dodatkowo stresowac...
ja też
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-04, 14:16   #8
paula007
Zakorzenienie

Ja bym się nie mogła zdecydować na taką wizytę. Po co zamartwiać się i żyć w strachu. Jestem zdania, że co ma być, to będzie i nie warto wcześniej się tym stresować.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 14:22   #9
Martiq:)
Zadomowienie

a ja bardzo chętnie wybrałabym sie do wróżki/wróżbity. może podac jakies szczegóły odnosnie tego pana?
Stary 2006-02-04, 14:29   #10
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi_z
Jestem tego samego zdania. Wiara we wróżki/wróżbitów to wiara w to, że całe nasze życie nie zależy od nas samych a jest już określone, że wszystko zostało już napisane. Moim zdaniem to bezsens. To nie tylko kłóci się z religią ale też z moim wewnętrznym przekonaniem, że sama decyduję o swojej przyszłości.
A historie "znajoma powiedziała", "znajomy powiedział" wkładam między bajki...
Stary 2006-02-04, 14:45   #11
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

Cytat:

zgadzam się w zupełności
i potem zwalamy winę na wróżbitę...
Ja bym nie poszła... po co się stresować? na własne życzenie?
Wróżka powie na przykład, że za 40 lat ktoś bliski umrze na raka i my przez całe życie bedziemy sie zastanawiać, kto to, dlaczego i jak możemy temu zapobiec. Nie lepiej po prostu cieszyć się życiem? Tak długim jakie los przewidział?

ciekawa_świata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 15:05   #12
Domina
Zakorzenienie

Wole nie znać przyszłości bo co to będzie za życie jeśli będziesz wiedzieć co Cię czeka?! Gdybym miała taką okazje to chyba zadałabym mu tylko jedno pytanie i o reszcie nie chciałabym nawet słyszeć.
Po za tym, chyba bałabym się że powie mi coś, czego nie chce a potem umartwiałabym się przez całe życie. Zastanów się albo nie bierz wróżby tak całkiem do siebie bo możesz sobie życie zepsuć...
Domina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 15:09   #13
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

ciekawa jestem co Ci wywróży ale ja bym nieposzła, bałabym sie że powie mi jakąś straszną rzecz o której lepiej nie wiedzieć, chociaż z drugiej strony kiedyś w Mieście Kobiet była babka której chyba Aida(taka znana wróżka) powiedziała że ma...tylko nie pamiętam guza czy nowotwór, lekarze tego nie wykrywali, aparatura też nie ale w końcu wykryła...dzięki temu że ona o tym wiedziła ta babka chodziła na te badania i wykryła to we wczesnym stadium i dzięki temu żyje
poza tym to zalęzy też od tego czy ten wróżbita rzeczywiście ma tą moc...
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 15:11   #14
yedanna
Zakorzenienie

Ach... dodam jeszcze że dla mnie to bzdura, bo przecież wszystko da się zmienić. Przykład: jesteś zaręczona - wróżbita mówi, że rozwiedziesz się ze swoim mężem za dwa lata. W takim razie Ty w ogóle nie wychodzisz za niego za mąż i sprawa załatwiona
Stary 2006-02-04, 15:14   #15
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Też jestem za tym, że słysząc od wróżbity np. "zakochasz się w brunecie i się pobierzecie w niedługim czasie" będziemy szukać mniej lub bardziej podświadomie bruneta i jak już znajdziemy- będziemy chcieli się szybko chajtnąć
Chociaż z drugiej strony- moja ciotka była kilka lat temu u słynnej Aidy która jej cośtam mówiła o jej obecnych sprawach i nagle wystrzeliła, że ona (ciotka) ma brata (mój padre ), który ma dwie córki.. ze starsza wszystko w porządku, ale z młodszą (= me ) szykują się problemy zdrowotne które trwają już od kilku lat (prawda- chorowałam od 4 lat ) i niedługo daleko wyjedzie na operację (za 2tyg od tego zdarzenia miałam mieć operację w Zakopanem ) a jeden z lekarzy prowadzących będzie mieć coś "dziwnego" z twarzą... pojechałam do Zakopanego, przyszedł lekarz anastezjolog.. z blizną przez całą twarz ... dziwnie się poczułam

Czasami może faktycznie coś w tym jest? Ale ja bym osobiście chyba nie poszła do wróżbity.. co mnie czeka, to mnie czeka, nie chce sobie psuć niespodzianki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-04, 15:16   #16
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Dziwne, że powiedzial szwagierce o tym, że mąż odbierze sobie życie, z reguły wrózki nie mowią takich rzeczy...W sensie, nie, że o tym nie wiedzą, ale nie przekazują wprost takich informacji...Fajnie musiało wyglądac życie szwagierki przez tych kilka lat...
Kiedyś w Rozmowach w toku chyba, była mowa o wrózkach. Gosciem byla kobieta, której wrózka przepowiedziala, że bedzie miala jedno dziecko...Wszystko bylo OK, puki kobieta nie zaszla w ciąże drugi raz...Ciągle w głowie miała "jedno dziecko", cała ciąze drżała o to jeszcze nienarodzone...Ehh...

cytrynowo_piaskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 15:22   #17
madana
Zakorzenienie

Cóż,moim zdaniem to dziecinna wiara.I pewnie jeszcze słono każe sobie za to płaćić, prawda? W życiu nie wybrałałabym się to takiego szarlatana, to zwykli naciągacze,żerują na innych,są nieźli w czytaniu "mowy ciała", stąd ich "wiedza.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 15:24   #18
natka_pietruszki
Zakorzenienie

Myślę, że nie dałabym się namówić na wróżbę... Z jednej strony dobrze byłoby usłyszeć "Twoje życie będzie usłane różami", ale co, jeśli przepowiedziałby/-aby mi coś strasznego? Życie byłoby wtedy czekaniem na to, co złe... Nie wyobrażam sobie tego. Wolę wierzyć, że mam wpływ na swój los, że mogę realizować plany i marzenia i dążyć do szczęścia...
Stary 2006-02-04, 15:25   #19
Resident
Raczkowanie

A co wróżbita portafi przewidzieć/wywróżyć? Można liczyć na jakieś konkrety, czy tylko same ogólniki? Może poda kurs dolara na dzień jutrzejszy? Albo cyferki do totka? Albo kto zostanie następnym prezydentem? No wiecie, jakiś taki konkret, który dałoby się sprawdzić. Numer rejestracyjny mojego przyszłego samochodu albo chociaż marka i model (może być jeszcze nieistniejący). Można by takich konkretnych pytań wiele wymyślić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-04, 15:50   #20
Dzika Wiśnia
Raczkowanie

Ja nie wierzę we wróżby, dlatego nigdy nie zdecyduję się na taką wizytę. Bo po co? Żeby się stresować po seansie, czy spełni się to, co usłyszałam? Jak wróżba będzie pomyślna to kamień spadnie mi z serca, bo będzie czekać świetlana przyszłość, a jak nasłucham się o czekających mnie tragediach to to co wtedy? Wolę nie ryzykować Moja przyszłość zależy wyłącznie ode mnie i nie potrzebuję prawdziwych, czy wymyślonych wizji mojego przyszłego życia

Dzika Wiśnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 16:09   #21
Trinity
Raczkowanie

GG do Trinity

Ja mysle, ze kazdy z nas chcialby po czesci wiedziec, co go czeka, ale kazdy chcialby, zeby to byly cudowne wiesci...
Osobiscie wierze w jasnowidzenie, ale, niestety, jest duzo zwyklych naciagaczy...

ViViean, opowiedz nam potem, jak bylo

Stary 2006-02-04, 16:13   #22
paula78
Zakorzenienie

Nie ma to jak uslyszec ,że mąz popelni samobójstwo :-/ chocuaz z drugiej strony mozna wykupic fajan polise i ubezpieczenie

podziwima ,że udało ci sie zaciągnąc męza do wróżbity ,moj na takie rzeczy reaguje mniej wiecej tak :buuuaaa hahahah

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 16:23   #23
Madia
Zakorzenienie

A pamiętacie jak to było z Edypem?? Może nie do końca dobry przykład bo pewnie gdyby ojciec nie uwierzył we wróżbę i nie wywalił swojego syna z zamku to i tak by się przepowiednia spełniła...bo tak miało być w micie. Ale chyba rozumiecie o co mi chodzi: gdy usłyszymy jakąś zła przepowiednię to staramy się na siłę do niej nie dopuścić co z reguły powoduje jej spełnienie...trochę zamotałam

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-04, 16:27   #24
takasobieania
Zadomowienie

GG do takasobieania

Cytat:
Napisane przez paula78
Nie ma to jak uslyszec ,że mąz popelni samobójstwo :-/ chocuaz z drugiej strony mozna wykupic fajan polise i ubezpieczenie

podziwima ,że udało ci sie zaciągnąc męza do wróżbity ,moj na takie rzeczy reaguje mniej wiecej tak :buuuaaa hahahah
nie ma tak dobrze, większośc polis jeśli n ie wszystkie nie obejmuje samobójcow

moje obrazki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117813
takasobieania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 16:28   #25
wiolafrytka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madia
A pamiętacie jak to było z Edypem?? Może nie do końca dobry przykład bo pewnie gdyby ojciec nie uwierzył we wróżbę i nie wywalił swojego syna z zamku to i tak by się przepowiednia spełniła...bo tak miało być w micie. Ale chyba rozumiecie o co mi chodzi: gdy usłyszymy jakąś zła przepowiednię to staramy się na siłę do niej nie dopuścić co z reguły powoduje jej spełnienie...trochę zamotałam
Dokładnie!!! ja kiedys byłam u wrózki (przed matura) i to co powiedziała spełnia sie..badz juz sie spełnilo. Na szczescie bylo to cos dobrego. ALE NIGDY BYM JUZ NIE POSZLA bo tak naprawde sila rzeczy potem sie o tym mysli...tak jak napisała Madia....
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 16:37   #26
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madia
Takie samospełniające się proroctwo
Stary 2006-02-04, 17:28   #27
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark_Kicia_Miau!
Takie samospełniające się proroctwo

Dokładnie....sami powodujemy spełnienie proroctwa

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 17:47   #28
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Ja bym nie poszła,choć też nie do konca wierzę ,że co ma być to będzie.
Według mnie większość rzeczy zależy jedynie od nas.
I może cos w tym jest,że idziemy w kierunku,który pan/i wróżbita/wróżka nam podsunął.
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 19:36   #29
goga1001
Zadomowienie

GG do goga1001

Ja nie wierze w tego typu rzeczy.

goga1001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 19:57   #30
allicjaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka
Dokładnie!!! ja kiedys byłam u wrózki (przed matura) i to co powiedziała spełnia sie..badz juz sie spełnilo. Na szczescie bylo to cos dobrego. ALE NIGDY BYM JUZ NIE POSZLA bo tak naprawde sila rzeczy potem sie o tym mysli...tak jak napisała Madia....
A przepowiadziała Ci to jak zdasz maturę ? Potem np. jakieś studia czy coś w tym stylu ?
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości