![]() |
#1 |
BAN stały
|
247 osób zatrutych dopalaczami - selekcja naturalna czy ofiary braku wiedzy, rozsądku
Hej ostatnio na kanałach informacyjnych dominuje temat rosnącej liczby osób zatrutej dopalaczami. Jak wytłumaczyć takie zachowanie i fakt, że ta liczba nadal rośnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: 247 osób zatrutych dopalaczami - selekcja naturalna czy ofiary braku wiedzy, ro
Cytat:
Ja uważam, że nie jest to żadna selekcja naturalna. Dorosły człowiek ma prawo zażywać substancje jakie mu się podobają, bo ma wolną wolę i jest to jego indywidualna sprawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 247 osób zatrutych dopalaczami - selekcja naturalna czy ofiary braku wiedzy, ro
Wakacje, więc nie ma co robić więc należy się naćpać.
A że dopalacze modne wśród dzieciaków to biorą. Też dużo tu zasługi ma tu to że dzieciaki nie uprawiają dzisiaj sportu o czym wspominałem w innym temacie, kiedyś boiska były pełne (a nie były o orliki ale zwykłe klepiska), młodzi coś robili, piło się alkohol i czasem przykopciło czy coś innego wzięło, ale wszystko w granicach normy i wiadomo było co się bierze, dzisiaj nawet nie wiesz co bierzesz (bo już nawet zwykły joint to też często mieszanka trawy z dopalaczami). Młodzi też nie słuchają nikogo, w mediach tyle się mówi o dopalaczach jako śmiertelnym zagrożeniu, a że media kłamią to się bierze na złość mediom, na złość mamie bo przecież Seba brał i nic mu nie było wiec i ja sobie wezmę i przykopcę Mocarza. Smutne że tyle czasu nikt nie jest w stanie tego zwalczyć, a to było do przewidzenia gdy wprowadzano zakaz, do tego ci którzy prowadzili te firmy od początku dzisiaj często prowadzą nowe firmy które zajmują się biznesem kolekcjonerskim i nikt nie jest w stanie nic im zrobić. No i chyba nawet należałoby brać opłaty za ratowanie ludzi po dopalaczach, brałeś to płać szpitalowi za ratunek. I jak Imperialista pisze o legalizacji to ja się nie zgadzam z tym, kto chce jointa to go kupi sam mimo że nie palę od lat wiem gdzie go mogę dostać na osiedlu i to w kilku miejscach, a w innych częściah miasta też nie miałbym problemu z jego zdobyciem więc skoro ja wiem to i taki młody wie a mimo to woli dopalacze dlaczego? Bo mocniej dają w łeb. Więc legalizacja miękkich narkotyków tu specjalnie nic nie da, choć by się przydała, ale to musiałyby być oczywiście naprawdę miękkie a nie to co dzisiaj jest sprzedawane jako joint co przy joincie nigdy nawet nie stało a jest zwykłą mieszanką. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2015-07-14 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No bo o ten kosmos chodzi gdy bierzesz dopalacze, takiej jazdy po niczym innym nie będziesz miała
![]() Pół biedy gdy taki weźmie i będzie w domu siedział, a ostatnio przecież dwójka autem jechała po Mocarzu, aż strach pomyśleć ilu jeździ każdego dnia na dopalaczach. Szkoda że tak mało znanych osób mówi ostro o dopalaczach aby ich nie ruszać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niektóre dzieci mają rodziców, którzy potrafią się ze swoim dzieckiem pobawić, zagrać w piłkę czy razem odrobić lekcje. Niektóre uczą się życia na ulicy. I potem są efekty. Brak oparcia w rodzinie. Spaczony system wartości, frustracja codziennym życiem. Niektórzy spędzają czas na świeżym powietrzu. Wycieczki rowerowe z tatą lub strzelanie tacie goli( tak jest u mnie). Są jednak rodzice ( widać nawet na wizazu) gdzie dzieci są zaniedbywane. Brak uczucia w domu, brak rzetelnej relacji rodzic- dziecko skutkuje, że taka osoba czuje się nieszczęśliwa. Nie ma komu się zwierzyć ze swoich smutków czy radości. To według mnie przyczyna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To, że Ty nigdy nie paliłaś jointa, nie znaczy, że inni nie mogą. Każdy odpowiada za swoje wybory, jak jesteś idiotą i masz ochotę próbować "niewiadomoczego", to twoja sprawa, zapłać tylko za szpitalne leczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
jak tak mielibyśmy podchodzić do życia to ci którzy paląc papierosy zarazili się rakiem też powinni płacić za leczenie, a przecież na leczenie takich ludzi Polska wydaje ogromne pieniądze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
Też jestem za zalegalizowaniem miękkich narkotyków. I edukacją. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Głupota, ciekawość, duża dostępność, niska cena.
Zajmowałam się kiedyś tematem- nie da się tego problemu rozwiązać prawnie, więc trzeba liczyć na rozsądek ludzi. A z tym kiepsko, edukacja leży, kupić można wszędzie i tanio, więc pewnie przypadków śmiertelnych będzie coraz więcej. Nigdy nie zapomnę szczerej wypowiedzi pewnego toksykologa, że on nie ma pojęcia jak po tym odtruwać. Bo zwykle odtruwa się po zatruciu jedną substancją a jak odtruwać po różnych kombinacjach różnych substancji tego nikt nie wie. I tyle. Cóż szkoda naiwnych dzieciaków. A reszta ryzykuje świadomy wybór ciężkiego kalectwa lub bilet w jedną stronę na własną odpowiedzialność.
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Nawet jakaś ciężarna została powalona przez mocarza. To jakaś kompletna kretynka.
Jak tu żałować takich idiotów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Zaraz po nie pojedziecie,ale mi nie jest wcale zal tych ludzi.Niszcza zdrowie na wlasne zyczenie,no to niech teraz cierpia,delikatnie mowiac,bo za to co bym chetnie napisala to dostalabym od razu bana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5207762 3]Nawet jakaś ciężarna została powalona przez mocarza. To jakaś kompletna kretynka.
Jak tu żałować takich idiotów.[/QUOTE] Serio? To jakaś idiotka, nie rozumiem co tacy ludzie mają w głowie żeby takie coś odwalać. Cóż ja ich nie żałuję, w weekend jak znowu ktoś będzie w złym stanie po Mocarzu to lekarz po potwierdzeniu tej informacji powinien delikwenta zostawić tam gdzie go znalazł i niech zejdzie, bo szkoda nawet takiego ratować skoro po takim szumie w mediach, internecie ktoś to jeszcze bierze to jest zwykłym idiotą którego szkoda ratować bo taki ktoś nawet dla kraju nie rokuje na przyszłość. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2015-07-14 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Tez mi ich nie jest szkoda. Chcą sobie cos brać, niech sobie biorą cos takiego, ze w razie W lekarze wiedzą co to i jak im pomoc, a nie jakieś ostatnie scierwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
BAN stały
|
Cytat:
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5207753 2]Tyle, że niech potem nie zawraca dupy i nie zajmuje miejsca w szpitalu chorym ludziom. No risk no fun. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Państwo zarabia na akcyzie na papierosach i alkoholu więcej niż kosztuje potem leczenie uzależnionych ludzi. Są pieniądze - jest leczenie. Też jestem za zalegalizowaniem miękkich narkotyków. I edukacją.[/QUOTE] A ja nie jestem bo znam osoby, które jarały duże ilości czystej trawy i dobrze dziś nie wyglądają. Mają problemy z pamięcią, koncentracją i skłonności do "łapania doła" . Cytat:
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5207762 3]Nawet jakaś ciężarna została powalona przez mocarza. To jakaś kompletna kretynka. Jak tu żałować takich idiotów.[/QUOTE] Ja żałuję dziecka w takim wypadku. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Dla mnie to trzeba byc skonczonym debilem zeby zazywac cos o czym sie wlasciwie nic nie wie
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Mnie bardziej przerazilo to ze slyszalam ze jedna osoba w ciagu ostatnich dni 3 razy byla w szpitalu po zazyciu tego srodka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Selekcja naturalna.
W dawnych wiekach wioskowy głupek kończył w żołądku wilków, gdy go naszła ochota usnąć sobie na jagodowisku w lesie. Albo topił się, gdy najadł się halucynogennych grzybków nad rzeką.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
To jest sygnał, że coś jest źle i coś trzeba zmienić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co zatrważające - szkoda, że nasze polskie społeczeństwo potrafi bawić się dobrze tylko w towarzystwie alkoholu...
![]() |
![]() |
#23 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szybko się rozprzestrzeniają.
![]() |
![]() |
#25 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jeszcze niech PIS dojdzie do władzy, rzuci im więcej kaski za rozmnażanie bez pomyślunku to się ze śmiechu nie pozbieramy. Powinno być prosto- nie rozwijasz się?(są szkoły dla dorosłych za free- sama do niej idę i pośredniak sra kursami) Nie masz kasy od państwa ! Nie ma , że pijanego żula ktoś zbiera z ulicy i jak trafi do szpitala to zrobią mu wszystko łącznie po tomograf z kontrastem (wiem to od osoby pracującej w szpitalu) a moja babcia całe życie zapierniczająca za grosze była rok leczona na kręgosłup mając raka płuc bo konował nie umiał jej karteczki ze skierowaniem na tomograf dać - żeby było śmieszniej to na kilka miechów wcześniej miała robiony tomograf ale tylko głowy (z tymi samymi objawami) nie czaje czemu nie mogła mieć całego ciała ale lekarzę wiedzom lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam dzisiaj nie narzekać.
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez otako Czas edycji: 2015-07-14 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie to jest właśnie selekcja
![]() Jak byłam w wieku tych gówniarzy to też się zdarzały zejścia- a to ktoś sobie domieszał do alkoholu jakieś leki, a to ktoś na antybiotyku strzelił sobie szota "bo od jednego nic mi nie będzie". A też wiedzieliśmy że alkoholu z proszkami mieszkać nie można ![]() W mojej paczce był jeden chłopak, który przesadził z cuksami na gardło (założył się z innym że zje chyba 3 opakowania tabletek typu Cholinex) i wylądował w szpitalu z ostrym zatruciem, przez tydzień był w śpiączce a potem dłuuuugo walczył o odzyskanie pełnej sprawności (nerki, wątroba). Jak dla mnie to był po prostu kretyn i tyle.
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Cóż, ci faceci nawet nie będą już mieli możliwości "naprawy", "zrozumienia" - przegrali przez swój wybór:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...cal#BoxNewsImg To jest taka selekcja naturalna; jak z tymi nieszczęsnymi wypadkami, gdzie ostatnio zginęła 5 młodych ludzi 17-23- bo 2 w nocy, bo prędkość i pobrali potem krew, czy na trzeźwo, przeżyła 20-latka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
To jest temat, który wzbudza we mnie takie wq*wienie, że mnie telepie.
Co za idiotyzm, żeby prawo należało analizować dosłownie, bez brania poprawki na okoliczności. Tym samym dochodzimy do paranoi, gdzie śmiecie takie jak producenci dopalaczy śmieją się nam w twarz, a karze się dobrych ludzi, mimo, że na zdrowy rozum każdy by ich uniewinnił. NIE ROZUMIEM CZEMU. Nie rozumiem, czemu nie można wprowadzić zapisu o środkach niezbezpiecznych, o środkach niejasnego zastosowania czy cokolwiek innego, co nie pozwoliłoby na takie praktyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.